חיטוי קעקוע

moonlight 1

New member
חיטוי קעקוע

שלום לכולם,

אז ביום שני האחרון התחדשתי לי עם קעקוע ראשון
וקטן יחסית..
אני מורחת על הקעקוע בפנטן פלוס 3-4 פעמים ביום
אחרי שאני מחטא את הקעקוע..

אבל

אני מחטא את הקעקוע עם אלכוהול..
ורק עכשיו נתקלתי בכך שאסור לחטא קעקועים עם אלכוהול?
למה?
כמובן שאפסיק אבל אשמח להסבר..
מה עלול לעלות בגורל הקעקוע שלי שטרם התקלף?

תודה ממש!

ozshomer

New member
לא! לא! לא!

משחה ומים עם סבון, זה הכל, אין לי מושג לאיזה נזק כבר גרמת.

oikeroi

New member

Freckled Fawn

New member
ניסיתי למצוא

מקורות למה זה פוגע בקעקוע,
לא מצאתי. אני מבינה שזה פוגע, אבל מה הסיבה?

Fanty S

New member
אלכוהול מייבש את העור בטירוף

תוסיפי לזה את העובדה שעכשיו זו גם ככה תקופה יבשה, ושקעקוע זקוק ללחות על מנת להתקלף בצורה מוצלחת...

Freckled Fawn

New member
את זה ידעתי

יש לך קישור למקור רפואי לזה?

ולמה יובש מונע קילוף?...

ozshomer

New member
לא נראה לי שמונע אלא מזרז

אנחנו כל הזמן משתדלים לשמור על הלחות של הקעקוע, עם הניילון, עם המשחה ולאחר מכן עם קרם לחות, אז ההיגיון אומר שאלכוהול עלול אך ורק לפגוע.
אורי הבטיח להסביר בפירוט בהמשך היום, אני אשמח אם גם את תוכלי לברר בלימודים או בעבודה ולפרט.

WitchWitch

New member
אאוץ'

לא נראה לי שגרמת נזק עם 4 ימים של חיטוי כזה, במיוחד שאח"כ שמת את הבפנטן. אבל זה נראה לי שורררררררררררררף ומייבש בטירוף לקעקוע חדש. לא מומלץ בכלל!

moonlight 1

New member
זה קצת שורף אבל..

לגמרי בגבול הסביר..
איזה נזק עלול להגרם לקעקוע?

Fanty S

New member
חכי לפחות 3 שבועות מרגע עשיית הקעקוע לפני

שאת מתחילה להכנס לפאניקה שגרמת נזק (זמן החלמה ראשונית, רק אז תוכלי להיות בטוחה שנזק שאת רואה הוא לא חלק מתהליך ההחלמה),
אבל קחי בחשבון את הדבר הבא:
מקצועיות של מקעקע שאמר לך לקעקע עם אלכוהול שואפת לזו של ילד בכיתה ד', לכן יתכן שמלכתחילה העבודה לא איכותית.
אם תהי מעוניינת בתיקונים לאחר תקופת ההחלמה - אני ממליצה לך בחום לפנות למקעקע אחר, והפעם לעשות את שיעורי הבית שלך לפני!

MissSin7

New member
ממה שאני יודעת

אלכוהול מייבש את העור וגורם להאטה בהחלמה של הקעקוע. בנוסף קראתי שאלכוהול יכול לגרום לדהייה של הצבעים אם מורחים אותו על קעקוע טרי.

oikeroi

New member
נראה אם נצליח לענות

טוב, שיטוט קצר ברשת הבהיר דבר אחד.
יש לא מעט הסברים מדוע לא לטפל בקעקוע עם אלכוהול, אבל דבר אחד כולם מסכימים, שזה ממש לא מומלץ.

יש לא מעט מכונים בארה"ב שבאתר הרשמי שלהם יש הסבר איך לטפל בקעקוע חדש ויש מספר מקומות עם פורומים פעילים. ראיתי במספר מקומות שאלות כמו שהעליית כאן והתשובה היא תמיד "לא".
עכשיו לסיבה, או בעצם לסיבות.
1. אין צורך. את לא בשדה קרב או לפני פרוצדורה רפואית דחופה ואת לא צריכה להשיג אזור נקי ממזהמים באופן דחוף. אנחנו, בבתי חולים משתמשים באלכוהול לחיטוי למעשה בשתי מקרים: האחד, כאשר עוברים מחולה לחולה וצריכים לבדוק, אז משתמשים באלכוהול לחיטוי ידיים וסטטוסקופ. למה אלכוהול? כי זה פרוצדורה זריזה, אין לי זמן בין כל חולה וחולה לצאת מהחדר וללכת לשטוף ידיים עם סבון. במקרה "הרגיל" שאני בודק מישהו בריא או בלי מחלת עור\פצעים\הפרשות.... אז בהחלט אלכוהול עושה את העבודה. המקרה השני הוא לפני פרוצדורות פולשניות. גם כאן ההגיון הוא להשיג ניקיון והתייבשות מהירה.
אחרי שאמרנו את כל זה, צריך להגיש ש- מים וסבון משיגים את אותה תוצאת ניקוי\חיטוי כמו אלכוהול. הם פשוט פחות זמינים, פיזית, מאלכוהול. אני לא יכול לקחת כל חולה שצריך בדיקת דם לאמבטיה כדי שישטוף את הזרוע.
אבל, בטיפול בקעקוע אנחנו רוצים להשיג לא רק ניקיון אלה גם לחות וטיפול מקומי (המשחות). ואם נסכם אז נגיד שבקעקוע אין יתרון לאלכוהול ואין ממש צורך בו.
כל מה שאלכוהול יכול להשיג, אנחנו יכולים להשיג עם מים וסבון.
2. אלכוהול מקומי גורם לתפקוד לא תקין של מנגנון הקרישה. אלכוהול על פצע (=קעקוע) יגרום לדימום יתר במקום. ברור שלא מדובר על דימום מסכן חיים, אבל דימום.

ולכן אם אין צורך ואף יתכנו סיבוכים... למה להשתמש בזה?

Freckled Fawn

New member
תודה, אחלה תשובה, ותוספת

אני לוקחת את זה לכיוון אחר, של ניקוי פצעים,
בהדרכה שלנו אנחנו לא נכלול אלכוהול, אלכוהול הוא חומר לחיטוי - הסרת רובד חיידקי העור ...אלכוהול הורג מיקרואורגניזמים משום שהוא משנה את המבנה התלת מימדי של החלבונים (דה-נטורציה). המבנה המרחבי של החלבון מיוצב על ידי אינטרקציות יוניות (משיכה ודחיה אלקטרוסטטית) וקשרי מימן בתוך השרשרת הפפטידית ובין שרשראות.
האלכוהול משנה את חוזק הקשרים הללו והחלבון מאבד את מבנהו ולכן גם את פעילותו.
בריכוז 70% אלכוהול יכול לחדור דרך דופן התא ולהרוס חלבונים חיוניים בתוך החיידק. ריכוזים גבוהים יותר יפעלו על חלבונים שמחוץ למעטפת ותווצר שכבה מגינה. לכן משתמשים לחיטוי העור באלכוהול 70%.

בפצע לעומת זאת הוא גורם ל"צריבת" הרקמות ובכך מאט את החלמת הפצע סגירתו וצורת הצלקת שתשאר.
לכן אני יכולה להסיק שעדיף לא להשתמש באלכוהול למטרה זאת.

ובשורה תחתונה, כמעט כל הדרכה של ניקוי הפציעה- מים וסבון יהיו לרוב התשובה הנכונה.

היויו

New member
לתגלן!!!

יופי של הסברים ותשובות לשאלה שעלולה לעלות מדי פעם.

למעלה