חיזוק ירושליים..

מתודי

New member
חיזוק ירושליים..

חוק לחיזוק ירושליים במסגרתו רוכשי דירות מקבלים מענק http://www.inn.co.il/News/News.aspx/173946 , לפי הסכומים נראה לי שיותר משהוא מעודד אוכלוסיות אמידות(או לפחות עובדות) הוא בא לעודד חרדים שגם ככה נמצאים בירושליים,ככה יוצא שהעיר לא תחוזק באוכלוסיות אמידות(חילונים,דת"ל,חרדים עובדים) אלא רק תקל על החרדים שכבר שם. במילים אחרות מחיזוק ירושליים יוצא מימון לחרדים.

מחשבה כזו היא לא נכונה.

מה איכפת לך מי גר שם? העיקר שזה יהיה משלנו. אתה גם מוזמן לגור שם. פשוט מי שהולך להתגורר בירושליים שייקח בחשבון את כל מה שנוגע לדבר. זוהי עיר מיוחדת במינה, עם ציביון מאוד מאוד מיוחד, ולכן לא כל אחד יכול לגור שם. יש שם אוכלוסיות מאוד מיוחדות. אם אתה מוכן לקבל את העובדה הזו, ויכול לחיות איתה אתה יכול לגור בירושליים עיר הקודש. אבל לקנא בחרדים..... זו לא חשיבה נכונה, סליחה שאני צריכה להעיר לך על זה...

מה ?

זוהי עיר מיוחדת במינה, עם ציביון מאוד מאוד מיוחד, ולכן לא כל אחד יכול לגור שם. מה עם זכותי כיהודיה להתיישב בכל מקום בארץ ישראל ? ירית לעצמך ברגל ענבל ! מעבר לזה - אני לא רואה מימון דוקא לחרדים מתודי יקר, יפה מאד שמציעים סיוע כזה , הוא מהווה עזרה לכל מי שרוצה לרכוש דירה בעיר .

../images/Emo45.gif

מתודי

New member
יכול להיות שאני טועה(אני מקווה שאני טועה)

ח"כים חרדים שמעבירים חוק ידועים בהיותם מתקצבים נדיבים לכלל ישראל... חוץ מזה אין כ"כ פרויקטים לבניה לחילונים כרגע והסכומים הם כאלו שיעזרו רק באזורים היותר עניים של העיר. זה כמו לומר שקצבאות ילדים שגדלות משמעותית מילד 5 ומעלה הן לכולם,ע"פ לשון החוק זה נכון אבל האוכלוסיות שיהנו ממנו הם בד"כ מאוד ספציפיות(יש תרגום לעברית למילה "ספיציפי"?).

נקודתיות אולי? ../images/Emo13.gif לפי ההקשר..

חבובי, אף אחד לא מונע ממך להקים יישוב חדש, או לחזק יישוב קיים. למיטב ידיעתי מעודדים התיישבות בנגב ובגליל, יותר מכך - ביהודה ושומרון (שם המועצות האיזוריות צמאות למתיישבים חדשים שיבואו ויפתחו את המקום).

מתודי

New member
אני מדבר על ירושלים מיד כשאני מסיים את

הלימודים אני מתכוון לעבור לאחד מהאזורים הללו.

מתודי

New member
זה לא נובע מקנאה בחרדים

קודם כל,אני מבין שאת מסכימה איתי לגבי זה שזה בעיקר מיועד לחרדים? כמה בעיות: א.יש כאן עניין של אפליה במימון,נכון שלא כתוב "חרדי" בתנאי החוק אבל זה משתמע ממנו. אני לא רואה שום טעם להפלות לטובה דווקא את החרדים לא מדובר בציבור שמופלה לרעה לאורך השנים ויותר מזה שום אפליה לטובה לא תעזור להם להתפתח מבחינה כלכלית.(חוץ מביטול החובה עליהם להתגייס ) ב.כל עיר חיה על 2 מקורות תקציב,מימון מהמדינה ומסי תושבים,כשרוב תושבי העיר הם בעשירונים התחתונים ההכנסות ממיסי התושבים יורדות באופן דרסטי ולעיר אין כסף לדברים כמו ניקיון וחזות פני העיר שלא לדבר על השקעה בחינוך וכיו"ב. הזרמת ותגבור החרדים שכבר נמצאים בעיר לא יביא אוכלוסיות חזקות לעיר. ג.ירושליים היא עיר הבירה של מדינת ישראל והמרכז לכל יהודי העולם אם היא תתחרד מעבר לנק' רוויה מסוימת היא תאבד את המשמעות שלה לציבורים נרחבים בעמ"י ותהפוך להיות "העיר של החרדים".

האמת לא שמתי לב שהם ציינו זאת בכתבה

(שזה מיועד לחרדים), אבל ניחא. תראה, המטרה שלנו זה לחזק את ירושליים. אני לא מכירה היום אף בנאדם או בת אדם שיסכימו וילכו למקום אחר שהוא לא הגטו של המרכז. לצערי לא מוכר לי אף אחד שמוכן ללכת ולגור ברמלה, לוד, וגם לא לירושליים. החילוניים משום מה בורחים, ומעדיפים את הבועה מרוחקת הקסאמים של ת"א.. אז מה אתה מצפה?

מתודי

New member
החילונים לא בורחים סתם,הם בורחים

כי בירושליים מבריחים אותם.

אם הם היו חזקים בעצמם מספיק

הם לא היו בורחים. ירושליים היא מיוחדת במינה, עם צביון מאוד מאוד מיוחד. תראה, יש שם מכל הגוונים, בוהמיים, מכל מיני דתות, מכל מיני עדות, שכונות יחודיות לירושליים, זוהי עיר מקודשת, אני לא חושבת שהיא תתאים לכל אחד.. רק מי שבאמת מתחבר לירושליים יכול לחיות בה. אני מתכוונת שמי שבאמת רוצה לא יוותר על לחיות במקום כזה. לא חסרות תחלופות אחרות. השומרון צמא למתיישבים חדשים, ואני בטוחה שמועצת יש"ע תסייע בקליטה בישובים אלו. וגם הנגב כמובן והגליל.

צאק די

New member
מה יש לחפש ברמלה ובלוד?

ולמה את לא הולכת ומשמשת דוגמא אישית, ואני לא מתכוון לפריפריה של המרכז, כמו ראשל"צ או בת ים, אלא הפריפריה של מדינת ישראל, קווי הספר.

צאק די

New member
למה בעתיד?

לפי הפרטים בכרטיסך האישי, את בת 23. אין זמן יותר מתאים מזה. בשלב אחר כבר יוכל להיות מאוחר מידי. ולא ענית לי, מה בדיוק יש לחפש במקומות כבר רמלה ולוד?

חבל שזה יהיה בידיים ערביות.

הלוואי וכל החברים יחליטו יום אחד לבוא להקים איזשהו ישוב או לחזק איזשהו ישוב קטן, ויהיו לנו שמה בתים, ושטחים חקלאיים, ויהיה אפשר לגדל סוסים ופרות, ותהייה תעשיה קטנה... זה איכות חיים חבל על הזמן!! אני כבר מכירה מישהו שזה יעניין אותו להיות הקב"ט של היישוב הזה..
. ................

למעלה