חייבת לשתף

מיטל 1103

New member
חייבת לשתף

ומעוניינת לשמוע את דעתכן בנושא, אולי יצא קצת ארוך אז סורי מראש. לשכנים שלנו יש כלבה, לברדור ענקית אבל נויה (הבת שלנו בת השנתיים) מאוד אוהבת חיות וכלבים במיוחד. כל פעם היתה הולכת מלטפת אותה כלבים אחרים ענקיים וקטנים גם יחד בלי לפחד מתקרבת, שמחה הכל. לפני כשבועיים השכנה שלנו, כנראה רצתה לצאת עם הילדה שלה ועם הכלבה לטיול, הכלבה ברחה לה מהדלת וירדה במדרגות, השכנה שחיכתה למעלית כנראה שלא שמה לב לכך שהכלבה ברחה לה המשיכה לחכות למעלית. בעוד אני ונויה ירדנו כדי לפתוח להורים שלי את דלת הכניסה לבניין הכלבה התחילה להשתולל שיפתחוו לה את הדלת וקפצה על נויה, אבא שלי שמאוד נבהל ובצדק יש לומר כי נויה קטנטונת ובעוד הכלבה בלי לקפוץ גם ככה גדולה כשהשכנה שמעה את העצבים של אבא שלי מלמטה שאמר "של מי הכלב הזה?!" היא לא ידעה מה לעשות כי היא עם עגלה וילדה בידיים ומחכה למעלית שאני תופסת כי הכל קרה תוך שניות, בקיצור נוצר שם לחץ, בינתיים השכנה משכה את המעלית למעלה ביחד איתי ונויה נשארה למטה עם אבא שלי והכלבה, היא נבלה כי פתאום עליתי לה וכשירדתי (שזה תוך שנייה) היא כבר היתה בהיסטריה ואבא שלי התעצבן כי מה פתאום משחררים ככה כלב (היא ענקית...) כשהשכנה שלי פגשה באבא שלי למטה הוא אמר לה שלא נראה לו בסדר כי היא משחררת ככה את הכלבה שלה ושהילדה נבהלה מאוד. היא לקחה את הכלבה ואתה ביתה ולא ענתה לו (וטוב שכך) והמשיכה לרדת. כל אותם שבועיים לא נפגשנו אבל היום ירדתי והיא גם ירדה, חיכתה שאגיע ללמטה בכדי שלא ניפגש, כשראתה אותי המשיכה ללכת כאילו אני לא קיימת (וזה היה בסדר כי גם ככה אנחנו בקושי מכירות ולא הפריע לי אם היא תגיד שלום או לא). מה שכן שמתי לב הוא שהגעתי עם נויה לגן משחקים היא ראתה כלב קטן (בגודל של עכבר) והיא נורא נבהלה למרות שהוא לא התקרב אליה בכלל. היא התחילה לצרוח ולבכות ולחבק אותי, כנראה שכל הסיטואציה עלתה לה מהזיכרון שוב ולא הסכימה להישאר לשנייה בגן המשחקים ולהירגע. מאוד הכעיס אותי המצב, עכשיו היא מפחדת מכלבים וזה מצב שלא היה לפני, מקווה שזה לא משאיר בה טראומה. מה דעתכן בנושא? לשמחתי השכנה עוזבת עוד כמה זמן את השכונה/העיר כך שלא תהיה איזו התקלות עימה

לנו יש שכנה ממול עם האסקי סיבירי ענק

עמית מאד אוהב כלבים אבל הכלב הזה הפחיד אותו פעם כשיצא מהבית בפתאומיות. מאז הוא בודק מי מחוץ לדלת בכל פעם שהוא פותח אותה וכשמחכים למעלית הוא מבקש ממני לעמוד ככה שהכלב לא יצא פתאום(הם גרים בצמוד למעלית). אני חוזרת ומשננת שכלבים לא מפחדים ולאט לאט זה מחלחל,הוא לא פוחד מכלבים אחרים,אגב. תנסי להסביר לה שלא כולם מפחידים ולקרב אותה לאט לאט. בהצלחה

../images/Emo10.gifגם שלי עם טראומה מאיזו פעם

וזה ממש מעצבן כי אני מתה על כלבים וחתולים, אני בינתיים מאפשרת לה וגם לא יודעת מה לעשדות......

אפשר לשתף ברגע של אושר../images/Emo13.gif

איתן תמיד פחד מחיות וכמה שניסיתי להרגיע אותות ולקחת אותו לחברםי שיש להם כלבים/חתולים קטנים ורגועים או פינות ליטוף אז אף פעם הוא לא רצה ללטף (וכמובן גם לא הכרחתי) ואז בשבוע שעבר הלכנו לחברים שיש להם חתולים ואיתן לבד ניגש לחתול וליטף אותו - הייתי בהלם וגם אבא שהצטרף אלינו אחרכך אחרי 2.9 הילד ליטף חיה וכמובן נהנה מקוה שיש אור בקצה המנהרה

י י ל י

New member
לדעתי הבעיה היא לא הכלבה המשוחררת

אלא שלא פייסתם את נויה עם הכלבה ישר כשהיא קפצה עליה. אני חושבת שבגלל הלחץ של סבא והלחץ מסביב נויה נבהלה וזכרה את המקרה כטראומטי. גם להורים שלי יש כלב שכל היום מלקק וקופץ, אמנם הוא קטן אבל עדיין זה מבהיל כי הוא בגובה של אחינעם. אתמול הוא רק ליקק אותה בפה, ואמא שלי שהיתה לידה עשתה קול נבהל. אחינעם כמובן נבהלה מאוד והתחילה לבכות אפילו שהיא כבר רגילה לזה. רק בגלל שהיה מבוגר לידה שנבהל ונלחץ היא קלטה את זה ונבהלה. אני מציעה לפייס את נויה עם הכלבה ולהראות לה שהכלבה בכלל לא מפחידה אלא חביבה ונחמדה אליה, ורק משמחה היא קופצת, אולי כך היא תשתחרר מהפחד.

mgie

New member
מסכימה מאוד

לרוב זו התגובה שלנו ושל הסביבה לסיטואציה היא במכתיבה את התגובה של הילד ולא המקרה עצמו. זה כמו ילד שאמא שלו נלחצת מאוד כשהוא נופל, הוא ילמד להגיב באותו לחץ לנפילה (בצורה שלו כמובן) בהחלט מצטרפת להמלצה, למען נויה, לעשות "סולחה" עם הכלבה ולהראות ולהסביר לה שהכלבה לא הבינה שהבהילה ואולי נבהלה בעצמה

את צריכה לעשות לה חוויה מתקנת

ילדים לא יודעים שכלבים מבהילים אלא אם כן ההורה או דמות גדולה וסמכותית נבהלת ואז הם מקשרים שזה משהו מפחיד. היא צריכה לשחק עם הכלב שקפץ שוב ותרגיעי אותה שכלבים אוהבים לקפוץ. כל האמור לא סותר את העובדה שכלב גדול צריך להיות בהשגחת בעליו ולא לרוץ חופשי מפני שמפאת גודלו הוא עלול לגרום נזק לתינוק אם קופץ עליו, או סתם חולף לידו במהירות ומפיל אותו. אגב גודל הכלב לא מעיד על הסיכוי שינשך..גם כלב קטן כעכבר יכול להיות עצבני מאוד ולנשוך ילד קטן אלא שהביס יהיה כנראה חמור פחות.

איך לתקן?

להפגיש אותה עם כמה שיותר כלבים (שאתם מכירים ושאתם יודעים בוודאות שהם רגועים) ומהר, לפני שישתרש פחד עמוק יותר. אספר לך סיפור. בתי ננשכה על ידי כלבה מסוג פינצ'ר מעורב. מעבר לכלבה המשפחתית והאהובה מאוד שלנו כבר למחרת היינו בבית גידול לכלבים שם היתה פינצ'רית אליה ג'ולה לא הסכימה להתקרב (אבל למסטינו נפוליטנה שסוע נפש היא התקרבה בשמחה). לקח זמן עד שהיא חזרה ליחסים עם הכלבה המשפחתית ועם כלבים בכלל אבל כשהיא רואה פינצ'ר - היא מיד מבקשת ידיים. אל תוותרי. תפגישי. אל תעזרי לטראומה להעמיק. (-:

למעלה