חייבת להגיב

זה שאתה לא רואה לא אומר שאין

ואם יש מישהו שתומך במיגון גישות ודיעות והתאמתן לצרכים אישיים זה אני. אתה זה שמציג תמיד את הבחירה שלך כנכונה עבור כולם.
אתה רק תומך בבריחה ומחפש איך לקלל את כל מי שלא מסכים איתך.

arana1

New member
לא מציג את הבחירה שלי בכלל

הבחירות שלי הן אישיות ופרטיות לחלוטין ולא נוגעות ולא אמורות לעניין את אף אחד כאן

אלא שמה שאתה, ואחרים, לצערי, מציגים כמגוון גישות ודעות ודרכים אינו יותר מכסות מאוד שטחית לשלילת הבחירה האישית מאנשים שונים
כי כל מגוון הדרכים והגישות הזאת מוביל בסופו של דבר ותמיד בדיוק לאותה מטרה ולאותו מקום
השתלבות בארגונים החברתיים הקיימים
ומה לעשות שמסיבה הכי טובה ומעניינת ומרגשת המטרה הזאת סותרת לחלוטין בדיוק את מה שהכי יפה באוטיזם

ואם תציג לי קללה בתגובה שאליה הגבת אז אדע שלפחות לפעמים אתה מסוגל לדבר גם אמת

אתה חושב שכולם כאן מטומטמים עם מוח של אפרוח?

הרי כל הזמן אתה מציג את הבחירות שלך כיחידות הרלוונטיות....
וזה שאתה שולל קיומן של דרכים שונות רק מעיד עד כמה הטיעון שלך עלוב....
ולגבי קללות, כדאי שתפתח את העיניים כי בינך לאמת אין שום קשר

arana1

New member
אני בטוח שרובם

איזה בחירות הצגתי ?
מעולם לא הצגתי את הבחירות שלי
גם איני יודע לתאר אותם בכלל
יודע לחיות אותם איכשהו

יש לי ביקורות על מגוון הבחירות הקיימות, שמהרבה בחינות מייצגות הלכי רוב ומאפיינים ומניעים שמייצגים דווקא את מה שרע באדם, ולכן כאוב לי שמי שמסוגלים וצריכים לפעול לפי ודרך מניעים ומאפיינים אחרים גם מוצגים כלקויי התפתחות וגם נשללת מהם כל הזדמנות לחיות כראוי להם, ולחברה

אתה לא יודע את זה אבל חוץ מבגרות צבא לימודים עבודה... יש עוד מגוון עצום של דברים לקיום חיים בעלי ערך ויצירה והשכלה, אמיתית לשם שינוי

arana1

New member
איפה הצגתי אותם ? אני בכלל לא יודע לדבר על הבחירות שלי

אכן, כתבתי שזו אשלייה שאפשר

להכיר ולהבין לעומק אדם ממפגש קצר או מספר מפגשים קצרים, ואראנה חיזק את דבריי בהמשך, ואמר שאכן נחוץ זמן רב יותר. אני לא רואה איפה פה הבעייה.

כאן הבעיה ......

את לא מאמינה שיתכן ויש לאחרים כישורים ויכולות מעבר להבנתך, שלך לעולם לא יהיו.
את לא מסוגלת לקבל שיש דברים שלא מובנים לך, כי הם חורגים מהנורמה המוכרת ידועה ובטוחה.
את מורידה את הלא ברור לך מרמתו לרמה נמוכה ובכך חושבת שתוכלי להבין אותו
את לא יכולה להתרומם ממקומך למעלה כדי להתקרב ללא ידוע ובכך להעשיר את חייך.
יש אנשים שמקדישים את כל חייהם לתרגול מדיטציה כדי להגיע לריקות ממנה יוכלו לתקשר בצורה נקייה,
לחוש את האחר ללא צורך במושג זמן בו את משתמשת.
את כאילו רוצה להבין אבל לא מוכנה להתאמץ בשביל המטרה, רק לדמות משהוא החורג מהבנתך.
אבל כן היית מוכנה לתהחיל דיון בנושא קבלה מעמדה שיוויונית וללא תנאי.
אז העתיד פתוח והבעייה יכולה להעלם חיש קל אם רק תרצי,
פשוט לכבד ללא תנאים מוקדמים, לא להניח שאת מבינה מה שאת שומעת כי אם לחקור אותו ביסודיות,
ולתת לטבע האנושי האמיתי שלנו לבוא לידי ביטוי, לא מה שהחברה מכתיבה לנו.
בעצם זה מה שכל אחד כמעט, נט"י או לא, מבקש לעצמו.

זה לא קשור ללא מובן לי, וזה לא קשור לנורמה.

זה קשור לכך שבני אדם הם שונים זה מזה, ואי אפשר להבין אותם תוך זמן קצר, נקודה.
זה לא קשור לכישורים שלי יש או אין, זה קשור לכישורים שיכולים או לא יכולים להיות באופן כללי.
אני גם לא מאמינה בטלקינזיס. יכול להיות שאני צרת מוחין, אבל כל אחד שם את הקו איפשהו. אי אפשר להאמין בהכל ולהצליח להתנהל בעולם.

arana1

New member
מותר ואפשר להקריב קצת את ה"הצלחה"

וגם לשלם מחירים, אם לצערנו צריך, של התנהלות שלא מתאימה בדיוק למי שקובעים כאן את האינטרס ואת הדרך הראוייה לדעתם למטרה

זה לא מספיק שאנשים עושים מדיטציה ואז חוזרים להתנהל כמו חזירים ( אגב, לחזיר קוראים חזיר כי הוא חזיר, דבר שלמדתי לאחרונה, זאת אומרת הוא יכול לחזור ולהיות כשר, זה מה שמייחד אותו ומכאן שמו)
אלא שלא רק מותר אלא יתכן שאף רצוי לגלות סובלנות גם ובדיוק מול ועם כאלה שלא מצליחים להתנהל בעולם כי הנורמות שלו פוגעות בדברים הכי מהותיים להם
גם כאן
אנשים פשוט מעדיפים את הכאילו על פני תשלום מחיר מסויים
וזו חשיבה לטווח קצר
שבטווח ארוך תעלה לכולנו הרבה יותר

את יכולה לקבל את הרעיון שאת טועה ?

שאולי בוקר אחד תתעוררי וכל מה שחשבת שאת יודעת יראה אחר ?
או שכל העולם שלך מושלם ואין מה לשנות בו...
כל אחד חווה את החיים בדרכו ואין מי שלא טועה.
השאלה כמה

ד"א זה לא טלקינזיס

לא אמרתי שזה טלקינזיס - נתתי את טלקינזיס

כדוגמא לדבר נוסף שאני לא מאמינה שיכול להיות קיים, וגם אם מישהו כאן יגיד שיש לו יכולת כזאת, אני פשוט לא אאמין.
אין לי שום בעייה לקבל את הרעיון שלגבי כל דבר שאני חושבת שהוא נכון, גם אם הוא היה נכון (כלומר, אפילו אם אני לא טועה כרגע) עד הרגע הזה, הוא לא יהיה נכון ברגע הבא. הדעות שלי מתבססות על הידע שלי על העולם, והן שמאפשרות לי לנווט בו, לקבל החלטות, וכו'. אבל אין לי בעייה לשנות אותן ברגע שמתקבלות הראיות המתאימות. בינתיים לא קיבלתי שום ראיות שיגרמו לי לשנות את הדעה שלי בנושא הספציפי הזה.

עוזב לגמרי את נושא האוטיזם, נשאר ברעיון

מה ישכנע אותך שראיה מסויימת מתאימה ?
הרי כל הראיות החדשות בעצם לא כ"כ נתפסות ע"י החושים.
לא ברור איך פועלים מכשירי חשמל ולא ממש ברור שהעולם עגול.
אז מה צריכה להיות ראייה כזו שתשקלי לשקול אותה ?
כל החידושים בשנים האחרונות הם לא כאלה שלאדם מן השורה יש יכולת לתפוס.
אפילו סמרטפון.
אולי אם אבין מה צריך כדי לשכנע ברמת הרעיון אוכל להיות ברור יותר בנושא זה.
סתם דוגמה לרעיון שלא ממש תפס בהכרה החברתית למרות מחקרים מדעיים שהוכיחו אותו.
יש מוח ומערכת עצבים, ויש מוח נוסף, בבטן שעדיין לא הבינו את פשרו, כשמדברים על תחושת בטן,
זה מטבע לשון שככל הנראה מקורו בעל אחיזה מציאותית של המוח הבטני.
יש לזה שמות מדעיים שאיני זוכר כרגע.

כן ברור איך פועלים מכשירי חשמל

וכן ברור שהעולם הוא עגול - אפשר לראות צילומי לווין (והאמת שגם העובדה שגרמי השמיים עגולים ואת זה אנחנו רואים במו עינינו היא גם חיזוק לא רע), ויש המון המון ראיות אחרות. מכשירי חשמל הם פחות או יותר ההוכחה שהתיאוריה לגביהם עובדת - אפשר להשתמש בה כדי לבנות מכשירים כאלה. זה לא משנה אם היא יותר או פחות מדויקת - משנה שיש פה כוח, שאפשר לנצל אותו לדברים כאלה ואחרים.
לגבי ראייה שאשקול - אם הייתי רואה את היכולת הזאת בפעולה, זה היה מספיק לי - אם מישהו היה טוען שיש לו טלקינזיס, והייתי מביאה אותו למעבדה שלי, שמה אותו בחדר מבודד ונותנת לו כמה חפצים והוא היה מזיז אותם בכוח המחשבה - הייתי משתכנעת (אולי הייתי עושה עוד כמה בדיקות פתע זריזות) ואצה לספר לעולם. אבל זה לא קרה.

סליחה טעות לא טלקינזיס טלפטיה אפילו מדדו

אני דווקא רואה גרמי שמיים כדו מימד. זה ההרגל של ראייה תלת מימדית שמטעה וגורם לחשוב שזה כדור למרות שזה רק עיגול.
ובקטנה - אפשר לראות טלקינזיס.
ויש אנשים שבתנאים מסוימים ישפיעו על דעות ומעשים של האחר.
על זה מבוססת היפנוזה.

לא שאלת לגבי היות כדור הארץ כדור - אלא עגול

איפה אפשר לראות טלקינזיס? טלקינזיס זה להזיז חפצים - לא להשפיע על יצורים חיים.

arana1

New member
לא שייך לאורח לרגע רואה כל פגע

זו עובדה שנכונה למצבים נורמטיבים ולפעמים לאדם מבחוץ יש פרספקטיבה שאין לאנשים שהם מעורבים מדי בשביל לקיים פרספקטיבה

אני מתכוון כאן למשהו אחר לחלוטין
למרות שגם הוא קשור כי חלק ממה ששונה באוטיזם זה גם תפישה מאוד שונה של היחס בין מרחק לקירבה
גם רגשית כמובן

אני חושב, וגם אחרים כאן העידו על כך,שבגלל האופי והצורה של סוג השונות האוטיסטית אז בהרבה מקרים אם לא ברובם, דווקא משפחתם והאנשים הקרובים אליהם ביותר הם גם אלה שהכי לא מבינים אותך בכלל
מכל מיני סיבות
כמו שלמשל יותר מדי פעמים אנשים פשוט מניחים שעצם זה שהילד הוא "שלהם" וחלק מהמשפחה אז מובן מאליו שהם מבינים אותו
אנשים מניחים קירבה שלא קיימת ולכן לא חשים במרחק שיאפשר להם הבנה
למעשה
הם מנסים לתקן בכח את המרחק שנוצר דרך שיפוץ הנתונים החיצוניים ( "למה הילד לא אומר אבא או אמא או לא מתנהג כמו שילד מתנהג להורים ? " )

הקרובים מתעלמים מהמרחק בגלל שהוא שובר להם את התפישות המקובלות
בעוד שאדם זר לא מתעלם מהמרחק ולא מניח שהוא מכיר את הילד כמובן מאליו ולכן פתוח יותר לראות את מהותו באמת

בזמנו
כשיצרתי קשר עם אוטיסטים
מכל מיני ארצות
שמעתי כל כך הרבה פעמים, וגם אמרתי כל כך הרבה פעמיםף שמידת ההבנה ביני לבינם גדולה פי אינסוף מזו שקיימת ביני לבין האנשים ממשפחתי
וגם ניסיתי לברר את הסיבות לכך
אבל לא נראה לי שנכון כרגע לפרוש אותן כאן ועכשיו

למעלה