חיזוק מחזק...

חיזוק מחזק...../images/Emo26.gif

פעם אחת דיבר עימי.. שאי אפשר להיות איש כשר באמת כי אם כשמתקרבין להצדיק האמת שבדור ענה ואמר: קודם שנמצא הצדיק האמת בעולם, יכולים להתקרב להשם יתברך בעצמו, אבל אחר שנמצא הצדיק האמת בעולם אי אפשר להתקרב להשם יתברךבאמת בשום אופן כי-אם כשזוכין להתקרב אליו. שמעתי בשמו שאמר: שכל אחד מאנשיו בודאי יזכה בסוף לבוא בזה העולם למה שצריך. ואמר: שאין הקדוש ברוך הוא עושה לי זאת חס ושלום בשום פעם ליקח ממני איזה איש מאנשי באמצע, כלומר רק כל אחד יאריך ימים ושנים ויחיה בודאי ויתיגע ויחתור חתירה אחר חתירה עד אשר יזכה לבוא לענינו ולמדרגתו הקדושה , שהוא צריך לבוא בעולם. אשר בשביל זה נברא." (חיי מוהר"ן) איזה מחזק זה... קוה אל ה', חזק ויאמץ לבך, וקוה אל ה' - ראיתי פירוש באחד ספרי החסידות, ש"'קוה" הוא בחינת "יקוו המים אל מקום אחד", שיש לאסוף ולקבץ את הכחות והרצונות, ולנתב אותם אל ה', ולמצוא בכל אחד מהם את עבודת ה' של אותו הפרט, חזק ויאמץ לבך, וקוה אל ה'- בגמרא פירשו שאם אדם רואה שלא נענה בתפילתו, אז ישוב ויתפלל, שנאמר "קוה אל ה' חזק ויאמץ לבך וקוה אל ה' ". אם רואה שמונעים אותו מהשמיים, למרות שהוא מתפלל, ידע כי בכך רק רוצים שיגביר בתוכו את הרצון עד שישעבד עצמו לגמרי, עד שיגיע בסוף למה שאמר רבינו: "פעם אחת אמר רבינו ז"ל בזה הלשון: על ידי אמונה אפשר להגיע לרצון שכזה- שלא ידעו מה שרוצים- שיצעקו: גואלד! עקוד אותי, אני רוצה להיות יהודי!" (חיי מוהר"ן, תכד). " געוואלד... אשרינו.

אין ייאוש בעולם כלל....!../images/Emo9.gif

ודע שהאדם צריך לעבור בזה העולם על גשר צר מאוד מאוד מאוד והכלל והעיקר שלא יתפחד כלל
....רבנו אמר העולם הזה מטעה אותנו לגמרי...העולם הזה כלום רק למשוך עצמו לתכלית הנצחי....הבעל דבר(היצר הרע) אורב מאוד על האדם לעקור אותו מ2 עולמות ר"ל....אבל השם יתברך שלח לנו בזה הדור צדיק אמיתי נחל נובע מקור חכמה שימחה ואמונה שאמר שאדם רוצה לחזור בתשובה צריך שיעברו עליו אלפים ורבבות של עליות וירידות והעיקר והכלל שלא ייאש עצמו מלבקש ולחפש אחרי השם יתברך כי השם יתברך מלא רחמים ורוצה מאוד בעבודך.........רבנו אמר שזה מעלה שיש לאדם יצר הרע ועדיף שאדם יעבוד השם יתברך 100 שנה עם יצר הרע מאשר לעבוד את השם יתברך 1000 שנה בלי יצר הרע........ חזקו ואמצו....וכל הצדיקים שהיו מימות עולם כולם לא באו לשלמותם ע"י בחינה זו שלא היו מייאשים עצמם אחותי החזיקי עצמך יש עניין שנתהפך הכל לטובה....אין ייאוש בעולם כלל....!

../images/Emo152.gif

אמר, שלמעלה, איש שמח חשוב מאוד מאוד, ומכל שכן אם זוכה גם לשמח את אחרים, מעלתו גבוהה מאוד מאוד......'

למעלה