חייבת לפרוק

acamolit

New member
חייבת לפרוק

יש לי תחושה עזה - כי הרצון לחזור לשיגרה, לחזור לבתי הספר- גובר על שיקול בטחוני. צר לי שכך אני מרגישה, אבל - מה שונה מחר, מחרתיים מלפני שבוע? גם היום חטפנו טילים באשקלון, איך ניתן לשלוח תלמידים לכיתות לא ממוגנות - נכון מתחת לשתי תקרות יצוקות (האם זה ממוגן?) ואם זה ממוגן - הרי זה היה גם לפני שבוע - ומדוע לא לימדנו אז?? ברור שחשוב לחזור לשיגרה - אבל לא בכל מחיר!! חוששתני שהמחיר עלול להיות כבד!!

פלגיה

New member
לפי מה שהבנתי

חוזרים ללימודים רק במקומות שבהם יש מיגון מספיק בתוך בתי הספר, לא? אני חושבת שבחופשה של שבוע אנשים יכולים לעמוד. בחופשה גדולה יותר אי אפשר להסתדר גם מצד מקומות העבודה, וגם מצד הילדים שמתחילים להשתעמם בבית, להסתובב ברחובות - ולהסתכן יותר.

KallaGLP

New member
האמת שנוטה להסכים איתך

כבר היו יותר מדי מקרים שטילים התפוצצו על מוסדות חינוך.

paloma blanca

New member
נראה לי ..

שההחלטה הזאת הייתה פזיזה מדי ... איזה ילד בכלל יכול לתרכז בלימודים במצב הזה שלא נדבר על הסיכון ?

paloma blanca

New member
אפשר ...

אולי לעשות תורנות בין ההורים לשמירה על הילדים .... ההחלטה לא פשוטה אבל בטח לא הייתי מעמידה את חיי הילדים שלי על הכף.

פלגיה

New member
לפי מה שהבנתי

הלימודים חודשו רק במקומות שבהם על פי שיקולי פיקוד העורף יש מיגון מתאים. תורנות בין ההורים היא רעיון נחמד, אבל לא נקי מסכנות (למשל: הדרך להגיע מבית לבית) ולא כולם יכולים להשתלב בכזו תורנות. הרבה הורים נמצאים במצוקה אמיתית בגלל זה. אז נכון, זה לא פיתרון אופטימלי. פיתרון אופטימלי אומר שלא תהיה לחימה ולא תהיה סכנה בכלל, אבל זה נראה לי פיתרון מתקבל על הדעת. זה נכון שקשה להתרכז בלימודים בתקופה כזאת, אבל לפעמים דווקא השהות בחברה, ופעילויות יזומות להורדת המתח שנערכות על ידי הצוות החינוכי יכולות לעזור.

שי ז.

New member
סליחה אבל לא מסכים איתך

בית ספר הוא לא בייביסיטר ותלמידי הכיתות הגבוהות יכולים להישאר גם בבית בממ"ד (עוד חצי שנה הם יהיו הלוחמים שיצאו למלחמה הבאה). לדעתי ההחלטה היא פזיזה כי הסכנה הגדולה היא הדרך מבית הספר וחזרה ולא מספר השעות שהם שוהים שם במקלט. אני לא יודע אם חןןית נפילת טיל לידך כשאת בחוץ אבל מניסיון זו חוויה מאוד מפוקפקת.

גם לרוץ לתפוס מחסה זה לא הכי הכי

אפילו בלי שיפול לידך גראד. באמת לא ברור לי מה הקטע, מה בוער, ומה זה נותן חוץ מכסת"ח למשרד החינוך.

הבעיה היא אצל מי שמחייב אותם לחזור לעבודה

אני לא מבינה למה בשנתיים האחרונות לא עברה חקיקה בעניין הזה. מישהו באמת חשב שלבנון2 הייתה המלחמה האחרונה?

שי ז.

New member
יש חקיקה והיא נאכפת בחומרה

אם בן/בת הזוג עובדים ומוסדות החינוך של הילדים מושבתים מותר לבן/בת הזוג השני להעדר מהעבודה ואסור לפטרו על כך.

candy77091

New member
נפתחה עצומה נגד החזרה ללימודים תחתמו ותפרסמו

דיי לאטימות!!! איך אפשר ללמוד ולהתרכז בחומר תחת עננה של מלחמה,המתח,הקפיצות למקלטים,ההליכה ברחוב,מוציאים את כל הריכוז מהלימודים. שלא לדבר על סטודנטים שמתגוררים בדירות שכורות ללא מיגון,מאיפה האטימות הזאת לצרכי הסטודנטים? לא מוותרים, כל עוד יש מלחמה והגראדים עפים לא חוזרים ללמוד!!! וכן לא יתכן שבזמן שסטודנטים רבים נמצאים בגבול ונלחמים למעננו האחרים ילמדו באופן שמסכן את חייהם מחד ואת הצלחת המילואימניקים בלימודים מאידך!! פשוט אטימות של פיקוד העורף ומשרד החינוך!!!

פלגיה

New member
לגבי סטודנטים זו באמת בעיה קשה

אבל לא רק סטודנטים מבן גוריון ומכללות הנגב מגוייסים, אלא גם סטודנטים ממקומות אחרים בארץ. מה לגבי הצלחת המילואימניקים מאוניברסיטאות אחרות?

newKiticat

New member
כן אבל לא רק זה

צריך להסתכל על הדברים באופן מצטבר. יש את המילואמניקים שמגוייסים נכון. אבל בדרום יש גם כאלה שמבחינה פיזית מסכנים עצמם בעצם הנסיעה למכללה/אוני' ולגבי חלקם לפחות זה אומר להעדיף בתים באיזורים לא בהכרח ממוגנים על פני שהות בבית ההורים שלא באיזור הדרום. ומבחינה נפשית, יש בהחלט עומס נפשי כשנופלים עליך טילים. יש בהחלט הפרעה ממשית כשצריכים לצאת למסדרון הממוגן כמה פעמים בשיעור. יש בהחלט בעיה כשהשינה שלך נקטעת עקב אזעקה באמצע הלילה. אלו בעיות מעבר למילואמיניקים והם מה שעושים את ההבדל בין סטודנטים בדרום לבין אלו בשאר חלקי הארץ.

כמה שהבנתי לא לכך הכוונה

אלא לכך שאונ' בן גוריון (יחד עם בי"ח "סורוקה" שסמוך אליה) מהווה מטרה לחמאס, ואזורים בהם הרבה סטודנטים מרוכזים וגרים הם מחד מורכבים בעיקר ממבנים מאוד ישנים שנושפים עליהם והם נופלים ומאידך מתוך 5 רקטות שנפלו בתוך העיר ממש - 3 נפלו שם. בינתיים בניסים נטו - בית ספר ריק שהיה רק בזכות זה שהיה ירי יום קודם וטיל שפגע בגן ילדים ריק, פגיעה ברכב מטר ממבנה ופגיעה ישירה בבוץ של הדשא של המעונות. לא צריך עוד הרבה בשביל אסון כבד, ואני באמת לא מבינה את הטמטום שבהחזרת הלימודים עכשיו. ממילא אין עבודות הגשה, בחנים ומבחנים, אז מה יקרה אם יחכו? מספיק מפקירים את התושבים שחיים בג' וד' שכשהם שומעים אזעקה אין להם הרבה מה לעשות חוץ מלהתפלל, אז להוסיף לכך גם את הסטודנטים? אה וכן, תודה לפיקוד העורף על שהקפידו לשמור היום על מאזן בין אזעקות "אמת" על טילים שנופלים במועצת מרחבים לבין אזעקות שווא, והקפידו שאחת מהן תהיה בכלל צפירת יום הזכרון. באמת קצת בידור היה חסר לנו כאן.

lital_helmer

New member
גם אני חושבת כמוך

ונראה לי שרוצים לחזור ללימודים כדי לנסות לשדר עסקים כרגיל והכל בסדר..כשבעצם הכל לא בסדר. ומי אמר בכלל ש2 תקרות זה מוגן? אם ככה אני לא צריכה למצוא מרחב מוגן בבית שלי? פשוט להישאר בבית וזה מוגן? אני מפחדת שיקרה משהו ואחר כך יגידו - לא היינו צריכים לחזור ללימודים...

t o m a k

New member
אני מפחד!

תקישבו, אני סטודנט באוניברסיטת ב"ש ועד היום גרתי בת"א ורעש האזעקה היה זיכרון עמומם ממלחמת המפרץ! אבל לפני כשבועיים שנפלו שני גראדים באזור ב"ש ואחד מהם בשכונה שלי לא הצלחתי להירדם וביום שלמחרת הייתי פקעת עצבים. אני מפחד לחזור לב"ש כשכל הדרך אני עלול לשמוע אזעקה.. הייתי מעדיף להישאר בת"א אבל אני לא יכול להפסיד חומר - כי טסים בחומר ולא היית בשיעור אחד ואז אתה אבוד בחומר.. אני ועוד רבים כמוני קרועים מעצם המחשבה אבל אין לנו מה לעשות ונהיה חייבים לחזור.. מה עושים?

מאיוש7

New member
.

אצלנו למרות זאת שאנחנו בכתה רגילה וכו' כולם באו ללימודים מסיבה אחת ! שאין התחשבות בכלל של משרד החינוך .. לא דחו לנו את הבגרויות , לא הורידו לנו אפילו מעט חומר מהמיקודים וככל הנראה הולכים לקצץ לנו את חופשת הפסח ! מה זאת אשמתנו ?! ובכלל אנחנו לא לומדים בין אזעקה לאזעקה .. אי אפשר להתרכז ואין חשק בכלל ללמוד ! בקיצור אנחנו תלמידי י"א -י"ב הכי נדפקנו ..

שי ז.

New member
לא הכי נדפקתם

מי שנדפק הכי הרבה זה מי שנהרג, נפצע או שביתו נהרס. אתה עוד לא יודע אם ידחו את הבגרויות, אם יהיו הקלות ואיזה. נכון לעכשיו במועד החורף מעבר לדחייה תקבלו 10 נקודות בונוס, 25% תוספת זמן והמגן ייחשב כ 60% מהציון הסופי.

למעלה