חייבת את עזרתכם

Apikachu L

New member
דו מיני הוא כנראה ישאר

לגבי השאר- מערכות יחסים זוגיות משתנות עם השנים מבחינת דינמיקה, מבחינת תקשורת, סגירות או פתיחות. הביסקסואליות שלו לא רלוונטית לזה. מה שכן חשוב זו התמיכה שלך בו בנושא הנטייה המינית שלו. לא חסרים זוגות בעלי נטייה מינית שונה. האם הם מסתדרים או לא זו פונקציה של התקשורת בניהם ולא הנטייה המינית. טפחו תקשורת כנה, פתוחה ואמפתית והרבה רצון טוב. והאם הוא יהפוך להומו? סביר להניח שלא. וגם לא סביר שלסטרייט.

אוהדאדם

New member
ביסקסואל, לא דו-מיני; ואל תדאגי, יהיה בסדר

נשמע שאת סובלת מכמה דעות קדומות לגבי ביסקסואליות; לצערי, אלו דעות קדומות נפוצות מאוד, ולכן זה לא מפתיע ולא מצביע על איזו בעיה מיוחדת בך. אבל אלו עדיין דעות קדומות לא נכונות וכדאי להיפטר מהן כמה שיותר מהר, לטובתך ולטובת כולנו.

1. ביסקסואלים יכולים להיות מונוגמיים בלי שום בעיה. אין שום ניגוד בין ביסקסואליות ובין מונוגמיה. את יכולה להבין את זה בקלות אם תשאלי את עצמך האם בן הזוג שלך הוא הגבר היחידי שאליו את נמשכת. אם התשובה היא לא, אם יש גברים נוספים בעולם שאת נמשכת אליהם, איך יכול להיות שאת מונוגמית? בפשטות, בן הזוג שלך מספק את הצרכים הרגשיים והמיניים שלך, אפילו שאת נמשכת לגברים אחרים. זה בדיוק אותו הדבר גם עבורו. הוא נמשך לגברים אחרים, אבל את מספקת את הצרכים הרגשיים והמיניים שלו.

2. ביסקסואליות איננה משיכה שווה לשני המינים בהכרח. הגדרה עצמית כביסקסואל, או זהות מינית איננה שווה להתנהגות מינית. תחשבי על עצמך: נניח כשהיית בת 12, האם חשבת שאת לסבית? האם חשבת שאת ביסקסואלית? כנראה שלא. ידעת שאת סטרייטית, אפילו שעוד לא שכבת עם בנים וכנראה שגם לא נישקת אותם או התמזמזת איתם. איך ידעת? כי ידעת. כי חלמת על בנים, נמשכת לבנים, רצית בנים. באותו אופן, הוא מרגיש שהוא ביסקסואל ויודע שהוא ביסקסואל, אפילו שטרם שכב עם גברים. גם אם לא ישכב עם אף גבר עד יום מותו, הוא כנראה עדיין ידע אם הוא ביסקסואל או לא.

3. ביסקסואלים יכולים להתחתן, להקים משפחה, להיות נאמנים, ולעשות כל מה שסטרייטים עושים. הם פשוט עושים את זה בסגול. לא, ברצינות; מהשאלות שלך את כנראה תקועה במקום שבו ביסקסואל, לתפיסתך, הוא בעצם הומו. את חוששת שבן הזוג שלך יעזוב אותך יום אחד בשביל גבר. זה כנראה לא יקרה. שוב, נסי לדמיין את עצמך יוצאת עם סטרייט. נסי לדמיין את עצמך אוהבת סטרייט, ואז סומכת עליו, או לא סומכת עליו. אם את סומכת על הסטרייט הדמיוני הזה שלא יעזוב אותך עבור בחורה אחרת, זו השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך. סטרייט יכול לבגוד בך עם בחורה אחרת או לעזוב אותך בשביל מישהי אחרת, בדיוק כמו שביסקסואל יכול לבגוד בך עם מישהו או מישהי אחרים ולעזוב אותך בשביל מישהו או מישהי אחרים; אין סיכוי גדול יותר שביסקסואל יעשה את זה. זו רק שאלה של, האם את סומכת על בן הזוג שלך?

טוב ששאלת את השאלות הללו; בבקשה תמשיכי לשאול, לקרוא, לדבר איתנו ועם ביסקסואלים אחרים. אני מאחל לך רק אושר והצלחה, ויכול להגיד לך מחוויה אישית: אני ביסקסואל, אני במערכת יחסים עם אישה כבר 4 שנים, ויום אחד נתחתן ונוליד ילדים, ולא, אין עם זה שום בעיה. היא יודעת שאני ביסקסואל, והיא אוהבת את זה, כי היא אוהבת אותי.

Apikachu L

New member
אני אכן אסכים עם אוהדאדם ואוסיף

חלק מהסטריאוטיפים והמחשבות שיש על ביסקסואלים, הן לאו דווקא בגלל שיש חשיפה לביסקסואלים, אלא בגלל התפיסה של מיניות כמיניות שבהכרח בינארית, וההעלמה שיש לביסקסואלים בחברה.
מה שאני מנסה לומר, שאני לא שופט אותך על התפיסה שלך את בעלך כביסקסואל/דו מיני כמישהו שבסיכון להפוך להומו או לבגוד - כי זו התפיסה החברתית של ביסקסואליות. כהומוסקסואליות בארון, כחוסר יכולת לבחור. זה בגלל שאנשים הרבה פעמים תופסים מיניות כמשהו מאוד אחיד, ומשיכה לגברים ונשים כמשהו סותר ובלתי אפשרי לשילוב, ולכן ביסקסואליות באנשים מביאה כמעט בהכרח לתגובה של אי אמונה (בקטע של "אני לא מאמין לך") ומחשבות על בוגדנות, כי בהכרח זה נתפס כמשהו חשוד.
לדעתי יש כאן תהליך שכדאי שאת תעברי עם עצמך, ואתם יחדיו, על חשיבה והתמודדות.

אני עברתי תהליך דומה לפני שנים, מהצד השני. הייתי (ועודני) ביסקסואלית ובן זוגי היה סטרייט. התחושה שלו הייתה תחושה של חשש ואיום על זה. הוא חשש שאני אעזוב אותו לטובת אישה, והיו גם הרבה חששות, ש"חברים" טרחו באיזה שלב להעלות שאני לא באמת נמשכת אליו. אבל הוא מכיר אותי, מכיר אותי שנים רבות. בהתחלה, כאשר יצאתי מהארון בפניו, כאקט של כנות והצהרת כוונות - כאקט של חוסר הסתרה שמבחינתי הווה אבן דרך לרצינות שלי כלפיו - לזה שאני לא רוצה להסתיר, הוא חווה פחד, שזה ישנה את מערכת היחסים שלנו. האם זה שינה אותה? כן ולא. נשארנו ביחד, עד היום, עם הרבה אהבה. אמנם הסטאטוס של מערכת היחסים שלנו השתנה באופנים מעניינים, אבל זה לא רלוונטי לעניין הנטיה המינית. גם אני, כמו בן זוגך, לא חוויתי חוויות קודם עם נשים. מצד שני היציאה שלי מהארון כן הוותה אבן דרך בכנות וחוסר ההסתרה המוחלטים שאנחנו משתדלים לטפח. באמונה שלנו שלא מסתירים דברים כאשר קושרים גורל בגורל. התמיכה שלו לאחר מכן, כאשר היו לי קשיים מול אנשים, כאשר הייתי צריכה להתמודד מול ארון, מול תחושות קשות, הייתה משהו שלא הייתי מוותרת עליו לעולם.
ב9 השנים שחלפו מאז אני נשארתי ביסקסואלית. אני לא חושבת שזה ישתנה. אנחנו רוצים ילדים. אז...כן. בהחלט אפשרי.

danasaias1

New member
וואוו

תודה רבה לכם על התגובות!
ממש פקחתם את עיניי ואני מקווה שאסתכל עכשיו אחרת על הדברים.
ניהלתי שיחה עם החבר שהרגיע אותי וחיזק באמת את כל מה שאמרתם.
אז שוב תודה רבה על הפתיחות! :)

danasaias

New member
היי

שלחתי לך מסר בפרטי, זה ממש חשוב לי בבקשה תקראי תודה :)

dovpanda16

New member
חייבת את עזרתכם

היי, קוראים לי דנה ואני חייבת התייעצות.
אני יוצאת עם חבר שלי כבר חמש שנים, אנחנו בני 22+, הזוגיות מאד טובה, אנחנו חברים הכי טובים אחד של השני. ומהדייט הראשון הוא אמר לי שהוא דו מיני.
שאלתי אותו כמה פעמים מאז ועד היום אם הוא עדיין כזה, והוא בהחלטיות אמר לי שהוא עדיין דו מיני. כמה פעמים ניסיתי לשאול אותו איך הוא מרגיש, אם לא חסר לו סיפוק, אם הוא בטוח שהוא כזה וכו', והתשובות תמיד היו שהוא לא צריך התנסות אחרת, שטוב לו איתי ושאפסיק לדבר על הנושא.
אני הרבה פעמים שוקעת במחשבות בנושא, האם יום אחד אם נמסד את הקשר הוא יהיה הומו? האם יכולה להיות זוגיות באמת טובה וארוכת טווח בין סטרייטית וביסקסואל?
בנוסף אני רוצה לציין שאין לו ממש נסיון עם בנים, אני הראשונה שלו ולכן לא ממש יודע איך זה הצד השני.
האם הדאגה שלי מוצדקת? אני ממש רוצה לשמוע את דעתכם, האם ייתכן שיום אחד נביא משפחה (מה שאנחנו מדברים עליו הרבה) ואוכל להרגיש בטחון מצידו?
תודה רבה!

היי

תראי חמודה
אני מכיר את הנושא מקרוב
כשהתחלתי לצאת עם אשתי סיפרתי לה על העבר שלי מהתחלת הקשר ביננו
ואמרתי לה ( מתמימות או חוסר הבנה) שאני צריך או גבר או אשה
ובזה נגמר הסיפור
לאחר תהליך ארוך שנינו הבנו שגבר דו מיני שהיה רגיל לשני המינים כל השנים לא יכול לוותר פתאום על צד אחד
לכן מידי פעם צירפנו גבר למיטה שלנו ( שלישיה)
וזה ממקום של אצילות מבחינתה שהבינה שלא יכולה לחסום אותי מהצורך שלי להיות עם גבר
היום אחרי תהליך של שלוש שנים לערך שצירפנו גבר היא יותר לא מוכנה להשתתף בזה ולכן מוכנה לשחרר לי שמידי פעם אני אפגש עם גבר לבד
אז קחי בחשבון חמודה
גם אם הוא יגיד לך שהוא מתחייב שאת היחידה אי אפשר לדעת מה יוליד יום
תעשי את החשבון שלך אם את מוכנה להתמודד עם זה וזה דבר מאוד לא קל לאשה סטרייטת
אם את רוצה לדבר עם אשתי את מוזמנת

אני חושבת

קודם כל זה בעיני מראה על זוגיות טובה- היכולת של אשתך לשחרר אותך ולהבין את הצרכים שלך.
מהצד השני לא כל מי שביסקסואל/ית זה צורך אצלה/ו להיות עם שני המינים.
יש כאלה שמספיק להם בן/בת זוג אחת/ד ולא צריכים גם אנשים מעוד מגדרים [והרי אין רק גברים ונשים, יש כל מיני, אז מה עושים עם פאנסקסואלים? עשיריות?
].

dovpanda16

New member
וואוו

תודה רבה לכם על התגובות!
ממש פקחתם את עיניי ואני מקווה שאסתכל עכשיו אחרת על הדברים.
ניהלתי שיחה עם החבר שהרגיע אותי וחיזק באמת את כל מה שאמרתם.
אז שוב תודה רבה על הפתיחות! :)

למעלה