חיזור גורלי

Nelli

New member
חיזור גורלי ../images/Emo58.gif

והנה לכם דילמה חדשה... מה עושים, אם אחרי כמה חודשים של חברות, חברכם/או חברתכם לסרוגין, מתחילה לגלות סימני אובססיה, שלעולם לא ראיתם בה? היחסים ביניכם נראים אותו הדבר, דבר לא השתנה והכל לכאורה זורם כרגיל, עד שנוגעים באיזו נקודה רגישה, ואתם מוצאים עצמכם בשדה מוקשים, כשכל מילה שלכם גורמת להתפוצצות. לפתע היא/הוא מתחילים לדבר על אובדן טעם החיים בלעדיכם, על העובדה שהיא מוכנה למות למענכם, שתקבל אתכם תמיד, בכל תנאי ומצב. רק שתשארו איתה, ולא תעזבוה. היא מגלה אובססיביות קיצונית בכל הנוגע לחיים הפרטיים שלכם, לזמן הפנאי שלכם לבד ("איפה היית? מה עשית? עם מי? למה לא סיפרת לי ?!?") מן הסתם אתם נלחצים ולא מבינים את מהות העניין. אתם מדברים על זה, והיא לא מגלה דבר. אמנם היא מודה בעובדה שהיא חשה לאחרונה חוסר בטחון בכל הנוגע ליחסים ביניכם (כשאתה לא מבין על מה היא מדברת - מבחינתך הכל תקין לחלוטין, ולא עולם לא נתת לה סיבה לחוש חסרת בטחון), והיא חוששת לעתידכם. אתם מנסים להבין לליבה ולהרגיע אותה, אבל זה רק הולך ומחמיר. מה עושים? אתם מאוד אוהבים אותה, ולא מוכנים להפרד בגלל זה, ומצד שני - חשים חסרי אונים. מה עושים בכדי להשיב את היחסים לקדמותם?

טל קר

New member
אם רוצים להשאר ביחד ולהשקיע בקשר,

צריך לעודד את הבחור שגילה פתאום אובססיביות לפנות לטיפול זוגי/אישי. קודם כל לברר אם זו לא עוינות בקשר שמתבטאת גם מצידכם (כי למשל לאיפה היית ואיפה הלכת אפשר לענות בשאלות של "כרגיל, הישיבה התאחרה, אתה חייב לשמוע איזה קטע היה כשהבוסית ביקשה ממני וגו´.."(כלומר לשתף) ואפשר גם לענות ב"זה לא ענינך" או "גם אם הייתי עם בחור אחר לא הייתי מספרת לך" ועוד כל מיני תשובות כאלה שרק מלבות את החרדה ולא מרגיעות אותה, לפעמים מדובר בדינמיקה בין שניים). אם לא מדובר בדינמיקה בין שניים, אז אולי אותו בחור פיתח חרדה או שגדלה לו החרדה בגלל המצב הקיומי במדינה המצב הכלכלי השלכות אחרות או לא משנה מה. בקיצור אם זה לא עובר צריך לדעתי ללחוץ על פניה ליעוץ חיצוני. קודם כל לברר אם לא מדובר בדינמיקה, ואם לא, אלא בבעיה אישית של אחד הצדדים, אז לעודד אותו ולתמוך בו בזמן שהוא מקבל עזרה חיצונית.

למעלה