חייבת לפתוח לדיון

גינגית32

New member
חייבת לפתוח לדיון

הבן הגדול של אחותי, חזר לפני כמעט שנה מטיול במזרח והתחיל ללמוד עכשיו באוניברסיטה. העניין הוא שלא רק שההורים שלו משלמים לו את שכר הלימוד, הוא גר איתם בבית...ברור לכולנו שקשה כאן מבחינה כלכלית אבל האם לדעתכם זה לא מפתח איזושהי תלות בהורה? האם לא כדאי שהוא יעבוד כדי לשלם את שכר הלימוד או לחלופין שכר דירה ושידע עצמאות מהי עם כל הקושי? מה דעתכן/ם בנושא הזה שהיום רוב הילדים גרים אצל ההורים עד גיל מאוחר? האם זה הופך אותם לתלותיים?

לא. אני לא חושבת שזה מה שעושה את ההבדל אלא החינוך שהילדים קיבלו לאורך כל 20 השנים הראשונות לחייהם.
גם אני בתור סטודנטית לתואר ראשון גרתי בבית של ההורים, והם שלמו את שכר הלימוד שלי. המטרה שלהם הייתה ברורה ומוצהרת - לאפשר לי להתמקד בלימודים ולסיים תואר ראשון בהצלחה, כדי שאוכל להמשיך לתואר השני.
זה ממש לא הפך אותי לתלותית. עובדה - היום אני בת 38, נשואה עם שני ילדים.אני ובעלי עובדים, מפרנסים את עצמנו בלי עזרה מאף אחד מהצדדים, בלי מינוס בבנק ובלי משכנתא.
אז להגיד שלא לגרש את הילדים מהבית בגיל 21 זה מה שיהפוך אותם לתלותיים נראה לי מאוד פשטני. אם עושים עבודה חינוכית טובה לפני זה, אין סיבה שאחרי התואר הראשון הם לא יצאו לעצמאות.

MotheRonit

New member
אני גרה אצל ההורים. והם שילמו לי שכ"ל

כי הם פתחו לי איזה קרן שנולדתי שאם היו מנצלים אותה שלא לטובת לימודים היא הייתה מאבדת מערכה.
ועדיין אני עבדתי במהלך השנים (חצי משרה כמטפלת) ולא רק שהם לא מימנו לי דבר מלבד זה, לפעמים אני הייתי "מלווה" להם (עם כוונות שלהם להחזיר, עם סירוב שלהם להתחשבן).
וזה ממש לא יוצר תלות. או שבעצם כן. של אמא שלי בי
נראה לך שהיא תיתן לי ללכת מתישהו?

MotheRonit

New member
אני גרה אצל ההורים. והם שילמו לי שכ"ל

כי הם פתחו לי איזה קרן שנולדתי שאם היו מנצלים אותה שלא לטובת לימודים היא הייתה מאבדת מערכה.
ועדיין אני עבדתי במהלך השנים (חצי משרה כמטפלת) ולא רק שהם לא מימנו לי דבר מלבד זה, לפעמים אני הייתי "מלווה" להם (עם כוונות שלהם להחזיר, עם סירוב שלהם להתחשבן).
וזה ממש לא יוצר תלות. או שבעצם כן. של אמא שלי בי
נראה לך שהיא תיתן לי ללכת מתישהו?

גינגית32

New member
אני לחלוטין מסכימה

עם העובדה שעבודת החינוך שנעשתה עד גיל 21 היא המשפיעה העיקרית אבל אתמול נתקלתי באיזשהו סרטון מצחיק (אך משקף סוג של מציאות קיימת) על סטודנטים, ייתכן וזה המצב הכלכלי במשק ייתכן וזה יוקר המחייה וייתכן וזה החינוך אבל יחד עם זאת אי אפשר שלא להסכים עם התלות הזו שהסטודנטים מפתחים בהורים אפילו הכי קטנה...ובעיני בגיל הזה כן צריך להתחיל סוג של עצמאות על מנת להתחשל - זו דעתי בכל אופן :)

גם אני כשהייתי סטודנטית לתואר ראשון, גרתי

אצל ההורים והם מימנו לי את הלימודים. ולא עבדתי בתקופה זו כמעט. התמקדתי בלימודים.
העובדה שלא הייתי צריכה להתעסק בענייני העצמאות והפרנסה במהלך תואר ראשון עזרה לי מאד, הראש שלי היה פנוי 100% ללימודים, ואני מודה להוריי שאיפשרו לי את זה.
אחר כך התחלתי לעבוד, הכרתי חבר (עכשיו בעלי) ובגיל 24 עברתי לגור איתו. ולא פיתחתח תלות.

kriz

New member
עדיין לא קראתי את שאר התגובות אבל אני מאוד

חושבת שזה תלוי בסוג של הבן אדם...
יש כאלה שבאמת "מנצלים" את ההורים בכל מה שאפשר ויש כאלה שלמרות שההורים מאוד תומכים ועוזרים הם מאוד משתדלים לגלות כמה שיותר עצמאות - מבשלים, מכבסים, מנקים וכו'...

אז השאלה היא האם הוא גר אצל ההורים כפרזיט או כשותף...

yael avisar

New member
אני מוסיפה שפעם דווקא היה מאד מקובל להשאר אצל

ההורים בזמן הלימודים. כשאני (בת 43 עכשיו...) למדתי, הרבה עשו זאת, ובדור של הורינו בוודאי. זה גם יותר הגיוני מבחינה כלכלית כוללת, אם רק יש אפשרות להורים לעשות זאת. יותר הגיוני שהילד יתרכז בלימודים, גם במחיר מימון/עזרת הורים, כי כושר ההשתכרות שלהם גבוה משלו היות והוא מחוסר השכלה, ויגיע מהר יותר למטרותיו ולעמדה בה כושר ההשתכרות שלו גבוה יותר. יציאה מהבית לפני הלימודים היא הרבה פעמים סממן של חברת שפע שבעה.
אני מצטרפת לכותבים לעיל שחשוב שהילד לא יהיה תלותי, אלא ישתתף במטלות הבית. זה, אגב, כהמשך טבעי להשתתפות כזו כבר מגיל צעיר, בהתאם לגיל וליכולות. אני פתחתי פה כמה דיונים בעבר בנושא זה, ולמרות שעדיין יש קשיים, המצב אצלנו השתפר מאד מבחינה זו (הילדים בני 6,8, ו - 10).

טלטוש

New member
בהחלט בעד

כל עוד אני אוכל לעזור לילדים שלי כלכלית אני אעשה את זה.
אני דווקא אשמח שהם לא יעזבו את הבית בגיל 21.

למעלה