חייבת לשמוע עוד דעות..

ponzi11

New member
חייבת לשמוע עוד דעות..

זה קשור בעקיפין לתינוקות ומשפחה, אבל בכל זאת נראה לי פורום רלונטי ואשמח לדעתכן... אני בחלד עם קטנטונת בת 5 חודשים ועוד ילדון בן שנתיים בגן. לאח של בן זוגי יש עסק והם ביקשו מהוריהם הלוואה צנועה לטובת מקדמה לעסק חדש. חמותי פנתה אל בן זוגי וביקשה ממנו שיעזור בסכום מסוים. אני התרגזתי מעט (כמובן לא מלפניה) כי מצבנו לא מאוד שונה ממצבם של אחיו ואשתו שגם להם שני ילדים. אני נמצאת בחלד (שהוארכה ללא תשלום) עם 2 ילגים קטנים בבית, משכנתא,אירועים,גנים ומשכורת אחת. הרגיש לי שזה קצת לא הוגן מצידה לבקש מאיתנו את הכסף, מה גם שאי אפשר באמת לסרב במיוחד ביחס לסיטואציה שלנו. נכוו, אנחנו לא מתקשים ובמינוס אבל גם ממש לא שוחים בכסף וכרגע מתמודדים עם משכורת אחת וחסכונות עד לסיום החלד. מה גם שזה לא פעם ראשונה שהיא מעוניינת להעניק מחוות גדולות שכאלה לגיסי גם ביוזמתה. מה דעתכן? הגזמתי? התגובה שלי לא הגיונית?

iameden

New member
נשמע עסק מורכב ..

האח של בעלך פנה אל הוריו בבקשת עזרה והאמא ביקשה מבעלך לעזור? תראי, עניינים משפחתיים הם עניין מורכב ואני לא בטוחה מה עמדת בעלך בנושא ומה המצב המשפחתי בכלל. אני גם לא בטוחה למה את אומרת שלא יכולים לסרב אבל בצורה עקרונית ולגמרי שיטחית- הם ביקשו ממנה. לא מכם .. הם בכלל יודעים שהיא מבקשת מכם עזרה? כי ברמה הכי שיטחית- אם אין לה אפשרות, אז כנראה שהיא לא יכולה לעזור ולא הכי ברור איך אתם נכנסים לעניין... מצד שני,יש אלף גורמים מתערבים שיכולים להיות רלבנטיים- הוא כן מבקש מכם/היא עזרה לכם בעבר ומבקשת עזרה עכשיו בגלל זה וכו. לא יודעת לומר לך מה נכון או לא נכון. זהץו החלטה שמבוססת על היכרות עם המשפחה והנפשות הפועלות ומה המחיר שתשלמו אם כן ואם לא. נשמע שאת לא מרגישה שזה נכון ושזה לא כסף שיש לכם לתת כרגע... כנראה שבן זוגך כן מעוניין מסיבותיו שלו. נשמע שאת ובן זוגך צריכים לשבת ולהחליט ולהסכים ביחד מה נכון לכם ומה אתם יכולים לתת ואם בכלל.

למעלה