חייבת לספר לכן

חייבת לספר לכן../images/Emo88.gif

היום בצהריים יצאתי לקניות בסופר הקרוב ל
איך שאני נכנסת,אני נתקלת בחברה של חברה טובה שאגב היתה עם חברה שלה.בעודי עדיין בכניסה,טרם נכנסתי לסופר התחילו מטחי השאלות. היא:שמעתי שאתם בהריון אני:נכון מאד היא:מהיכן האמא?? אני:האמא זו אני!! היא:לא אני מתכוונת האמא של התינוקות אני:ראשית יש גוזלית,שנית אני היא האמא של הגוזלית!!!!!!!!!!!!!!!!! אני:את מתכוונת לפונדקאית? היא:זה חוקי בכלל? אני:כמובן שזה חוקי,אנחנו אנשים שומרי חוק לא? היא:אני לא מבינה איך אפשר לוותר על התינוק שלך... אני:מי מוותר??הגוזלית לא של הפונדקאית היא שלנו!!!!!!!!!!!!!! היא,והחברה :מה זה פונדקאית בכלל??הרי היא נושאת את הילד,לכן הילד שלה ושל האבא כמובן! אני:איזה שלה ואיזה נעליים!!אני כמובן מתחילה להיות שרת ההסברה,רק מה היום יום שישי,והרבה זמן אין לי,מה גם הסבלנות שלי כבר נגמרה מזמן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני שואלת אתכן בנות...כמה אטימות+טיפשות,אולי גם קצת בורות,יכולים להיות??

angel Mom

New member
דברים כאלו שמעתי לכל אורך ההריון

כל אחד/ת והשאלות שלו אחת שאלה אותי אם שכבתי עם האבא והשניה שאלה אותי איך אני מוסרת ילד שלי והשלישית בכלל לא שמעה על פונדקאות. אנחנו חיים בשנות ה2000 ועדיין אנשים לא מודעים לעניין הפונדקאות. לפעמים זה גובל בטיפשות , בורות ואטימות. פשוט לא להתייחס! זה לא לעניין שנהפוך לשרות ההסברה , ונתחיל להתרצות כלפי אנשים! המשל הריון נפלא ותקין!

MAMALY

New member
אין גבול לטמטום../images/Emo5.gif

מזלה שלא נפלה עלי.... אין ספק שאנחנו נחשבים "סקופ" מהלך... כמה נמוך יורדים בני אדם... הייתי מזמינה אותה להתלונן עלי במשטרת ישראל... דבילית כזו

אותן שאלות גם לפני 6 שנים ...

כשאני הייתי פונדקאית נתקלתי בשאלות דומות וגם האמא נתקלה במקרים מסוג זה... רוב האנשים נחשפו לנושא הפונדקאות מסרטים ועיתונים ואולי לא מכתבות חיוביות... לא היה להם צורך להתעניין מעבר למה שפורסם ולכן זה המידע שיש להם, מצד אחד זו אולי בורות אך מצד שני לפעמים עד שאנו לא נתקלים במצב שבו עלינו להתעניין בנושא מסויים מתוך מצוקתנו אנו , אנו לא מתעניינים . גם אני מצאתי את עצמי "שגרירה" של הפונדקאות בארץ וזה היה מזמן... התודעה הציבורית מאוד לא חשופה לנושא וזה לא עומד על סדר היום הציבורי לצערנו. מה שנשאר לנו לעשות הוא באמת לנסות להיות שגרירים טובים למרות התסכול הענקי (שקיים בעקבות הפער שקיים ). עיצה אחת שיש לי אליך, לא לקחת אישית את כל מה שנאמר ולא להגיע למצב של עצבים ... תחשבי רק על המטרה , מה שלא עושה לך טוב בדרך פשוט תתעלמי ... למדתי לא לקחת דברים באופן אישי , אני חושבת תמיד במושגים של "זה לא שלי , זה שלו/שלה". תמשיכי הלאה , דלגי בצעדים קלילים אל המטרה. שבת נפלאה סיגל

יקירתי ../images/Emo24.gif

גם אני נתקלת עם אנשים שממש אין לי עצבים אליהם יש להם שאלות שאפילו שאני מסבירה קשה להם לקלוט שזה לא הילד שלי ושאין לי שום קשר דם לילד, שאני בסך הכל אינקובטור.מה לעשות,נשאלתי בשבוע שעבר גם ממשהי שיודעת שאני פונדקאית אבל היא בכל זאת מנסה לחפור, אז בילבלתי אותה לגמרי והיא לא הבינה אם אני פונדקאית או לא פונדקאית.לצערנו אין מספיק הסברה בעיניין ויש אנשים שלא יודעים איך זה עובד. אז גם אני נשאלת בשאלות כמו איך את יכולה אין לך רגשות (ואני סופר רגישה) , אבל זה הילד שלך הוא גדל בתוכך. ואני מסבירה ומסבירה, ולפעמים אין כוח להסברים ולא תמיד נחמדה, והרבה פעמים חותכת להם את השאלון. אוהבת אותכם אוהבת את מה שאני עושה והכי שלמה בעולם להיות אם פונדקאית.
ומודה לאלוהים על הזכות שניתנה לי

נשמעות לי משועממות ומטומטמות ../images/Emo2.gif:-

בכל מקרה איך לא סיפרת לנו אתמול??? אני לא מאחלת למישהו להיתקל בי ביום רע ולשאול שאלות כאלו.... חחחחחחחחח אבל את "רוגע" בטוחה שהיית שרת ההסברה הכי מסבירת פנים שאפשר
ודרך אגב, בלי שום קשר - זו ההזדמנות להגיד כמה שמחנו לארח אתכם אתמול
לעוד הרבה מפגשים כאלה ולעיתים קרובות יותר ..

מירבי*

New member
בורות

המסר הראשון והחשוב שלי אליך הוא- אל תקחי ללב בשום פנים ואופן. כולנו שגרירות של נושא הפונדקאות אם נרצה ואם לא, לא אחת אני נתקלת בתגובות כאלה גם מאנשים נאורים ואפילו מרופאים. ידוע לי שגם היום ישנם אנשים רבים שראו פעם אחת יותר מדי את הסרט baby m ובזה מסתכם הידע שלהם על פונדקאות, מדובר בסרט אמריקאי המספר את סיפורם של זוג שיצרו עובר ע"י ביצית של הפונדקאית וזרע של הבעל, כשהפונדקאית ילדה היא לא רצתה למסור את הילדה לזוג. אני תמיד מסבירה בסבלנות שבארץ מקרה כזה לא קורה מכיוון שיש חוק ברור ומוגדר. כנראה שלנצח ניתקל בבורות מהסוג שאת נתקלת בה, אל תתרגזי, הפכי את זה לנקודת זכות לטובתך והראי לעומד מולך שאת היא הנאורה והמתקדמת והוא הפרימיטיבי והמיושן.

מתוקה שלי../images/Emo24.gif

הסיבה שלא סיפרתי אתמול, כי איך שנכנסתי וראיתי את
המדהים
כבר שכחתי
מה-
חחחחחח גם אנחנו שמחנו לראות אתכם
וה-
היתה סוף הדרך
ואחת למורני

gesta

New member
רגע, אז לא הבנתי...

את האמא או הפונדקאית? :) אני משתתפת בסרט דוקומנטרי שגם אני מצלמת, על "להיות אמא בכל מחיר" אחד הנושאים המטופלים הוא עניין הבורות גם אמא של בעלי היא קצת "פרימיטיבית" וקשה לה להבין את מהלך העניינים היא לא מדינה מה זה IVF מה זה פונדקאית איך זה שהילד עובר אלינו ולא נשאר אצלה אם היא מתחרטת אבל זה ככה. הבורות נולדת מחוסר פתיחות וחוסר ידע אני מקווה שהסרט ישפוך אור גדול על העניין וצריך רק יותר להיחשף ולדבר על זה בעוד דור או שניים.. זה כבר יהיה מידע "נדוש"

זוג מהצפון הרחווק../images/Emo24.gif ארוך..

זו גם אטימות וגם בורות ובמיוחד חוסר טאקט של אנשים שבמקום לשאול מה זה אומר זורקים משפטים שלמדו מסרטים ומהפחדים שלהם. בפעם האחרונה שמישהי אמרה לי בחוסר טאקט- "מה את מפגרת היא תיקח לך את הילד וגם את הבעל
עניתי לה- תעשי שיעורי בית בקשר לפונדקאות זו שנת 2006 ותחזרי אליי עם שאלות למי לפנות אם מישהי מהקרובים לך זקוקה לעזרה. היא הסתובבה בהלם שעניתי לה ככהואחרי שבוע היא טילפנה שהיא מצטערת מאוד ושאמא שלה סיפרה לה שבת דודה שלה לא הייתה בהריון והילד שלה בעצם מאם פונדקאית. יותר מכך, אמרתי לה עזבי את ההתנצלות רוצה לשמוע איזה נפלא,מוקסם ומורכב כל התהליך הזה ואיזה נפלאות הנשים שעוזרות לנו להגשים חלום? היא שתקה בכתה ואמרה לי - למדתי שיעור בחיי לא להתערב בחיי אנשים, אז עניתי שמה שהיא עשתה זה לא רק להתערב בחיים , אלא לזרוק משפטים שלא קשורים למציאות. אני נתקלת בהמון אנשים שיש להם רעיונות יצירתיים בקשר לפונדקאות, ומי שיקר ואהוב לי במיוחד אז אני מסבירה בעדינות ובחיוך על התהליך ומי שרחוק וששמע שאני עוברת את התהליך אז שולחת אותו לעשות שיעורי בית. איזה כייף שיש את הבית הזה
דרך אגב- אני לא אשכח איך בפגישה הראשונה עם מירב שאמא שלי באה איתנו היא שאלה את מירב- היא לא יכולה לקחת להם את הילד? מירב את זוכרת איך צחקנו שתינו באותו רגע?

שבוע טוב לכולן

בהחלט סיטואציה מרגיזה
, אבל אני, בשונה מרובכן אינני חושבת שמדובר בטמטום או בטפשות. זו אכן בורות שמקורה מחוסר ידע, ולאו דווקא מחוסר רגישות או רשעות. אני מנסה לדמיין מה יקרה לי אם מישהו ידבר לידי על משהו שקשוב להייטק/תכנות/הנדסה גנטית ועוד כל מיני כאלה. אני אגיב בדיוק אותו דבר כמו החברה שלך, כי אין לי פשוט ידע ומושגים בנושא. כך, לדעתי, עלינו לראות את הדברים. ולגבי הדיון על שגרירות לנושא הפונדקאות, לפי ראות עיני והרגשתה של כל אחת. מי שבראש שלה - שתסביר בסבלנות. מי שלא - שתאמר פשוט: "לא מתאים לי לדבר על זה". אלא שאז היא לוקחת סיכון שהעומד/ת מולה ימשיך לחשוב כמו שחשב קודם. אני עדיין רחוקה משלב החשיפה לציבור, אבל דווקא באוכלוסיה שאליה אני משתייכת (המגזר החרדי) לא יודעים על פונדקאות ממש כלום. אני חושבת שאדפיס מאמר קצר וממצה או כתבה מוצלחת כלשהי ופשוט אתן לאנשים לקרוא. וכך אחסוך לעצמי את ההסברים וההרצאות, ומצד שני אספק את האינפורמציה הדרושה.

אוריתוש איזה רעיון מקסים

קבלי ח' ח', נשמע לי רעיון שמתאים להרבה מגזרים אבל על אחת כמה וכמה לחברה שלכם... לכי על זה ואשמח לקרוא את כל מה שתכתבי ...
שיהיה לך ולכולנו שבוע מקסים

הי בובה../images/Emo24.gif

הכי חשוב לי לדעת שלא נפגעת מהשכנה הד ב י ל י ת. יש המון כמוה ברחוב וזה חבל... אני חושבת שמתגובות של אנשים אפשר היה לכתוב ספר בדיחות, אני באופן אישי מעדיפה להסביר בסבלנות (אם כי לא בסופר) בעיקר שהבת שלי לא תצטרך להחשף לכאלה
וגם

need1

New member
כל-כך מוכר

אני מישתדלת דוקא להיות סובלנית ולהסביר לכ-ו-ל-ם במה מדובר ולו רק כדי שהילד שלי יצטרך להתמודד כמה שפחות עם דיעות שכאלו. אגב השבוע כשסיפרנו למישהי על ההריון התגובה שלה הייתה "ממש כמו חברה שלי היא גם אימצה ברוסיה" כשהיסברתי לה שזה לא אימוץ ולא ברוסיה התשובה שלה הייתה "אבל זה עולה אותו דבר" , אני מודה שפה כבר ויתרתי יש גבול למה שאנשים מסויימים יכולים להבין...

חחחחחחחח

זה מצחיק לקרוא את זה מהצד , אני זוכרת שגם אנו היינו בצד הזה של המתרס וגם נתקלנו בכאלו "בורים - בורות" חבל"ז. את צריכה לחשוב על זה כך: השאלות נובעות מחוסר ידע ובורות ולא מתוך רוע לב זה הכל. והכי חשוב הריון ולידה קלים . הרבה דשים וחיבוקים

למעלה