חייבת לפרוק...

חייבת לפרוק...

אינני כותבת בפורומים בדרך כלל... אבל אני חייבת לפרוק ומרגישה שאין לי כל כך אצל מי...
לפני יומיים חיתלתי את בני בן חצי שנה על שידת ההחתלה, התכופפתי להוציא מגבונים מאחת המגירות בשידה והוא התגלגל עליי ונפל על הרצפה.
בשניה הראשונה שזה קרה, חשבתי שהלך לי הילד.... כל כך נבהלתי, והמבט שלו חקוק לי בזיכרון.. כמובן שמייד הרמתי אותו והרגעתי אותו, כל זה קרה בנוכחות בתי הגדולה בת ה-3 שגם היא נורא נבהלה ובכתה. ואני שהייתי לבד בבית מצאתי את עצמי צריכה להרגיע את שניהם בעוד שאני כולי רועדת...
מיד התאפסתי, אספתי את שניהם והלכתי לבי"ח ( גרה ממול בי"ח למזלי...) . הקטן בסדר גמור, ככל הנראה עצם העובדה שנפל עליי קודם ריככה לו את המכה, אבל תחושת האשמה לא עוזבת אותי. אני יודעת שבדיוק באותה מידה שהכל בסדר זה היה יכול להיגמר באסון.
כל האנשים סביבי מרגיעים אותי ואומרים כי לא קרה שום דבר והתינוק בסדר וזה מה שחשוב. וזה נכון - זה מה שחשוב, אבל קרה המון , ובעיקר מה שקרה זה שאני לא סולחת לעצמי על הטעות הנוראית הזאת, ומפקפקת בכל דבר שאני עושה עם הילדים....
מצטערת על החפירה.. ותודה למי שקרא עד לפה...

שולחת חיבוקים וטוב שאת מספרת

גם כדי לפרוק וגם כדי להעלות מודעות. כשהקטנה שלי היתה פיצקית היא התגלגלה מהמיטה ועד היום זה חרוט לי
.

אושר מ

New member
מעבר לחיבוקים וחיזוקים, מבחינה מעשית

בשביל שאני אוכל תמיד להיות עם יד אחת על הילד, את כל מה שאני עשויה להזדקק לו תו"כ ההחתלה וההחלפה שמתי בשתי הקומות העליונות. יש במגירות העליונות מגירה של חיתולים ומגבונים ספייר, של הבגדים הרלוונטיים לעכשיו, של טטרות למקרה והוא פולט וכו'...
בקומות התחתונות יש בגדים אחרים/ מצעים/ מגבות/ שמיכות

ואל תלקי את עצמך. הוא לא יזכור לך את זה
, ואת בוודאות תיהי זהירה יותר בהמשך..

bertik

New member
טוב שאת פורקת

וטוב שאת מספרת לאנשים סביבך. אני לא הייתי מסוגלת... רק בעלי יודע.
גם אצלי הוא היה בן חמישה חודשים כשהוא פתאום התגלגל מהשידה. אני לרגע הרפיתי כשהסתכלתי הצידה, בשנייה הבאה ראיתי אותו על הרצפה. הוא לא בכה בהתחלה, אני צרחתי, הרמתי אותו והתחלתי לבכות. גם אני הייתי בטוחה שפגעתי בו והרסתי אותו. הוא התחיל לבכות ביחד איתי ואז פתאום קלטתי שהוא בוכה כי אני היסטרית. הרגעתי את עצמי (דבר שלא קורה בדכ ללא עזרים חיצוניים, בטח לא ככ מהר) והוא גם נרגע.
קבעתי תור לרופא משפחה והכניסו אותו מיד.
למזלי ולמזלנו לא קרה לו שום דבר. הרופא אמר שזה קורה הרבה אבל לא מדברים על זה. אמר גם שלרוב התינוק לא נפגע.

bertik

New member
יש לציין

שמאז מחתלים אותו רק על הרצפה. משם הוא בטוח לא יפול :)

אחח...
וואוו...זה כל כך מפחיד, ואכן, קורה יותר ממה שחושבים

אצלי מה שעשיתי, זה שאת הקצוות של השד הגבהתי עם מדף ב90 מעלות בגובה 20 ס"מ, שתוחם את הכל מסביב (בשני הצדדים, מאחור) לא מקדימה
אני תמיד עומדת בחלק הפתוח כך שגם אם מתגלגלים בלי שליטה הגוף שלי בעצמי עוצר אותם
תמיד היד מונחת על הבטן ומחזיקה , גם אם צריכה להתכופף או להרים משהו מלמעלה (יש לי עוד מדף שירות מעל השידה)
וגם לימדתי את הפשושות שלי לא לזוז על השידה
כך שממשיכה לחתל על השידה ממש עד הגמילה
(אבל זה לא תמיד מצליח תלוי בילד)
הכנתי לעצמי את שידת ההחתלה כך שהכל יהיה לי בהישג יד תמיד תמיד
ו...יש לי חוק
אם אני צריכה לזוז לאיפה שהוא
בדחיפות או באופן בלתי מתוכנן
אני מורידה את התינוק לרצפה אם אין ברירה
גם אם אני בדיוק באמצע ההחתלה
(מהרצפה לא נופלים)
&nbsp
מעולה שהלכת מייד לבדיקה רפואית זה מרגיע לדעת שהכל בסדר