חיזוק עצמות

ohad kedem

New member
חיזוק עצמות

בעבר למדתי ותרגלתי iron palm qigong. ההסבר שקיבלתי, היה שהתרגול גורם לשברים מקרוסקופיים בעצמות, והתרופה המיוחדת שמורחים לפני ואחרי התרגול, מעודדת גדילה של עצם ובכך את חיזוק העצמות. התחושה שלי לאורך התרגול היתה שאכן העצמות מתחזקות ומתרחבות, ויכולת ההכאה משתפרת מאוד. היו כמה דיונים בנושא בפורומים, ורבים טענו שלא ניתן לחזק עצמות. אני חושב שהסרטון הזה יכול לתרום לדיון בנושא חיזוק עצמות באמנויות לחימה.

ניתן גם ניתן

השאלה היא מהיא המטרה: לחישול הנפש באמצעות חישול הגוף - אני מקבל... אבל אם חושבים כי חישול שכגון הינו יותר מערך מוסף שולי, בכל הקשור להגנה עצמית - אני לא מקבל. ברוס לי טען שאבנים ועצים אינם תוקפים בחזרה (!).

d y s

New member
לאורך זמן נגרם

נזק מצטבר ותחושת ההתחזקות היא בעיקר פסיכולוגית.חיזוק עצמות ממשי מתבצע ע"י לחץ אנכי כגון ריצה או שכיבות סמיכה וגם עבודה מול שק או מקיווארה.בחיזוק מהסוג השני(הכאה שק או מקיווארה)לא מומלץ יותר מ10 דקות ביום לכל איבר.במקביל אפשר לחזק את הרוח ע"י התוודאות לכאב בצורה מבוקרת וללא נזקים

חיזוק עצמות

היי אוהד ויופי של סירטון לגבי חיזוק עצמות תמיד היה וויכוח ולדעתי הוא ימשך של בעד ונגד כשלמדתי בווינגייט ניטען שאין אפשרות כזו מדעית ושזה גורם נזק מיצטבר וכשטענתי שזה שבירות מיקרוסקופיות שמעצם ההחלמה של העצם ניטען מהצד ה מדעי של וינגייט שזה לא אפשרי במיזרח הרחוק טוענים שכן וניתן לחזק עצם אישית אני עסקתי ועוסק ב"חיזוק " עצם או הרקמו מסביב על ידי עבודה על סוגים שונים של מאקיווארות ושקי חול מישום שלמדתי במיזרח וראיתי על עצמי שזה חיזק ולא איכפת לי אם פסיכולוגית או גופנית להודות לא יודע אם יש לזה גם צדדים שליליים כפי שיטענו כמו הקדמת פרקנסון ? או בעיות אחרות בכל מיקרה היום גם במדע ממליצים למי שיש בעיות בריחת סידן ועצמות לעסוק בפעילות גופנית ופעולות ש"חובטות " למעשה גם כן מיקרוסקופית ויש מישפט שאומר שמה שלא מישתמשים לא עובד והנזק מחוסר שימוש הוא יותר מהנזק של שימוש לדעתי צריך איזון כמו בכל דבר - אישית תרגילי חיזוק מבוקרים ובמינון נכון ונבון יכולים להועיל כך אני מרגיש אישת על הגוף שלי

d y s

New member
נכון הביקורת היתה כנגד

הכאה אופקית על עצם.

כאשר עצם נשברת, היא מתקנת את

עצמה, וכמו כל תיקון, הוא אינו עולה על המקור, ובמקרה הטוב ביותר, רק משתווה לו. הדרך היחידה לחזק עצם, היא ע"י חיזוק השרירים. השריר, מכיוון שהוא מעוגן לעצם, מושך אותה ומפעיל עליה כוחות מתיחה ומשיכה, מאלץ אותה להתחזק ולהתעבות בנקודת העגינה שלו, בתגובה. ככל שהוא גדול יותר, חזק יותר ועובד קשה יותר ולעיתים קרובות יותר-האפקט גדול יותר. שרירים שונים מחוברים לעצם מסויימת לכל אורכה, ולכן, אם רוצים לחזק את כל העצם לכל אורכה, צריך להפעיל את כל השרירים, שכן העצם מתחזקת אך ורק בנקודת העגינה הספציפית של אותו שריר. ארכאולוגים מסוגלים להבחין בין שלד של אשה ובין שלד של גבר, בין היתר, ע"י הבליטות הגדולות על העצמות של הגבר, במקום בו מעוגנים השרירים הגדולים.

אתה צודק. הניסוח שלי היה כושל.

התכוונתי שלכל שריר יש את נקודת העגינה שלו, ולאורך העצם מפוזרות נקודות עגינה שונות של שרירים שונים.

ohad kedem

New member
זאת אמירה נחרצת, אבל

על מה היא מבוססת? על מחקרים לגבי השתנות עצמות לאחר שברים מיקרוסקופיים?

עצם והכאה אופקית

כל עצם בנויה ל "קחת " מישקל בכוון מסויים לדוגמא עצם ה "פמור " היא נושאת את מישקל גופנו ורוב הלחצים והזעזועים על העצם נעשים בכוון הגרוויטציה כלומר אם ניסתכל על העצם היא ארוכה והלחץ המירבי הוא בין הקצוות הרחוקים שלה ולכן אם בשימוש מישקולות או במישקל הגוף כמו בתרגילים פליאומטרים שעל ידי הנעת הגוף ( לדוגמא פשקיצה מעלה ונחיתה ) אנו יכולים להביא ללחץ גבוהה יותר שכמובן מחזק השרירים אבל גם את העצם שוב מה המינון ? זה מה זמאמן טוב צריך לדעת וזה הכמויות והמינון ניתן לעשות זאת גם בשימוש חוק שני של ניוטון הכוח שאתה מפעיל והכוח שאתה מקבל בחזרה שווים ואז בעיטות על שק חול או מאקיאורה ושימוש ב " פוש קיק " לקבלת אימפאקט חוזר יביאו לחישול וחיזוק ועוד אלפי תרגילים לחיזוק " ורטיקאלי " חיזוק אופקי הוא למעשה כשאתה בועט לדוגמא בשק בעיטה סיבובית "ראונד הואס " או כפי שחלק מכנים "מאוושי " ואז הלחץ על העצם הוא בחלק הצר שלה ובחלק שאנו לא "רגילים " ללחץ ושם צריך פשוט מישנה זהירות ואם מישהו יבעט שק חול חזק מידי הוא יעשה נזק יותר מאשר יבנה אבל אם יתחיל בעיטות על שקי עור ועם הזמן יוכן לעבוד על שק חול או מילוי קשה ופחות ידידותי אבל זה הליך שחייב להעשות בהדרגה ולא מידי כי אז הוא יעשה נזק ולכן עדיף לעיתים לא לעשות חיזוק זה כי ממש חייבים "לדעת " והמינון קצת יותר מורכב וניתן גם לשבור ביתר קלו בדיוק כמו ברעידות אדמה למי שמכיר יש רעידות שיוצרות גלים בכוון האדמה אופקית ויש בכוון מעלה וגם שם זה יוצר שוני בין מה שהופך רעידות בכוון לא אורכי מסוכנות יותר פשוט הכאה אופקית היא לא מומלצת למתחילים ולעיתים למערביים...בתיילנד ילדים מגלגלים מארוך על הרגל ומכים עם בקבוקי שתייה במשך שעות כמו שיש שברים מיקרוסקופים ברי יש בטוח שרבים קטנים אולי אפילו ממה שניתן לראות במיקרוסקופ והם נוצרים במשך כל הזמן כהליכה ושימוש ולכן לא הייתי אומר שבטוח ששברים מיקרוסקופיים לא מחזקים ולא בטוח שגם מחקר ישכנע אותי אישית כי כמו שאמרתי אני אישית עושה ועשיתי חישול הגוף ואולי קל יותר לכנות זאת כך כי אתה מחשל לא רק העצם גם השרירים ואז המדע מיתבלבל...פעם המדע חשב שיש רק סיבים לבנים וסיבים אדומים בשריר אחר כך גילה שיש גם "וורודים " ושבהחלט יש מעבר מסיב כזה לסיב כזה...גם למדע יש לעיתים "הצהרות " מהירות מידי...פעם חשבנו שהעולם מוחזק על ידי הרקולס ואפילו על צב ענק אם זכור לי נכון לדעתי למדע אין מה כל כך לקבוע עובדות לאומניות לחימה , זה יפה לשמוע ולראות מדע ומעניין אבל אומניות לחימה קיימות הרבה מלפני וכך שיטות האימון וניתן לראות שיטות עם תוצאות ומה התוצאות ולדעת מה תקבל בסוף " מסלול " כל דבר כמובן במינון שלו ולהביא דוגמא שמיתאגרפים תיילנדים "סובלים " מבעיות זו גם טעות נפוצה כתוצאה מחיזוק אם יש נזק זה בגלל אינטסיביות והמינון של כל ספורטאי שעולה בצורה קבועה לתחריות ולא משנה באיזה תחום ואז זה לא בריא בהחלט באומנות לחימה יש חלק ניכבד של חישול וחיזוק שיש לוו מקום כבוד !

crane

New member
../images/Emo6.gif

"פעם חשבנו שהעולם מוחזק על ידי הרקולס ואפילו על צב ענק אם זכור לי נכון" אבי, לא ידעתי שאתה עד כדי כך ותיק. וברצינות רגע, לגבי נזק בריאותי לטווח ארוך, הועלתה בעבר טענה שנזקים כאלו לעצמות בתדירות גבוהה ולאורך זמן עלולים לגרום לסרטן. אתה טוען שניתן להסתכל על ההיסטוריה של אומנויות הלחימה ולראות מה התוצאות בסוף מסלול אימון כזה, אבל השפעה שלילית כמו התפתחתות סרטן היא בוודאי לא משהו שהיו מקשרים ישירות לתרגילי חישול.

אשמח לישמוע יותר לגבי טענה זו../images/Emo131.gif

היי ואשמח לישמוע יותר לגבי טענה זו והקשר שבין חישול לסרטן ומי טוען והאם יש איזה שהוא מחקר לגבי כך כמו שציינתי ב "רעיון הצב והרקולס " ( ואפרופו כם אני קצת עתיק ומאמין שגדלתי על סרטי הרקולס ומאציסטא ולבטח הצעירים שואלים מה זה והוותיקים מחייכים ) המדע הוא דבר דינמי ומישתנה כמו דרך אגב ארכיאולוגיה ( כתלמיד לשעבר לארכיאולוגיה זכור לי שאחד המרצים אמר פעם חשבנו ש...והיום אנו חושבים ש....אבל זה כלום לעומת מה שחשבנו לפני...וברור שאז טעינו....כלומר בראי השנים דברים וראייה מישתנים ) נכון מה שחסר באמת באומניות לחימה הוא כל נושא המחקר וחבל אבל זה רעיון מצוין אולי להציע למכון וינגייט לסטודנטים ואולי לעבודת דוקטוראט וכפי שציינתי אני מדבר רק על דברים שהיתנסיתי ודרך אגב מונע מתלמידי את "מסכת " האימונים שעברתי ושוב ללא מחקר ( כך שלקחת את דברי בערבון מוגבל ! בנושא הזה אני לא בטוח לחלוטין במה שאני אומר ולכן מדבר על ניסיוני ומדגיש שאינני מלמד לתלמידי מה שאני עושה ! לתלמידי יצרתי תרגילי תנועה וזרימה שאני מקווה יעשו תחליף טוב יותר לשיטה " הישנה " ) רואה שאני מגיע לתוצאות טובות יותר במובנים שונים אבל רואה כמה חסר להם "חוזק חומרים " ואני בטוח שהיתרון אצלי נובע מחוזק חומרים של תוצאת שנים של חישול ולא כדי להרשים אבל לא זוכר כמה פעמים אנשים שברו את רגליהם שלהם רק מלבעוט בי ללא שעשיתי דבר , לא פעם בעבודת גראפלינג מישהו "מיתנגש" ברגל שלי ואני רואה כמה ה "חוזק חומרים " חסר להם מול מי שעושה איגרוף תיילנדי ולדעתי הכתובת שאני מכיר ויכול להאיר על הנושא הם אנשי "האוצי ריו " ובני כוגן שלהם ניסיון רב יותר בכך ואולי בתוצאות המיצטברות לאם יש נזק או לא עוד פרט אחרון ושוב להסביר למה זו רק דעתי האישית.... מכיון שעברתי מדינה ואז צריך לעשות ביטוח רפואי חדש ( כן ארה"ב הכל זה גופים פרטיים ) אז הם מחייבים בבדיקת רופא... מכיוון שחציתי את גיל 40...הרופא מגיע שם כפפה ופיזמה של מיצעד הגאווה על המיטה...כן בדיקת פרוסטטה.... לדעתי הוא הרופא המופתע ביותר בארה"ב כי הסתכלתי חייכתי אליו ואמרתי שמעדיף למות מסרטן פרוסטטה מאשר לתת לו לחטט אי שם....והלכתי ....שוב חופש הבחירה של כל אחד אישית אעדיף למות עם עצמות חזקות ( ולא חשוב לי אם זה נכון ,אשליה ,אגדה, פסיכולגי ,נפשי או מה לא אם אני מרגיש שזה חיזק אותי אז זה חיזק ולא משנה מה בדיוק לדעתי מי שמיתאמן שנים יכול להרגיש את גופו לבד ולא זקוק לרופא או תזונאי שיואמר לו מה לאכול אני אישית מרגיש מה לאכול ) אבל כפי שרוב אנשי הפרום יודעים אני לא נחשב " נורמאל "

ליהיות ברור יותר - סליחה תוספת

סליחה אבל ליהיות ברור יותר רוצה לומר שלא ליסמוך על רופאים ומניסיון כמו שאמרתי לגבי לכולם יש רשיון נהיגה מעטים היודעים לינהוג ! כך לגבי אומניות לחימה לכולם יש רשיון ללמד ( במיוחד מאז חוק הספורט ) וכך לגבי רופאים נישאלה שאלה מה ההבדל בין אלוהים לרופא ? אלוהים לא חושב שהוא רופא ! ושוב כך גם לגבי אומניות לחימה יש שמאמינים שהם " אלוהים " והיה נחמד אם ישרדו לפעמים אלינו לקרקע גם רופאים וגם מדע עושים טעויות ומחקרים בדרך כלל נועדו כדי לשכנע ליהיות שפני ניסיות ( או קונים ) לתרופה הבאה או המחקר הבא... למי ששוב " היסטורי " וזוכר איך לכל בעייה בברך היו מנתחים ומוציאים המניסקוס ואז התברר כטעות...וכמה אנשים מיסתובבים עד היום כנכים כי הוציאו להם המניסקוס " ואז המחקר הכי הכי והגיע - האורטוסקופייה גם מדע מישתנה ותמיד לשמוע הרבה יותר מדע אחת ולעשות מחקר מישל עצמך לא לסמוך על דעות של אחרים איך אמר איינשטיין יותר קל לפצח את האטום מאשר דעות קדומות !

amir_aikido

New member
השאלה היחידה היא מה הגרסא שתהיה בסוף../images/Emo35.gif

אבי ואני חשבתי שהדעה הקדומה היא : "ניתן לחשל את העצם באמצעות מתן של מכות אנכיות" , או אולי להפך
הנ"ל איננו אומר בהכרח שהדעה היותר חדשה שעולה מהמחקר הנוכחי: "חיזוק עצם אפשרי באמצעות מאמצים אנכיים לעצם, ומאמצים אופקיים בעיקר מזיקים", נכונה. אגב, אותם רופאים טוענים שהסיבה שעצמות הרגליים של התאילנדים כ"כ חזקות איננה המכות שהם נותנים לרגליים, אלא דווקא עשרות אלפי הניתורים שהם מבצעים במסגרת אימוני הכושר. אישית, אני לא רופא, לא ביולוג, ובהחלט לא חוזה עתידות. לכן לא אתיימר לקבוע מהי הגישה הנכונה באופן חד משמעי. עם זאת, די ברור לי שבסופו של יום התשובה הנכונה לעולם תהיה טמונה במינון. אדם שלא ספג בעיטה אנכית מעולם, יופתע מהכאב וגופו יהיה בהלם של הסתגלות למצב חדש. לעומתו, מי שסופג בעיטות שכאלה כל הזמן ובעוצמה גבוהה, סביר בעיני שבסופו של דבר גופו ורקמותיו יפגעו (אגב, מתיאורים של אופן האימון של מתאגרפים תאילנדיים מקצועיים שהוצגו בפורום הם בפירוש מגבילים מאוד את אימוני הספיגה). ולפחות לדעתי, הסוד הגדול במינון הוא התאמה אישית על ידי מורה טוב שמבין את היעד מחד, ורגיש למצב מאידך. אמיר

שיטות ותחליפים

מסכים שחסר בעולם א"ל מחקרים מדעיים. בעיניי השאלה היא,האם ניתן להגיע לתוצאות זהות על ידי פעולות אחרות בעלות פוטנציאל סיכון נמוך יותר? היתכן שחישול העצמות נוצר על ידי פעולה אחרת של הלוחמים ולאו דוקא על ידי מכות על האזור? ולעניין אחר,מהיום הראשון שהתחלתי להתאמן בקראטה העירו לי על חוזק העצמות שלי.מה שמוכיח שעדיין אין תחליף לגנטיקה טובה.

למעלה