חייבת להתייעץ בקשר לבעיה (?) חברתית

חייבת להתייעץ בקשר לבעיה (?) חברתית

אולי יגידו לי שזה צרות של עשירים, אבל הבן שלי מוטרד.
אז הוא בן 14 פלוס, משולב בכיתה ח רגילה עם סייעת, שעוזרת לו יותר לימודית. חברתית הוא ללא סייעת בהפסקה, ללא תיווך. הוא מסתדר יפה. היא צופה מרחוק אבל מעולם לא התערבה (גם לא בשנה שעברה). הוא לא משוטט לבד בהפסקות, מצד שני ברור שהוא לא מסמר החבר'ה. אין לו חבר טוב, אבל לאחרונה הוא התחיל להתקרב לילד מהשכבה, שכן שלנו (ממש בית לידנו), ילד מדהים (נ"ט).הם הלכו יום אחד לסרט (יוזמה של הבן שלי), הולכים יחד הביתה אם הם מסיימים באותה שעה, מדברים.
הוא מאד רוצה להיות בחברת ה"מקובלים", לא אוהבת את ה"חנונים" (השקטים, ה"טובים"), למרות שהוא ילד מאד טוב, ממשומע, שקט וחיובי. אבל הוא רוצה ללכת עם ה"גזעיים". יש פעמים שהוזמן לבר מצוות סגורות (לא לכל השכבה) או מסיבות הפתעה מצומצמות. הוא נפגש איתם לפעמים בפארק (כן, לא אידיאל, אבל זה מה שבני גילו עושים היום ואני לוקחת אותו והוא חוזר עם חבר/ים). קשה לו להיפגש אחה"צ, לרוב ילדים לא יכולים או שהוא פשוט מפחד לנסות (מחשש לקבל לא).
אז בסה"כ הוא משלתב יפה, אוהבים אותו, אין שום הצקות מזמן (היו הצקות בקטנה מאד מצד 2-3 ילדים בתחילת כיתה ז, אבל אחרי שהלכתי מיד ליועצת זה נפסק).
אז היום בבוקר הוא גילה שיש קבוצת סילבסטר. כלומר, ילדים מסויימים יעשו משהו בסילבסטר, ומנהל הקבוצה הוא מהמקובלים מאד. והבן שלי מחבב אותו מאד (אלא מה?). אבל הבן שלי לא בקבוצה (זאת קבוצת ווטסאפ). אחרי הסברתי לו מה זה סילבסטר (עוד משהו שהוא לא ידע), הוא נפגע מאד. אמרתי לו שאני לא יודעת למה הוא לא שם. אפילו תירוצים לא היו לי (זה רק קומץ של ילדים/אולי הוא יצורף היום). הוא התחיל לבכות (בדמעות) שזה לא פייר ומה הוא עושה לא בסדר ואיך לא חשבו עליו וכו וכו. ואיך הוא כל כך מתאמץ (חברתית) ועדיין נשאר לפעמים בחוץ? ואולי זה כי הוא לא אוהב כדורגל כמו כמעט כולם בשכבה? או שהוא לא מספיק תקשורתי?
לא ידעתי מה להגיד לו פרט ללכת ולברר, אם יש לו אומץ ויכולת. הוא אמר שינסה (הוא לא ילד ביישן ויש לו אומץ).
אני לא יודעת מה להגיד לו במקרים כאלה. מה דעתכם?

לא יודעת, הילד הזה מאד חזק חברתית

אני בספק אם הוא "מתאים" לבן שלי, למרות שהבן שלי חושב שהוא מקסים וחמוד.

לא. לדעתי הם לא היו יכולים להיות חברים

הוא גם ילד "ערס" (לא כל החבורה כזו יש לציין, רובם חיוביים). אין לי מושג מה הבן שלי מחבב בו.

TikvaBonneh

New member
מה להגיד לו

אני הייתי אומרת לו מה שאני אומרת לעצמי כשזה קורה לי: בחיים אנחנו לא מקבלים כל מה שאנחנו רוצים.
ולפעמים לא מקבלים אותנו לקבוצה או למוסד לימודים או למקום עבודה שאנחנו מאוד רוצים אותו ושניסינו להתקבל אליו.
זה קורה לכל אחד. זה מאכזב, ומעליב, וגם אנחנו נפגעות מאוד כשזה קורה לנו, למרות שאנחנו מבוגרות. לפעמים אנחנו מנסות שוב, וגם אז זה לא מצליח.

dina199

New member

dina199

New member
לדעתי זה הזמן להגיד לו שלא הכל פייר בחיים.

ונכון שיש מצב שמתאמצים ולא מצליחים. זה קורה לכל האנשים ולא רק לא"סים.

למה הוא לא אוהב את ה"חנונים"?

כי הם לא מקובלים? מי עם לנסות לעזור לו להקים "חבורה" דומה עם הילדים הפחות מקובלים?

לא יודעת, הוא פשוט לא מתחבר אליהם

יש לו גרעין של "חנונים" בכיתה, אבל הוא לא משחק או מדבר איתם כמעט. מביניהם יש ילד שהוא בעבר היה מיודד איתו (היה הולך אליו הביתה ולהפך), אבל זה נגמר מזמן.
הוא רוצה להיות עם ה"מקוסלים". יש שם גם בנות יפות ונחמדות, אז בכלל....

TikvaBonneh

New member
אף אחד לא אוהב אותם...

כולם מעדיפים את המקובלים, לא רק הוא.
זו ההגדרה של מקובלים.
אלו שכולם מעדיפים להיות איתם.

אבל הוא רחוק מהם באופי ובתחומי העניין

מרובם. לא אומרת שכולם ילדים שליליים, דווקא יש שם ילדים מאד חיוביים. יש ילד חדש השנה בשכבה, בכיתה שלו, שהוא ילד מקסים ביותר (הוא היה אצלינו פעם וגם לקחתי אותו טרמפ וגם הבן שלי אומר שהוא מאד טוב), והוא מאד מאד מקובל.
הבן שלי לא אוהב כדורגל (אם כי הוא ספורטיבי מאד, אבל לא אוהב כדורגל או כדורסל), לא צופה בריאליטי, לא מכיר הרבה סלבס, אפילו לא הכיר את הקנדי קראש עד לפני שבוע....אבל עדיין הוא רוצה להיות עם ה"גזעיים".

TikvaBonneh

New member
שוב כתבנו אותו הדבר.

כנראה שבגיל שלנו בטוח כבר יודעים את זה.

usi1

New member
מוכר העניין עם הווטסאפ

לטוב ולרע
וזה הרבה לפני גיל 14
אין לנו שליטה כהורים על מה שהולך שם ובטח שאסור לנו להתערב אלא אם זה משהוא פוגעני , ובמקרה הזה- זה לא .
זה החלטה של ילדים כקבוצה את מי הם מכניסים לקבוצה , זה מה שהיה "מקובלים" בכיתה היה ונשאר .
היום הם עושים בינם לבין עצמם קבוצות כאלה הווטסאפ זה רק כלי לתקשורת שהוא מעבר לבית ספר , הורים וכו ונותן להם הרגשה של "גדולים" שקובעים לעצמם
הכי טוב זה לשוחח עם הילד שלך ולהסביר לו שזה החלטה שלהם את מי לצרף , לראות אם יש לו אפשרויות אחרות לקבוצה אחרת שיש לו תחומי עניין בה פרט למקובלים/ לא מקובלים ולמצוא את קבוצת השייכות שלו
אני גם מכירה את זה.
תני להם לפתור את הדברים לבד בהפסקה בבית ספר ואם זה לא נפתר הרי אין כאן בעיה בעצם ואין לנו מה להתערב רק לרכך את הפגיעה ולהראות את החצי כוס המלאה.
בחיים תמיד יש אכזבות אין לזה סוף, וצריך להתמודד גם עם אכזבות .
בינינו, כהורים, כמה את רוצה שהבן שלך יהיה ברחוב ב 12 בלילה ביום שלישי שביום רביעי יש בית ספר ?
זה גם לא חג שלנו ואין חופש בבתי הספר .
את צריכה לשאול את עצמך כהורה כמה ה"מקובל" גם מקובל עלייך ולמה הוא מקובל ?
צריך לפתוח את הנושא הזה של מה זה מקובל, מה הופך תלמיד למקובל יותר או פחות ולעשות סביב זה שיחה מקדמת ולבדוק את העניין הזה .

אין לי מושג מה הם יעשו, הוא לא בקבוצה

הוא פתח לפני כמה חודשים קבוצת פארקים, יש שם הרבה ילדים, ואחד הילדים הזכיר את קבוצת הסילבסטר. הבן שלי שאל אותי מה זה סילבסטר והסברתי לו והוא הבין שיש משהו והוא נשאר בחוץ.

למעלה