חייבת לשתף מישהו

mitsi miaoo

New member
חייבת לשתף מישהו

יש לי קרובת משפחה שאני מאוד אוהבת למרות שאנחנו לא בקשר מאוד קרוב. הרבה זמן היא רצתה להיות בהריון אבל היו קצת בעיות עם זה (היא לסבית והייתה צריכה להמתין לתרומת זרע שתגיע) ואתמול אמרו לי שזהו, היא בהריון. כמה שאני שמחה בשבילה, לא מפסיקה לחשוב על זה, איזה כיף לה. אני זוכרת לפני ההריון הראשון שלקח זמן עד שהגיע, איזו הרגשה טובה זה היה לקבל את התשובה החיובית סוף סוף. אני מסתובבת עם ההרגשה הכיפית הזאת בשבילה כבר מאתמול, ההתרגשות, הבלבול, השמחה, איזה יופי. היא לא יודעת שאני יודעת אז אני לא יכולה לאחל לה בעצמי ובכל זאת מאחלת לה הריון תקין, עובר בריא והרגשה טובה, לידה קלה, מעצימה וחיים של אושר ובריאות עם בת הזוג והתינוק. נראה לכן שהיא תתן לי לעזור לה בעניין הזה? אפילו שאני יותר צעירה ממנה ב- 10 שנים? הרי זה בדיוק התחום שאני לומדת והייתי רוצה שיהיה לה טוב ויותר מזה הייתי רוצה לעזור לה שיהיה טוב. הייתן מסכימות שבת משפחה צעירה יותר תעזור לכן להתכונן ללידה ואולי גם במהלך הלידה?

מאוד מרגש...

בכל פעם שראיתי 2 פסים על המקלון, לא ידעתי את נפשי מרב התרגשות... אני הייתי שמחה לכל עזרה שהיא, בוודאי קרובת משפחה. תציאי לה בעדינות ותראי איך היא מגיבה.

שמחה בשימחתכם

את בטח משתגעת שהיא לא יודעת שאת יודעת. אני חושבת שכל אחת תאהב אם תהיה לה עזרה ושיתוף בכל תהליכי ההריון.. דברי איתה, הגיל ממש לא משנה,העזרה תהיה הדדית בשביל שתיכן. הרבה מזל טוב

בשעה טובה../images/Emo57.gif

ברגע שהיא תשתף את יכולה להציע את עזרתך. לדעתי לגיל אין משמעות. יש משמעות ליכולות שלך וליכולת שלה להתחבר ריגשית ואישית אלייך. בעיני זה נהדר לחלוק עם מישהי את חווית ההריון והלידה.

הייתי מאוד שמחה אם היה לי דבר כזה

בזמנו כשהייתי מתבגרת דודתי ילדה את תאומותיה, הורי תמכו בכך שאסע לשם נסעתי ומצאתי אישה מבולבלת כהוגן אפילו דייסה לא הצליחה לעשות עייפה בטירוף. דבר ראשון שלחתי אותה למקלחת ולישון. אמרתי לה שיהיה בסדר ואני כולה בת 15 וקצת. דוד ואני חיתלנו, האכלנו ועשינו כל מה שצריך והיא התקלחה ובאמת הלכה קצת לישון. היתי שם 10 ימים ראשונים אחרי לידה צמודה אליה, ישנתי אצלם, אכלתי שם היה נהדר. הלוואי שכל היולדות במשפחה שלי היו מסכימות לקבל את העזרה שלי כמו שדודה שלי הסכימה. עד היום התאומות מזכירות לי את זה.

אנילה1

New member
mitsi miaoo בהחלט כן. אבל את צריכה להמתין עד

שהיא תספר לך בעצמה. ואחר כך להציע לה את עזרתך ולציין בפניה שאת לומדת את הנושא ואולי זה ישכנע אותה. חוץ מזה יש לך נסיון של הריון ולידה וזה יותר חשוב מלימוד הנושא. אם היא תרצה דולה מיקצועית, אז תציעי לה לעזור לה אחרי הלידה. כל עזרה אחרי הלידה היא דבר מבורך. לא חושבת שהיא תתנגד לעזרה שלך.

pf26

New member
בשעה טובה

שיעבור בקלות ובבריאות. את צריכה כמובן להמתין עד שהיא תספר לך ורק אז להגיב. לגבי עזרה - נורא תלוי איזה מן טיפוס היא.יש כאלה שלא סובלות שמתערבים להם בעניינים ויש כאלה שרוצות עזרה. יש לי גיס שלא מרשה לאף אחד לגעת בילדים שלו, ולא משנה במי מדובר. בהתחלה נעלבתי. יש לי 4 ילדים ואתה לא מרשה לי להחזיק את התינוק שלך? אח"כ הבנתי ש"זה מה יש" ונרגעתי.

צימעס

New member
זו לא שאלה של גיל.

אל תפתחי ציפיות, תני לה את המידע (שאת מוכנה לעזור, שתא יכולה לענות על שאלות, שאת יודעת ומנוסה), תני לה את התחושה שאת לא הולכת לכפות עליה את האג'נדה שלך. מכאן - זו בחירה שלה אם להעזר.

למעלה