חייבת לדעת

^נטע^

New member
חייבת לדעת

קניתי רכב לאחרונה דרך סוכנות - יד שנייה פונטו מודל 2000 רגילה בלי שום תוספות. לאחר כשבוע הבחנתי שהוישרים לא פועלים אוטומטית אחרי התזת מים עם השפריצרים, כששאלתי את המוכר שמכר לי את הרכב לגבי זה הוא אמר לי שבכל הדגמים האלה של הפונטו זה ככה הוא רצה אפילו להראות לי באחת אחרת שיש לו אבל מיהרתי באותו יום אז לא בדקתי את זה. לא הצלחתי לתפוס מי שיש לו כזו רכב ולשאול אותו אז אני מנסה כאן. אני חייבת לדעת אם זה נכון! זה נראה לי דבילי ומופרך מהיסוד!.

teen17

New member
נראה לי שזה בעיה עם מנגנון התיזמון:

שכאשר את משפריצה אז הוישרים מתחילים לפעול. דרך אגב, קנית את האוטו לאחר בדיקה או שלא בדקת בכלל? נ.ב. לאימא שלי הייתה פעם בעיה כזאת בדיוק עם פיאט טיפו (צריך להחליף את המנגנון שאחראי על הוישרים). גל, מרגיש יועץ לעניני וישרים.

© DrorZi

New member
בפיאט כמו בפיאט :

אין דבר כזה שאין דבר כזה
יכול להיות שזה ככה, יכול להיות שלא. אני אנסה לברר לך... אבל יכול להיות שלא עבדו עליך.
דרור זי, מפעיל וישרים...

teen17

New member
הבעיה מוכרת מהפיאט של אימא שלי.....

והיה צריך להחליף את מנגנון התיזמון אני חושב (שזה כאשר לוחצים כדי שהמים יושפרצו אז הוישרים יתחילו לעבוד). גל, מכונאי וישרים.

itzik93

New member
לא מחייב שזו בעיה/תקלה...

בהחלט (מניסיון) יכול להיות שהרכב מגיע ככה. איציק

baryb

New member
לאמא שלך יש פיאט?....

ואתה עוד העזת לדבר פעם על זה שההורים שלך יקנו לי V6 4motion? בטח אמא שלך נוסעת בפיאט כי התקלקלה לכם ה911 טורבו לא? או שזה היה בוקסטר S? בארי,שלא אוהב שאנשים מתלהבים ממה שאין להם.... ןדרך אגב... בפיאט שלי זה לא ככה נטע....

teen17

New member
אם היית קורא אז היית רואה ש......

אמרתי שבפיאט שהייתה לנו היה את הבעיה. דבר שני כבר נפטרנו מהפיאט המג´יפית הזאתי. דבר שלישי מי אמר שההורים קונים לי את האוטו? מה אני לא עובד בשביל זה? אני לא חוסך בשביל זה? אני משיג את הכסף לאוטו הזה בכוחות עצמי ולא בזכות אף אחד אחר. חוץ מזה מה הקשר בין המכוניות שיש להורים שלי לבין האוטו שאני רוצה לקנות? (כבר רשמתי פה פעם שההורים שלי מעדיפים פחות להשקיע במכוניות ויותר בדברים אחרים שלא אפרטם כאן למרות שאני כן מעדיף להשקיע באוטו וגם בדברים אחרים).

ac cobra

New member
לא , אתה בטח חדש פה

יש לו בבית 2 סובארו DL והוא בהתחלה רצה לקנות לעצמו אימפרזה טוברו STI חדשה אחר כך ויתר ושאלה איזה רכב אפשר לקנות ב15-25 אלף ₪ ובעוד שבוע הוא ידבר על הבוגאטי וורון החדשה 16/4

teen17

New member
יש משהו רע בסובארו DL?

וחות מזה תראה את ההודעה שרשמתי למעלה ותבין.

baryb

New member
דווקא הבוגאטי?

בחייך כל אחד יעדיף עליה את הפרארי מודנה... סתם אי אפשר להתחרות ב100 קג"מ עם 1001 כ"ס.. ובנוסף למי שאולי ראה: ראיתי בחולון אלפא 156 לבן פנינה שנראתה בדיוק כמו הGTA.יש לה פנסים מושחרים מאחורה. אבל אני לא מעודכן אם הן הגיעו בכלל לארץ..

umop apisdn

New member
בדייהטסו שרייד שהיתה לי פעם...

הוישרים לא הופעלו אוט´ עם השפריצרים, ואם אני לא טועה, ככה זה גם בפונטו ו"זה מה יש"... תתחדשי, אגב.

teen17

New member
באמת? זה דבר חדש שאני שומע......

תמיד חשבתי שהם אמורים לפעול אוטומטית כאשר משפריצים מים. בכל מקרה תודה על העידכון. גל, (כמו שדרור אומר) חידושים והמצאות.

itzik93

New member
יכול להיות שזה תלוי בדגם (כמו אצלי)

הנה דוגמא: אצלי באימפרזה GLi (הדגם המאובזר/מפואר יותר) בזמן שמפעילים את השפריצרים הווישרים עובדים אוטומטית ומנגבים. בדגם הפשוט יותר של האימפרזה, והוא LXi (הדגם הבסיסי יותר) הווישרים לא נדלקים אוטומטית עם הפעלת השפריצרים וגם חסר מצב אחד בפעולת הווישרים: ב GL יש 3 מצבים (1- ניגוב והשהייה של 5 שניות, 2- מהירות רגילה 3- מהירות גבוה) וב LX יש רק 2 מצבים (מהירות רגילה ומהירות גבוה, אין מצב של ניגוב והשהייה של 5 שניות). איציק - מביא דוגמאות...

י-וס-י

New member
מוזר מאוד, כי איך שאני חשבתי עד

היום, אז נראה לי שזה פשוט שהווישרים עובדים עם השפריצרים, ככה היו במכוניות שלי שהיו לי, שזה סקודה פיבוריט יונדאי לנטרה 94 ועכשיו רנו מגאן 99, וככה בונדורה של אבא שלי, ובפונטו של אחי שזה גם 2000, ומעניין שאף פעם לא נתקלתי לפי מיטב זיכרוני בדבר כזה שהשפירצרים עובדים בנפרד מהווישרים. כנראה שלמדתי עכשיו דבר חדש בחיי שיש דבר כזה, באמת מעניין. דרך אגב, גל אני מקווה שאני אף פעם לא פגעתי בך, ואם כן אני מבקש סליחה, בכלל אני מקווה שלא פגעתי באף אחד כאן, זה לא נחמד לפגוע ולהיפגע בלשון המעטה. המשך יום נעים לכולנו, ביי. י-וס-י

kitt

New member
בפיאט מולטיפלה שלי הוישרים לא

עובדים יחד עם השפירצרים, אלא בנפרד.

למעלה