נראה אם נצליח לענות
טוב, שיטוט קצר ברשת הבהיר דבר אחד.
יש לא מעט הסברים מדוע לא לטפל בקעקוע עם אלכוהול, אבל דבר אחד כולם מסכימים, שזה ממש לא מומלץ.
יש לא מעט מכונים בארה"ב שבאתר הרשמי שלהם יש הסבר איך לטפל בקעקוע חדש ויש מספר מקומות עם פורומים פעילים. ראיתי במספר מקומות שאלות כמו שהעליית כאן והתשובה היא תמיד "לא".
עכשיו לסיבה, או בעצם לסיבות.
1. אין צורך. את לא בשדה קרב או לפני פרוצדורה רפואית דחופה ואת לא צריכה להשיג אזור נקי ממזהמים באופן דחוף. אנחנו, בבתי חולים משתמשים באלכוהול לחיטוי למעשה בשתי מקרים: האחד, כאשר עוברים מחולה לחולה וצריכים לבדוק, אז משתמשים באלכוהול לחיטוי ידיים וסטטוסקופ. למה אלכוהול? כי זה פרוצדורה זריזה, אין לי זמן בין כל חולה וחולה לצאת מהחדר וללכת לשטוף ידיים עם סבון. במקרה "הרגיל" שאני בודק מישהו בריא או בלי מחלת עור\פצעים\הפרשות.... אז בהחלט אלכוהול עושה את העבודה. המקרה השני הוא לפני פרוצדורות פולשניות. גם כאן ההגיון הוא להשיג ניקיון והתייבשות מהירה.
אחרי שאמרנו את כל זה, צריך להגיש ש- מים וסבון משיגים את אותה תוצאת ניקוי\חיטוי כמו אלכוהול. הם פשוט פחות זמינים, פיזית, מאלכוהול. אני לא יכול לקחת כל חולה שצריך בדיקת דם לאמבטיה כדי שישטוף את הזרוע.
אבל, בטיפול בקעקוע אנחנו רוצים להשיג לא רק ניקיון אלה גם לחות וטיפול מקומי (המשחות). ואם נסכם אז נגיד שבקעקוע אין יתרון לאלכוהול ואין ממש צורך בו.
כל מה שאלכוהול יכול להשיג, אנחנו יכולים להשיג עם מים וסבון.
2. אלכוהול מקומי גורם לתפקוד לא תקין של מנגנון הקרישה. אלכוהול על פצע (=קעקוע) יגרום לדימום יתר במקום. ברור שלא מדובר על דימום מסכן חיים, אבל דימום.
ולכן אם אין צורך ואף יתכנו סיבוכים... למה להשתמש בזה?