חיטוב הגוף

איתמר50

New member
חיטוב הגוף

שלום רב
אני בן 22, הגובה שלי הוא 1.79 והמשקל שלי 74. אני עושה הרבה ספורט בחיים שלי, אני משחק כדורסל מדי ערב ואף עושה ריצות של 5 ק"מ.
אני רוצה שיראו את שרירי הבטן שלי (קוביות) ולכן התחלתי להימנע מאכילת מתוקים ופיצות, אני בסוג מסוים של דיאטה. וזה על מנת להוריד את אחוזי השומן בבטן שמונעים מהשרירים לבלוט.
כולם אומרים לי שחיצונית אני נראה מצוין והפחד שלי בכך שהפסקתי לאכול פיצות ולחם לבן ושאר מתוקים ומשמינים למינם.. תגרום לפנים שלי לרזות ולהצטמק כמו שקרה לדודתי שעשתה דיאטה שכיערה אותה. כי אני יודע שהגוף בדיאטה מעכל את השומן המיותר שלו בגוף ויש לי שומן כזה בין השאר גם בלחיים :) ואני לא רוצה שהוא יעכל אותו
האם יש מקום לחששותיי?

כן

אין דרך לגרום לשומן לרדת דוקא ממקום מסוים. (בעצם יש, ניתוח, אבל אנחנו לא מדברים על זה)

סכוי טוב שאם תרזה, השומן ירד לא רק מהבטן.
מצד שני, השומן לא יורד בבת אחת, יהיה לך מספיק זמן כדי להסתכל בראי ולגלות אם התוצאות לא מוצאות חן בעיניך.

-----------
ואזהרה קטנה, לא לכולם יש את הגנטיקה להוציא ריבועים.
הכרתי אנשים שהגיעו לאחוזי שומן נמוכים, פסים בחזה ובכתפיים אבל בבטן בקושי ראו ריבועים.

denur1

New member
הבעיה שלך שאצל גברים בדרך כלל השומן

הבטני הוא האחרון לרדת, קודם יורד במקומות אחרים,
זה כמובן לא מחייב שגם אצלך כך יהיה אבל הסיכויים הסטטיסטים לרעתך במיקרה זה.

דיאטה לא מאוזנת בככל

ודיאטה קיצונית בפרט גורמת בין הייתר לאיבוד מסת שריר ולהגברת הקושי להיפטר משומן
ואילו עליה במסת שריר "מעלה" משקל אבל כל גרם שריר שורף הרבה יותר קלוריות מגרם שומן
ובשביל פיתוח גוף(ובין הייתר קוביות כי רק קוביות בבטן וגוף סמרטוט אתה תראה סמרטוט)בצורה טובה צריך סבלנות
פחות לבדוק שומנים ויותר בנית מסת שריר
דקדקנות בשומנים תפריע לשריר להתפתח בצורה טובה ולאורך זמן ובכל מקרה מסמים לפיתוח גוף תתרחק כמו מאש

תשובה

שלום ,
בסה"כ נשמע שאתה עושה שינויים חיוביים - מוריד מהתזונה מזונות שלא רק שהם משמינים אלא גם לא בריאים, כל עוד אתה לא עושה משהו כאסח ומקפיד לצרוך מספיק מזון אין סיבה שיפגעו הפנים אתה פשוט צריך להיות במעקב ולראות שאתה לא מרזה מהר מדי - רצוי לא יותר מ-1-1.5 ק"ג בשבוע במיוחד לא במשקל כמו שלך שאין לך הרבה מה להוריד. אם ההרזיה מתונה והדיאטה מאוזנת אין שום סיבה שהפנים שלך יפגעו. גם אם קצב הירידה יהיה מהיר מדי לא הייתי ממליצה לחזור לכל הממתקים והג'אנק פוד אלא בכל זאת להעדיף להעשיר את התזונה בדברים בריאים.
בהצלחה
נטלי

למעלה