חיזוק קסטה SRAM.

nachmany10

New member
חיזוק קסטה SRAM.

אני מנסה לחזק את הקסטה, אבל לא מצליח לסובב אותה לשום כיוון, גם לא כדי לשחרר אותה. צריך להפעיל כח כל כך חזק ? או שמשהו שם לא תקין ? בעיקרון על הקסטה רשום שצריך לסגור אותה במומנט של 40n...

חזק, חזק...

יש שם שיניים בהידוק, שנועדו למנוע פתיחה בזעזועים של רכיבה. אבל אם זה כל כך חזק - למה לחזק? אתה עובד עם מד מומנט? 40NM זה דיי סטנדרטי לקסטות, וזה לא מעט. הרבה יותר ממה שמומלץ לסגור ברגי גלגלים של רכב, למשל...

nachmany10

New member
אנ לא עובד עם מד מומנט

הקסטה אמנם לא משתחררת בקלות, אבל יש לה מין חופש של מ"מ בערך ולכן אני רוצה להדק את זה, וזה משפיע לדעתי גם על החופש של הגלגל כולו, שגם הוא נע לו כמילימטר לכל צד...

tomer001

New member
אם יש חופש בגלגל אתה יכול לחזק עד מחר....

אם ישנו חופש בתנועת הגלגל אין קשר לחיזוק הקסטה, החופש מגיע מהנאבה. אם הייתה מתאר גלגל יציב וחופש בקסטה או קפיצת הילוכים לא רצונית אז הכיוון הוא קסטה. נ.ב כבר הבנתי שאת לא משתמש עם מפתח מומנט אבל האם אתה משתמש בכלי לפתיחה וסגירת קסטות
(כזה עם רצועה או שרשרת עליו).

nachmany10

New member
כן, יש לי "שוט" כזה לפתיחת הקסטה

ומפתח קסטה של שימנו (שמתאים גם לקסטת סראם שלי). למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהבעייה היא בנאבה ? יכול להיות שהיא שבורה ? כשאני מחזק את הציר המרכזי של הגלגל, אז הכל בסדר, אבל אחרי רכיבה או שתיים החופש חוזר...

nachmany10

New member
כנראה שאתה צודק . . . יש חופש בנאבה.

פירקתי את הקסטה (לא ייאומן כמה ג'יפה יש בין הלוחיות בקסטה...), ובאמת יש חופש בנאבה. החלק החיצוני (נאבה אחורית) קצת משוחרר. איך מחזקים את זה ? יש מפתח ייעודי לחיזוק נאבה ? זה נראה ככאילו יש מקום למפתח אלן בתוך הנאבה, אבל זה צריך להיות לפחות 12-13 מ"מ. זה הגיוני ?? אשמח לשמוע דעת מומחה . . .

למעלה