לדעתי האישית ומינסיוני בלבד...
היי יערה,
תראי אין כאן נכון ולא נכון, הכל לפי התחושות שלך והמצב שאת נמצאת בו...
לדעתי האישית וזה רק אם מקום העבודה מסכים, תנסי אולי לחזור למספר שעות בודדות כל יום.
אני מאוד חששתי מהחזרה לעבודה, עברתי לידה שקטה בשבוע 35, הבטן הענקית שלי לא איפשרה להסתיר את ההריון וכולם, פשוט כולם ידעו שאני עוד שניה יולדת...
בשיחת טלפון עם הבוס, שלא ממש הבין בשביל מה אני צריכה חופשת לידה כזו ארוכה, הוחלט שאני אחזור למספר שעות רק לישיבות ודברים חשובים ורק אם אני מעוניינת בזה.
לקח לי הרבה זמן להחליט אבל בסוף חשבתי שאולי עדיף להיכנס פעם ב... למספר שעות מצומצם על מנת להיפגש עם האנשים ושהחזרה לעבודה לא תהיה טראומטית כ"כ...
הסיכום היה שהשעות שאני עושה ישולמו לי רק בעת חזרתי וזאת על מנת לא לפגוע בדמי הלידה שקיבלתי מביטוח לאומי.
החזרה ההדרגתית הזו עזרה לי מאוד! זה איפשר לי להיפגש עם כולם במינונים נמוכים מספיק כדי שלא יכאב מידי, עזרה לכולם להתרגל לעובדה שאני חוזרת ונוכחת והבטן הענקית שלי כבר לא כזו ענקית ולא מהסיבות הטובות והנכונות.
תלכי עם הלב שלך, עם הרגשות שלך, אל תתחשבני עם אף אחד, אם את מרגישה שאת צריכה עוד זמן לעצמך תיקחי אותו, כי אחרי שתחזרי לעבודה רגילה ככל הנראה אף אחד לא יתחשב בך ובקשיים שלך. אם את מרגישה שאת רוצה לנסות, תגיעי להסכם מראש עם הבוס. ואם במקרה את מרגישה מוכנה ב - 100% אז לכי על זה

הכי חשוב, לא משנה באיזו בחירה תבחרי, שיהיה בהצלחה!