חייבת להראות לכם!!

simba007

New member
חייבת להראות לכם!!

הסתכלתי אתמול בזכרון של המצלמה הדיגיטלית שלי וראיתי שיש תמונה ישנה של טופי בחצר שלנו מהשבוע הראשון שהיא אצלנו..אז העברתי את התמונה ישר למחשב! איזה פיצית היא היתה פה ממש למות עליה! נ.ב מאז שהיא אצלי אני שמתי לה רק רתמה כדי שלא יהיה לה לחץ על הצוואר..וגם כשהיא תגדל יהיה לה רתמה ולא קולר

simba007

New member
ותמונה עכשווית שצילמתי אתמול!

נו אז מה אתם אומרים?גדלה קצת או לא??(לא רואים את כולה אבל לא נורא)

simba007

New member
נכון!ותענו לי על שאלה דחופה!

מלאו לה 5 חודשים ב- 4 לחודש ובגלל זה אני יודעת שהתקופה שהיא תוכל להיכנס להיריון תתחיל לה אוטוטו(פחות מחודש אפילו!) ויש לי שאלה בנוגע לעיקור..באיזה גיל כדאי לעקר אותה?התקשרתי לעוד כמה וטרינרים(העניין הכספי פחות חשוב לי!)וכל אחד אמר לי גיל אחר..הוטרינר שאצלו עשיתי את החיסונים אמר לי לבוא כשהיא תהיה בת 5 וחצי חודשים(אוטוטו)והוטרינרים האחרים שהתייעצתי איתם אמרו לי כל אחד תשובה אחרת: אחד אמר חצי שנה,השני אמר 7 חודשים,השלישי 8 חודשים ואם הייתי מתייעצת עם עוד וטרינרים מי-ם אני בטוחה שכל אחד היה אומר לי גיל אחר מהקודם לו..... אז מתי אני אמורה לעקר אותה?? אני לא רוצה שיהיה פנצ'ר וחלילה היא תכנס להיריון כי גם אם הייתי מחליטה לא לעקר אותה אז עד גיל שנה היא גורה אז ברור לכם שלא היה לי כוונה שהיא תביא גורים כשהיא עדיין בעצמה גורה וגם אם יהיו לה גורים מתישהו אני אדאג שלכל אחד יימצא בית חם ואוהב כי אני לא אוכל לזרוק גורים לרחוב רק בגלל שלא מצאתי להם בית(גם אם תאמינו לי או לא..אני לא מסוגלת!אין לי אומץ לעשות דבר שכזה!)ואני יודעת שיש כלבים אחרים שמחכים לבית הזה..ולא רוצה שחלילה ירדימו כלבים(או בכלל חיות אחרות!)בגלל שלא מוצאים להם בית וזהו בערך מה שרציתי להגיד.. אז בקיצור..תתנו לי גיל מתאים ובדוק לעקר אותה כי אני מהססת לעקר אותה בגיל צעיר שכזה..כי אולי היא תסבול מכאבים בגלל הניתוח ואני מאוד חוששת שהיא לא תעמוד בכאב בבקשה תרגיעו אותי

gaia20

New member
לדעתי אפשר כבר מעכשיו

ואם את בכל זאת מפחדת בגלל גילה הצעיר אז תחכי עד לגיל 7 חודשים בכל מקרה, אם היא מתייחמת לפני העיקור, אז פשוט לשמור עליה יותר מהרגיל לא צריך להכנס ללחץ

be_roo

New member
כולם באותו טווח

אי אפשר לדעת בדיוק מתי היא תתייחם, זה אינדיבידואלי. כל הזמנים שניתנו לך הם זהים מבחינת המשמעות, כאשר המטרה היא לעקר לפני הייחום הראשון. זה ממש לא קריטי, מבחינה בריאותית אם זה יהיה בגיל 6 חודשים או 7 חודשים. מאחר ויש חשש שהיא תתייחם מוקדם, אני הייתי הולכת על התאריכים המוקדמים יותר (בין 5.5 חודשים לחצי שנה יש בדיוק שבועיים, זה ממש לא משנה).

snowy11

New member
את אחלה בנאדם והנה תשובה ברורה!!

הכלבה שלנו נכנסה לייחום ראשון בגיל 8 חודשים. פשוט שמרנו עליה, זה מאוד קשה ודורש השקעה מרובה. מומלצים מכנסונים מתאימים שעשויים מתחתונים או כאלה שקונים לשמור עליה ברחוב ובכלל בחוץ. ובשל היותה גורה, ולא דנית, ניתן לשאת אותה על הידיים למקום מרוחק כדי שהריח לא יהיה בסביבת הבית. כדי לא להגיע לזה ובכדי שיהיה באופן מעשי לגורים וכלבים אחרים אפשרות לזכות בחיים במקום גורים עתידיים של טופי, לפי הידוע לנו מגיל 6 חודשים זה הזמן הצפוי לייחום ובמיוחד אם היא בגודל בינוני, יכול להיות גם ב-7 או ב-8 חודשים. מצ"ב תשובה מוסמכת וברורה. בהצלחה

simba007

New member
תודה לכם..עזרתם לי במידה מסוימת!

ל-snowy11..תודה גם לך על התשובה!

ORSETTA

New member
ממה שאני יודעת

רצוי לעקר כבר בגיל 5, 6 חודשים. ואם היא תיכנס להריון אפשר לעקר אותה, ההריון לא מפריע ואל תחשבי שתמצאי לגורים בית טוב כי יש מעט מאוד כאלה והם כבר תפוסים

למעלה