חייבים לעצור אותו

master simon

New member
חייבים לעצור אותו

שגריר מר"צ בממשלת ישראל מסית נגד המתנחלים 6/27/2003 10:11:10 PM שר הפנים אברהם פורז מ'שינויי - לשעבר איש מר"צ - חוזר לימי השיסוי העליזים של תחילת אוסלו: (מתוך: אתר ערוץ 7, 27/06/2003 http://www.a7.org/news.php?id=54354 ) השר אברהם פורז השווה בין מתיישבי יש"ע למחבלי החמאס. מועצת יש"ע: עוד מעט יציע פורז לערוך חיסול ממוקד לראשי יש"ע. בראיון שהעניק הבוקר לתחנת הרדיו גלי צה"ל אמר שר הפנים:"בכל צד יש הקיצוניים שלו, אצלם זה החמאס ואצלנו זה קומץ מתנחלים". הוא הסביר כי למתנחלים – כמו לחמאס - יש רצון לטרפד את התהליך המדיני. מועצת יש"ע דורשת מפורז לחזור בו מדבריו, ואומרת כי הם מהווים התרת דמם של המתנחלים. לדבריהם, פורז עוד יציע חיסול ממוקד של ראשי יש"ע. במועצת יש"ע מבהירים כי אם יסרב פורז לחזור בו מדבריו, תקרא לו מועצת יש"ע להסיר את חסינותו כדי שאפשר יהיה לפתוח נגדו בהליכים משפטיים. ח"כ אריה אלדד מהאיחוד הלאומי תוקף בחריפות את השר פורז על דבריו. "נציגי השמאל הקיצוני" אומר ח"כ אלדד "ממשיכים שלא להבחין בין אויב לאוהב. הצהרותיהם משמשות אך ורק את אויבי ישראל. שר שאיננו יודע להבחין בין טרור רצחני לבין מפעל התישבות ראוי שיחזור לכתה א", דברי ח"כ אלדד.

מה לא נכון?

האם אתה אומר לי שטירפוד התהליך המדיני הוא לא מטרה של קומץ (ולדעתי יור מקומץ) מתנחלים. אנשים צריכים להכיר בזה שכמו שיש אצל הפלסטינאים קיצונים המתנגדים לשלום בכל מחיר כך גם אצלנו. יש להם אפילו קוים מאפיינים דומים - קנאות דתית, דרישה לא לוותר על אף שעל וכד'. ח"כ אלדד ראוי דרך אגב שיחזור לתחום הרפואה שם לפחות היו לו כישורים מיוחדים. בכנסת מלבד להפגין כישורי הידבקות לכורסא וכתיבת נאומים ארוכים ומשעממים אין לו כל תרומה ממשית.

Deathatred

New member
כאן אני עם אריה אלדד

המתנחלים בניגוד לחמאס, אינם רוצחים אכזריים וחסרי מוסר. אין מקום להשוות את המתנחלים לארגון טרור נאלח ונתעב כמו החמאס.

אבל הוא לא השווה בכללי

הוא השווה בנקודה מסויימת (די מרכזית) של ההתנגדות לתהליך השלום בכל מחיר והוא צדק. הוא לא אמר שקמץ מתנחלים הם רוצחים אכזריים. ושים לב שהוא לא דיבר על כל המתנחלים אלא על קומץ מתנחלים - אותו קומץ בדיוק שגם אתה מגנה מדי פעם. אלדד סתם מחפש כותרות כדי להצדיק את ישיבתו המיותרת בכנסת. מעניין למה מולדת לא פרשה עד עכשיו.

master simon

New member
המתנחלים מבצעים פיגועי התאבדות?

תגיד לי נדפקת לגמרי? המתנחלים רוצחים סתם כי בא להם? (למעט מקרים בודדים שהיו ואינם) המתנחלים חיים במדינה דמוקרטית ולכן הם מקימים הפגנות ולא הולכים לרצוח כמו החבר'ה מהחמאס שקפצת להגן עליהם פתאום

מה לא ברור לך במשפט:

"הוא השווה בנקודה מסויימת (די מרכזית) של ההתנגדות לתהליך השלום בכל מחיר והוא צדק. הוא לא אמר שקמץ מתנחלים הם רוצחים אכזריים."

master simon

New member
אז אם ככה

בוא נשווה את לפיד להיטלר נכון שלפיד לא רוצח כמו היטלר אבל מבחינת מחשבות יש דמיון זהרי לפיד אמר דברים גזעניים וכך גם היטלר

אז אתה אומר שאסור לערוך השוואות?

שים לב שלא משווים כאן את כלל המתנחלים אלא קומץ מתנחלים. אם אתה מגן בכזה חירוף נפש עליהם מה אתה בא לטענו למרצ שמגנים על הבוגדים שבשמאל הקיצוני?

master simon

New member
לא כאלה

כמו שאתה לא רוצה שאני אשווה את לפיד להיטלר וכל מיני גזענים אל תשווה מתיישבים למחבלים ורוצחים ויש הבדל אני מגן על יהודים השמאל הקיצוני מגן על רוצחים

אתה מגן על יהודים מחליאים ומתועבים

החוכמה היא לא להגין אוטומטית על מי שהוא יהודי או לתקוף אוטומטית את מי שהוא ערבי. תאמין לי שאני מעריך הרבה יותר איש מרצ שיודע לבקר את הפלסטינאים ואיש ליכוד שיודע לבקר את הימין הקיצוני. הקומץ שעליו דיבר פורז הוא בושה ומכשול למדינה. שים לב - לא כל המתנחלים אלא קומץ מתוכם. אם אינך מסוגל לגנות ולהכיר בכך שאכן ישנו קומץ מתנחלים (ע"ע נערי הגבעות) מחרחרי מלחמה הרי שאינך אובייקטיבי אפילו במידה זעירה.

מטרניך

New member
פורז לא השווה את המתנחלים לחמאס.

במיקרה הטוב זאת אי-הבנה, במיקרה הרע דיבה. ראשית, הוא דיבר על 'קומץ מתנחלים' והתכוון בברור לאלה המתעמתים באלימות עם כוחות הביטחון. הוא לא דיבר על המתנחלים ככלל. זה כאילו מישהו היה אומר 'קומץ חרדים' הזורקים אבנים על נוסעים תמימים בכביש, ובצדק. שנית, הוא אמר שהם רוצים לטרפד את התהליך המדיני. אתה רוצה להכחיש את מה שהם אומרים בגלוי? נכון שבצד הפלסטיני החמאס מנסה גם הוא לטרפד וכו' ובכך תם הדמיון בין שני הגורמים. כי ידוע לכולם שהחמאס הוא אירגון רוצחים בעוד שקיצוני המתנחלים הם 'רק' בריונים. מוטב היה אכן שפורז היה אומר גם זאת, אך בראיון מהיר ברדיו לא תמיד אומרים מיד כל מה שרוצים להגיד. אז תרדו מפורז. בקשר לג'וליאנו מר: הוא אכן בריון אלים ותקף בזמנו גם שחקנית שהופיע איתו בהצגה. הגיע הזמן שיחטוף עונש ראוי. לא מפליא אותי שתיאטרון חיפה מעסיק אותו במקום להעיף אותו לכל הרוחות כמקובל בקרב בני תרבות. זאת החלטה פוליטית של מנהלי התיאטרון השמאלנים היורקים בפנים לציבור שמכספו הם חיים.

אתם לא יכולים לברוח מהאמת.

כשמדברים אמת מדברים אמת אדון סימון. רבני יש"ע וחבורת המתנחלים המטומטמת שלהם יכולים להגיד אחרת אבל זאת האמת.

master simon

New member
ספר לי את האמת בבקשה

המתנחלים הם החמאס? זה בסדר להגיד את זה מבחינתך? ואם אני אגיד שהשמאל הוא גייס חמישי (מה שיותר נכון)זה גם יהיה בסדר?

מטרניך

New member
אתה תעשה בזה עוול ל'שמאל' הרחב.

ה'משיח' דלעיל ואנשים כמו ישגבול מייצגים את השמאל כמו שמרזל מייצג את הימין. אז מה בכל זאת ההבדל? ההבדל הוא בזה שהימין המתון מסתייג ושומר מרחק ממרזל ובהפגנת הימין בירושלים לאחרונה סולקו, גם בלחץ פיזי מתון, הפרחחים שניסו לארגן הסתה... ואילו השמאל המתון לא מצליח להשליך ממחנהו את הגיס החמישי ואת הפרחחים שונאי ישראל המופיעים, לדוגמא, בעצרת הגאווה בת"א בתור 'כביסה שחורה', למשל, וצורחים כלפי טומי לפיד 'פשיסט' ו'גזען'. השמאל מאמץ את האודי אדיבים שלו אל ליבו ומגן עליהם כעל 'חברים' בתוך 'מחנהו'. התוצאה היא שהשמאל כולו נתפס בתודעת הציבור כישגבול ואודי אדיב אחד גדול ואח"כ הוא מתבכיין על שרואים אותו בתור שכזה. ואני אומר: מי שהולך לישון מרצונו הטוב עם כלבים אל יתלונן אם הוא יקום עם קרציות.

למעלה