חיטטתי קצת

yoavabadi

New member
חיטטתי קצת

בארכיון של הפורום וראיתי שהתחלתם לפני שבועיים בערך פרויקט לעשות אלבום בולי ישראל בדפים, (בגלל זה רציתי לדעת איך עובד השמרבול או בעטיפון (אני מנסה להיות אובייקטיבי ולא לחשוף דעות) או כל שם אחר לדבר הזה. בקיצור שבקיצורים אני רוצה לתת קצת "חיים" לפרוייקט הזה (מודה, גם אני רוצה את האלבום דפים הזה), אז הינה שני שאלות: 1.) במה כדי להדפיס את הדפים (נייר, בריסטול...). 2.) אניי רוצה לעלות דף אחד אבל הוא גדול מדי, מה לעשות?

python 4

New member
ובכן, פרוייקט "עטיפון הזהב"

פרוייקט הדגל של הפורום (טוב, השני בחשיבותו בפורום). הפרוייקט נמצא כרגע בשלבים מתקדמים של גיבוש תקציבים ושמיעת התנגדויות. מה קורה איתו באמת? אנחנו צריכים לגבש צורה אחידה לדף (מדוייקת ביותר, עד לרמת שוליים, גופנים, מה לכתוב ואיפה) ואז לחלק את השנים בין כולם (אני 53! אמרתי ראשון). לדעתי (הבלתי מלומדת, מתי אמרתי משהו מלומד פה בפורום?) עדיף להדפיס את דפי האלבום על משהו קצת יותר קשיח מנייר, לא?

ובכן - אתה מתפרץ לדלת פתוחה.

או יותר נכון לעטיפון פתוח. כבר הכנתי את כל ההגדרות, ושלחתי אותן לכמה אספנים רציניים שיש לי את המייל שלהם, כולל דף דוגמא. לך לא שלחתי, לא כי אתה לא רציני (מה שנכון אבל לא רלוונטי) אלא כי אין לי את כתובת המייל שלך. ברגע שתתקן את העניין הזה, נוכל להתקדם. אתה 53, אבל רק כי אמרת ראשון. לדעתי ההדפסה הכי טובה תהיה על בריסטול לבן - אפשר לקנות חבילות באופיס דיפו, תחת השם "חב' חוצץ מנילה פוליו לבן". החבילה עולה 18.99 ש"ח, לא כולל מע"מ, נכון ללפני שבוע. נדמה לי שיש בחבילה 200 דפים. הבעיה היחידה - ההדפסה היא על דפי A4 ולא על פוליו, ולכן צריך לחתוך קצת את הבריסטולים. מישהו אמר גיליוטינה?

תמיר1991

New member
אני מאוד מעוניין!

אלבום בולי ישראל שלי החל כבר להישחק... אני ממליץ שתכינו מקום גם לערך הבסיסי של תוויות הקלוסנדורף, הפרמה, והדוארמט. תמיר.

Markup

New member
יש כמה תוכנות שמסתובבות

באינטרנט ובאיביי לעריכת דפי אלבום, לא ניסיתי אותן אבל הן עולות דולרים בודדים.יש כאלו שמאפשות הורדה לניסיון. סתם לידיעתכם

טוב לדעת!

אולי תוכל לתת לנו עוד פרטים? אנחנו מחפשים דרך קלה ופשוטה לעשות את מה שכבר עשו אחרים: להדפיס דפי אלבום "אישיים" לאוסף בולי ישראל, בעברית, עם אפשרות להכניס טקסט חופשי. אתה מכיר משהו כזה? הדבר היחיד שאני מכיר היא תוכנה שנמכרת באי-ביי, באמת במחיר נמוך יחסית, שיושבת על וורד, אבל היא באנגלית. האמת שלא חשבתי אף פעם לנסות אם אפשר לעבוד איתה בגרסה העברית של וורד - אם כן, הרי שזה מפשט מאוד את כל מה שרצינו לעשות.

Markup

New member
חפש בגוגל "philatlic software" >

בעיקרון התוכנות (ותוכנות בכלל) עובדות עם פונטים שהם מוצאות על המחשב, אם זה עברית פולנית או אמהרית.. אני לא נתקלתי בתוכנות חינם, למרות שאני צריך לערוך אלבום לבולי מס והטבעות מס בריטיים, אז חיפשתי. אגב, חשבת לייצר את האלבום הזה באופן מסחרי? ישלי כמה רעיונות לעיצוב ומסחור. בכל מקרה הוא יכול להיות מתחרה טוב לאלבומים של דאבו באלפיים ש"ח

תודה, אסף.

אני בור במחשבים, כך שלא ידעתי. אין לי שום כוונה להפוך זאת למשהו מסחרי, נהפוך הוא, אני חולם על גרסה חינמית להדפסה, שתופץ באלפי עותקים מועתקים, תגרום לכמה שיותר אנשים ובעיקר ילדים ובני נוער להתקרב לאיסוף הבולים בדרך מהנה, יצירתית, קצת קשר למחשבים לא מזיק אף פעם, קצת בתיה עוזיאל, ועם קצת מזל ויחסי ציבור טובים - דאבו יפסיקו לייצר אלבומי ישראל באלפיים ש"ח. אבל אני כמובן מדבר רק בשם עצמי. אולי ירון ירצה לעשות מזה מיליונים, מי יודע?

בּני

New member
זאת ועוד

אנחנו בכלל נהנים מפרוייקטים (או מיזמים
) משותפים. נכון שאפשר לקנות את הדפים המוכנים או תוכנה שתעשה זאת בשניה אבל כל הכיף זה שפיתון יכין את 1953, אבא של נועם את 1982, תמיר את 1967 ועל הדרך יצטרף איציק שבכלל אוסף דגמי מכוניות ויכין את שנת 1994. (אני מתחייב להכין את השאריות
) זה גם מעניין, זה גם מחבר והכי חשוב זה כיף! והרי לשם כך אנחנו פה מלכתחילה לא? כן! וגם "החזון" שלי הוא הפצה מטורפת של קבצי הוורד המוכנים לכל דורש!

python 4

New member
ריגשת אותי../images/Emo7.gif

תרשה לי למנות אותך לסמנכ"ל החבר לענייני הסברה. בקשר ל- 1953, זו השנה שבה יצאו הכי מעט בולים (רק 8 במספר) כפי שניתן ללמוד מהגרף הבא. 2001, לעומת זאת, היא השנה הכי "בולאית", אבל זה בגלל סדרת האלף בית באותה שנה.

בּני

New member
1953

ה"התנפלות" על 1953 הייתה ברורה
, אל תדאג, מי שמסיים מקבל שנה חדשה. ולגבי התפקיד... אני חושב שדורון, בשרשור אחר, שם אותי בכיס הקטן...

תמיר1991

New member
ראיון מדהים אריק! כל הכבוד!

אבל איפה נפרסם את הגירסה החינמית? תמיר.

python 4

New member
אני לא מבין כל כך למה צריך תוכנת

עזר בשביל זה.. הרי ה- word הוא פשוט ונוח וקל מאוד לעשות איתו כל מה שרוצים.

Markup

New member
ניסיתי לעשות בוורד,

ותאמין לי יש לי 7 שנים ניסיון עם התוכנה הזו ואני אוהב אותה, אבל לך תעמיד ריבועים במרחקים מדויקים ואל תשכח כיתוב, תוכל לעבוד ימים שלמים על כל דף. היתרון בתוכנה הוא שהיא באה עם "אשכולות" ריבועים מוכנים, ועוד כל מיני פוקציות במיוחד לעיצוב אלבומים

python 4

New member
יום אחד עוד נסכים על משהו!../images/Emo140.gif

תאמין גם לי, אני עובד 9 שנים על הוורד, ובצבא אף עבדתי איתו על בסיס יום יומי במסגרת תפקידי הסודי ביותר כפקיד (טכני, אבל עדיין פקיד). זו תוכנה שכל כך פשוט לעשות איתה כל מה שאתה רוצה - תרשימי זרימה, סכמות, ואף דפים לאלבום בולים, ב- 5 דקות לדף, תאמין לי.

Markup

New member
מסכים שיום אחד נסכים...../images/Emo8.gif

שלח לי את עמוד בולי 1948..

python 4

New member
אתה מקדים את המאוחר..

צריך להסכים קודם על מבנה אחיד ולחלק שנים!

ולמי שחושש מוורד -

אפשר גם באקסל _______________ אמא של יותם, מומחית זה 5 שנים לאקסל וגרסאותיו.

למעלה