חייבת לשפוך ולהתייעץ...

mom34

New member
חייבת לשפוך ולהתייעץ...

טוב, מתחילה לשפוך...

החמות שלי היא בתכל'ס בן אדם טוב, אבל אף פעם לא מרוצה משום דבר שאני עושה והיופי שהיא טורחת לעדכן בכך את כולם ורק בסוף, אם אני איכשהו מגלה את זה ממישהו, היא מסכימה לדבר על זה איתי.
הקיצור, ראש השנה - מחליפים מתנות במשפחה - קניתי לה שרשרת יפה ממגנוליה, משהו עדין וכתבתי לה שזה בסדר ושאם לא מוצא חן שתחליף. כשהיא פתחה את המתנה וראתה היא אמרה תודה ויפה והכל אבל הסבירה לכ ו ל ם שהחברות שלה מקבלות דברים עם ערך מוסף, לא משהו שסתם (כן, סתם...) קונים בקניון כשקופצים לקנות בסופר. מה זה התאפקתי לא לבכות מול כולם. חצי שעה עמדתי ובחרתי לה את השרשרת הזו, שתתאים בול לשמלה הזו ולעגילים האלה שלה וזה מה שהיא אומרת מול כולם.
שבוע הבא אנחנו חוגגים לה יומולדת והפעם אני רוצה לדפוק מתנה עם ערך מוסף ומונולוג שלי אם תעז לפתוח את הפה ולהתלונן.
יש הצעות למישהו כאן?

כשהיא מחתה

על המתנה היא לא נתנה דוגמאות לאותן מתנות בעלות ערך מוסף?
סליחה שאני שופטת על סמך מקרה אחד אבל זה לא נשמע לי בן אדם טוב להגיד כזה דבר מול מישהו שהתאמץ וקנה לה - גם אם הית קונה חבילת שי מהסופר

mykal

New member
לא נעים, ולא יפה--

אבל בהחלט הייתי משנה טקטיקה.

ערך מוסף--כתבי מכתב ברכה על נייר מיוחד.
ברכה ארוכה בחרוזים. ותתני לה בחגיגה.

בסוף תכתתבי באותיות קטנות או בפיסת נייר קטנה.
מתנה נקנה יחד.

למה לך להשקיע--ובסוף לקצור הערות.

בכל מקרה--היא אולי טובה אבל חסרת טאקט באופן קיצוני.

כן

אל תקני לה כלום מכלום.
את לא צריכה להתאמץ יותר ויותר כל פעם, רק כדי לקבל עוד סטירה של כפיות טובה.
תכנסי, ותודיעי קבל עם ועדה, שכיוון שממילא היא לא מרוצה, החלטת לא לטרוח. אם היא כבר מתלוננת, שתהיה לה סיבה טובה.

להרוס?

החמות כפויית טובה, ולא תהיה מרוצה אף פעם.
אז תהיה לה כלה שסה"כ היא בן אדם טוב, אבל לא קונה לה מתנות.
זה גם בסדר, לא?
הרי הפוך הייתן אומרות שהכלה כפויית טובה, ושהחמות לא חייבת לה כלום.
אז הנה אני אומרת: החמות כפויית טובה והכלה לא חייבת לה כלום.
זה לא להרוס, זה המלה הזו שתמיד אומרים פה, נו........
לזרום!

ספיריטי

New member
מה שאני הייתי עושה ....

באמת קונה לה מתנה ליום ההולדת אבל ..שהייתי מגישה לה, ליד כולם כמובן ודואגת שכוווולם ישמעו .... "קניתי לך משהו מיוחד כמובן עם "ערך מוסף" כמו לכלללל החברות שלך .... וזה לא "סתם" מהקניון" ומוסיפה חיוך שובב ולבבי

היא תבין את הרמז ותבין כמה היא יצאה קטנה.
תחזרי על זה פעמיים שלוש .... זה יעשה את העבודה.

חמי פעם העיר לי על המשקל שהעלתי (אחרי הריון) ומאותו רגע כל פעם שיכולתי לחזור על מה שהוא אמר חזרתי .... כמובן עם חיוך ...
לדוגמה ... חמותי הציעה לי עוגה אז אמרתי לה תודה אבל חתיכה קטנה שלא יגידו לי שהשמנתי וכמובן מחייכת אליו.... הוא גם חייך אבל ראית שהוא התבייש.

נומלה

New member
אם היא אף פעם לא מרוצה

לא משקיעים במתנה אישית. חבל על הזמן שלך. ככל שתשקיעי יותר זמן בבחירת המתנה הסיכון שתפגעי מהמילים הלא מרוצות (שבא יבואו) יותר גדול. תקני שובר מתנה של סטימצקי. תוסיפי סימניה נחמדה ותכתבי מכתב חביב. כשאת נותנת את המתנה תגידי לה שאת לא רוצה לאכזב אותה אז הבאת מתנה ששילמת עליה מס ערך מוסף.

יש לי! יש לי! יש לי!

עציץ קטן עם קקטוס קוצני במיוחד, לזה תוסיפי ברכה (אישית בכתב יד) שתסביר שהערך המוסף של המתנה הינה שהיא מסמלת אותה (את החמות) באופן מושלם - קטנה ודוקרנית.

ayaht

New member
שובר הנחה לקורס בנימוסים והליכות?

טוב זה בצחוק.
אחרי כזה דבר, לא הייתי קונה לה יותר כלום.
והאמת? גם לא הייתי טורחת יותר לסבול את נוכחותה המופלאה.

למה הבן שלה לא קונה לה?
למה זה תפקידך בכלל?

קצת בהלם..

מי קונה מתנות לאדם שמגיב כך?
את יכולה למסור לחמותך שתעביר את השרשרת היפה אלי. אני אגיד יפה תודה. מבטיחה.
לא הייתי קונה גם דברים נייטרליים כמו שוברים וכו', כי זה עוד יותר 'בלי ערך מוסף'. זה יהיה כמו לתת כסף, שזה מבחינתה חוסר השקעה. לפחות כך נראה לי, אם זה מה שהיא מרגישה על תכשיט שנבחר במיוחד בשבילה.
רק שאלה: מה הכוונה "בתכל'ס בן אדם טוב"? כי זה לא מה שזה נשמע.

ויקה1222

New member
איפה הבעל?

למה זה התפקיד שלך ולמה האשמה נופלת עליך? מי קבע את זה? תגידי לבעלך שיקנה לה מתנה ויכתוב לה ברכה, זו אימא שלו, לא? אם המתנה לא תראה לה, היא יכולה לבוא אליו בטענות. תגידי לו בצורה נחמדה, "אני לא מצליחה לקלוע לטעמה של אימא שלך, תקנה משהו." מאוד פשוט. משהו לא תקין במצב שבו את יושבת ולדברייך, חצי שעה מתאפקת לא לבכות ואחר כך ממשיכה באותה שגרה.

feralcat

New member
ממש מעולה שלא בכית

אין לך כל סיבה לדפוק מתנה כי לא קשה למי שרגיל לפתוח את הפה לחזור על המודל המוכר.
אל תתפתי לקנות לה את הקקטוס

הדסהש1

New member
אני מקבלת מתנה רק ביום ההולדת.

או שקחי אותה לקניון ותבחרו יחד אבל תקבעי סכום שאת יכולה להרשות לעצמך.
או שתכנסי לרשת מסויימת ותקני לה שובר שתבחר בעצמה.את היית צריכה
לומר לה שהמתנה של החג גם ליום ההולדת?

חמותך נשמעת כמו אדם ממש לא נחמד או נעים

הייתי קונה לה את העגילים שתואמים לשרשרת

פרנציפ

מיקה717

New member
חבל שלא שאלת מהם מתנות בעלי ערך מוסף ודבר

נוסף את יכולה מעתה לקנות כל דבר שנראה לך שיתאים לה. אל תחשבי כל פעם על האם מתנתי בעלת ערך מוסף?אנו לא עושים דוקטורט בעיניין מתנות.
תקני ושימי פתק החלפה. אל תקחי את מישפטיה למקום שאת צריכה מעתה ללמוד איך לקנות מתנות. מצידך שתעביר הלאה את המתנות. האם היא קונה מתנות בעלות ערך מוסף?
קצת והרבה הגזימה חמותך. עושה חשק לא להביא לאדם כזה מתנות בכלל.

Banananass

New member
קודם כל...

בכלל לא מגיע לה מתנה על ההתנהגות שלה...
אני מבינה לליבך כי גם חמותי תמיד באה בטענות על מתנות שקונים לה... פעם קניתי לה איזה כלי למטבח והיא אמרה לי שלא הייתי צריכה כי היא גם ככה לא תשתמש ושהיא כנראה תעביר את זה הלאה כמתנה למישהו אחר............
אנחנו פשוט הפסקנו לקנות לה מתנות.. אולי אנחנו מביאים איזה עציץ... או שמשתתפים במתנה עם גיסתי ובעלה...

אבל אם את בכל זאת רוצה לזרום איתה ולקנות לה מתנה עם ערך מוסף, כדאי שתבררי איתה (או עם הקרובים שלה) מהו ערך מוסף עבורה...
אני יכולה להמליץ על קניית מוצרים שנעשו בעבודה יד ע"י בעלי צרכים מיוחדים.. יש המון דוכנים במרכזי קנית של 'יוצרים הזדמנות' ויש אתרים באנטרנט שניתן להזמין מהם מתנות. יש גם חנות מקסימה בדיזינגוף בת"א (אך מעט יקרה...). לדעתי זה הערך הכי מוסף שיש למתנה...
בהצלחה :)

למעלה