חיזוק הגוף (6)

אף אחד לא מצליח לתרגל את זה יותר?

אף אחד לא עבר את הזמנים של 5 דקות (בזרועות), 3 דקות (בטן) ו-2 דקות (טגריס)?

pinibs

New member
טוב, אז...

הי בן, כן, אני מתרגל, רק שמאז הפעם הראשונה והאחרונה שמדדתי זמנים אני מתרגל ללא מדידה. אני חושב שזה בגלל שאני לא מתרגל מתוך התכוונות לראות כמה זמן אני יכול להחזיק בתנוחה המסוימת, אלא מתוך התכוונות אחרת (משהו כמו "אני מתרגל את התנוחה, אבל לא מעמיד את עצמי במבחן"). משהו בהליך המדידה דורש ממני יותר, כנראה, אבל עצם כתיבת הודעה הזו יגרום לי מן הסתם למדוד זמנים בפעם הבאה שאתרגל. בכל אופן, יש משהו נוסף שקשור לחיזוק הגוף ושמאד מעסיק אותי בזמן האחרון. המשהו הזה הוא תנוחות ישיבה. אני שם לב, בעיקר כשאני מודט, שקשה לי לשבת זמן רב בתנוחות מסוימות (בעיקר כאלה שאין בהן תמיכה חיצונית לגב). אני מתאמן בכל מיני סוגי ישיבה כדי לאמן / לחזק את הגב, וזאת מתוך אמונה שהקושי שלי בישיבות השונות נובע מכך ששרירים שונים שפועלים בישיבות השונות אינם חזקים דיים. לפני מספר שנים עברתי תקופה דומה בה הייתי ממוקד בנושא הישיבה, ומה שעשיתי אז הוא שעברתי לשבת בבית אך ורק על הרצפה (בעיקר בזמן שהות בסלון לצורך צפיה בטלויזיה, אירוח וכו´). נהגתי לשבת בישיבה יפנית, ומפעם לפעם להאריך את זמן השהות שלי בתנוחה הזו. יש לך רעיונות הקשורים לנושא הישיבה? פיני

זה לא קשור רק לשרירים אלא גם לנשימה

ולאופן זרימת האנרגיה בגוף. יש אנשים שמדמיינים את עמוד השדרה כאיזה שהוא חלק מסכן בגוף שלהם, שנושא בעול עצום ושנשחק כל הזמן, ושמועד לפורענות. ברור שדימוי כזה, 24 שעות ביממה, עלול להפוך לפחות במידה קטנה, לנבואה שמגשימה את עצמה. אתה מוזמן לנסות לעשות מדיטציה שמשנה את מערך התפישה של הגוף, כך שהאיזור ההוא כבר לא יהיה איזור "חלש", אלא שכל הגוף יהיה חוט קליל ונטול שחיקה או מאמץ, או כל דבר אחר שתונחה לעשות על-ידי חוכמת הטבע שמתבטאת מתוכך.

pinibs

New member
עוד משהו - קשור בעקיפין

הי בן, לא קשור לתרגילים הספציפיים, אבל... כמדי יום שישי (כמעט), גם שלשום התאמנתי בהליכה על מוט (בד"כ עם גור, והפעם גם עם גור וגם עם מיכל). הפעם התקדמתי כברת דרך עצומה והצלחתי לעשות שני דברים חדשים. האחד - להסתובב על המוט, כלומר, להגיע לקצה שלו ולהסתובב כדי ללכת לצד השני. ברוב הפעמים הצלחתי לעשות לא יותר מצעד או שניים לאחר הסיבוב, אבל לפחות פעמיים הצלחתי להסתובב וללכת ממש הרבה לאחר הסיבוב. השני - ללכת לאחור על המוט. כן כן, החלטתי שאני הולך לאחור על המוט. שמתי לב שבהליכה הזו ההליכה לאחור מקבלת אופי אחר מזו שאנו מתרגלים בשיעורים. זו לא היתה הליכה לאחור שמתרגלת את נקודת התורפה שלנו (חוסר עיניים בגב), שהרי לא הסתכלתי לאחור, וגם לא ממש חששתי להתקל במשהו. זה היה יותר תרגול של הפיזיות המאד שונה של הליכה על מוט לאחור. הגוף מונח שונה, ומתנועע שונה, וכל תשומת הלב משתנה. תחילה הצלחתי לעשות לא יותר מצעד או שניים, ולבסוף הלכתי ממש כמה מטרים לאחור כמו גדול!!!!!!!!!!!!!!! זה עומד בפני עצמו כיופי של תרגול והצלחה, לדעתי, אך קשרתי את זה גם לחיזוק הגוף, משום שלראשונה במהלך התרגולים השונים הרגשתי שזה מאד מחזק לי את הירכיים. אני מניח שבין השאר זה משום שהפעם תרגלתי זמן רב יותר מאשר בפעמים האחרות. ממש השקעתי. הרגשתי שהתרגילים ממש עובדים על שרירי הירכיים (כמו גם על שרירים רבים נוספים, כגון שרירי הבטן), וזה התקשר לי עם אחת ההודעות הקודמות בפינה הזו, בה דובר על חיזוק הגוף על ידי פעולות "טבעיות" (בניגוד, לפעולות לא טבעיות כגון חדר כושר). אז אמנם אני מאד נהנה להתאמן בחדר כושר, ואכן עושה זאת בקביעות, אבל ההליכה על מוט היא אכן סוג של פעולה טבעית (פעולה בלתי אמצעית נראה לי כינוי נכון יותר עבורי), שבה תוך כדי הנאה ושכלול יכולות כגון שיווי משקל ושיווי משקל אנרגטי, השרירים עובדים ומתחזקים. פיני

נפלא! מעולה!

וחוץ מזה, הליכה לאחור היא אכן הצעד הטבעי הבא בתרגול על המוט... כל הכבוד! שלך בן

~דויד~

New member
תוצאות:

תרגיל 1: 3:45 (ועוד אחרי שטיפת כלים
) תרגיל 2: 1:10 תרגיל 3: 0:45

pinibs

New member
הי דויד

כל הכבוד, ידידי!!! קודם כל על התוצאות עצמן, שנית על זה שעשית ומדדת, ושלישית, על שטיפת הכלים (לי ממתין כיור מלא!). שאלה: האם אתה עושה איזושהי עבודה פנימית כאשר אתה מתרגל את 3 התרגילים? למשל, האם כשאתה עומד, וידיך פרושות לצדדים אתה עוצם עיניים ומדמיין שמשהו תומך בידיים ומאפשר לך להחזיק אותן כך הרבה זמן? פיני

למעלה