חייבת יעוץ

חייבת יעוץ

יש לי מרשם קבוע לריטלין 40LA
בהתחלה זה התחיל עם מינון של 20 אז ל 30 ועכשיו ל40.
אין לי איבחון מוכח ורשום למבוגרים ולהלן ההסבר: שהייתי קטנה היה לי אבחון רשמי שאני סובלת מבעיות קשב וריכוז.
עכשיו בבגרותי כשרציתי ריטלין לא איפשרו לי את זה, הלכתי לנירולוג כמה וכמה פעמים עם האבחונים בהיותי ילדה והוא איפשר לי מרשם קבוע לריטלין 20LA (אחרי יריקת דם והתמדה מצידי)
עם הזמן הרגשתי שזה לא משפיע עלי, רופאת המשפחה העלתה לי את המינון לאחר בקשות ותחנונים ממני- ועכשיו אחרי תקופה גם אני מרגישה שה-40LA לא משפיע עלי. אני רוצה לעלות את המינון כי מין הסתם אני גם שוקלת יותר מ40 ק''ג (אם אני לא טועה זה יחס מ''ג לקילו).

עכשיו, אני מאוד חוששת לאבד את המרשם שכבר יש לי, הרופאים לא ששים לתת מרשמים לריטלין ובהחלט לא לעלות את המינון ככה שאני שוקלת לשלב שני כדורים של 40LA. אם אני לוקחת כדור של 40 ופותחת כדור נוסף ומחלקת אותו לחצי- זה ייחשב שלקחתי 60LA?

ויש לי אפשרות להשיג ריטלין 10SR מבני דודים שלי, האם ניתן לשלב את זה עם 40LA?

* אני לא לוקחת כל יום ריטלין! רק כשאני לומדת למבחנים בבית ולמבחן עצמו*

אבישי ק

New member
יש גם בעיה של עודף מינון

אם תעלי יכול להיות שההשפעה תהיה הפוכה
אני ממליץ בחום לפנות לפסיכיאטר מומחה בתחום
יש כאלו דרך הביטוחים המשלימים
או פרטי
את יכולה לשאול בפורום אולי מישהו מכיר

ניסית קונצרטה?
אני שואל כי אולי הבעיה היא במשך הפעולה ולא במינון עצמו

הפחד שלי הוא לאבד את מה שכבר יש לי ביד

כאמור לא עשיתי אבחון אבל אני בטוחה במאות האחוזים שיש לי בעיות למידה. מכרים יעידו שאני היפראקטיבית (לא יכולה לשבת בלי להזיז את הרגלים למשל- בשבילי זה כמו לנשום, פעולה לא רצויה שאני לא יכולה לתפקד בלעדיה- התזוזות האלה קורה גם כאשר אני מרוכזת מאוד-למשל במשך צפייה בסרט) אבל מאוד קשה להוכיח את זה לבנאדם שלא מכיר אותי, הרי היום כולם רוצים ריטלין והרופאים לא שמחים לאשר את זה- תמיד ירגיש לי שהוא יחשוב שאני משקרת לו- ואני לא! לכן אני חוששת שהוא ישעה את המרשם עד לאיבחון מדוייק (כמו מבחן טובה למשל, או אבחון שיעלה לי אלפי שקלים ויגזול את זמני היקר)

בעיוות למידה לא מחייבות הפרעת קשב

ויכולות להופיע בנפרד, למרות שרבים מאלה שיש להם הפרעת קשב יש גם הפרעת למידה...
גם תזזיתיות יכולה לנבוע מסיבות אחרות ולא בהכרח מהפרעת קשב.
אם את אומרת שאובחנת בתור ילדה אז אובחנת ולא תאבדי שום דבר...
אבל חשוב למצוא טיפול שיקח בחשבון את כל הפרמטרים הללו ולא רק ריטלין

משתדל10

New member
את יכולה לעשות אבחון פרטי

יעלה לך מבחן טובה פרטי 200-400 ש״ח וזה יהיה התוצאות אמת שלך, יתאימו לך סבבה לא יתאימו, תגנזי אותם.
על כל מקרה אל תערבבי ואל תקחי sr סתם, את מסתכנת בתופעות לוואי קשות מאוד כמו שינויים במצב הרוח ודיכאון ועוד כל מיני .
המינון אגב הוא ממש לא קשור למשקל בהכרח , אני שוקל מעל 80 ומינון של 20 la מספיק לי בהחלט ויש כאלה שגם 54 קונצרטה לא מדגדג להם.
תלכי לפסיכיאטר פרטי (100 ש״ח מהרשימה של קופת חולים) ושוב : אם הוא יזרום אתך סבבה , אחרת תגנזי. על כל מקרה אל תשחקי בזה אם את לא רוצה להחמיר את מצבך . את עלולה להכנס לסחרור מסוכן של עלית מינונים ונזק בלתי הפיך.
בהצלחה.

xavier2

New member
נסי פסיכיאטר לפני שאת מוציאה כסף על איבחון

רופאי משפחה נרתעים לתת מינונים גבוהים של ריטלין אם בכלל. לנוירולוגים יש בד"כ גישה מיושנת להק"ר . לדעתי פסיכיאטר יתן לך מינון שמתאים לך. ספק רב אם הוא ידרוש איבחון כי היית מאובחנת כילדה. חשוב שתפני לפסיכיאטר שמצוין שהוא מומחה להק"ר או גם מומחה להק"ר .

למעלה