חיזוק הגוף (4)

pinibs

New member
זמנים

הי בן, אני עושה את 3 התרגילים כבר כמה זמן, אבל היום זו הפעם הראשונה שמדדתי זמן. בגלל הכמה שניות שלוקח לי מהפעלת הסטופר ועד התחלת התרגיל, ושוב בין סיום התרגיל לעצירת הסטופר, החלטתי שאני מודד במרווחים של 30 שניות "לרעתי". כלומר, אם עשיתי תרגיל דקה ו-15 שניות, אני רושם דקה בלבד. זאת אומרת שעד 30 שניות זה עדיין דקה, ומעבר ל-30 שניות זה רק חצי דקה. אז ככה: תרגיל ראשון - 4.5 דקות תרגיל שני - 1.5 תרגיל שלישי - 1.0 אציין רק שבתרגיל הראשון השתמשתי גם בדמיון מודרך (אני אומר גם, משום שלא נכנסתי להרפייה ב-100 אחוז, אלא רק נעזרתי). דמיינתי, תוך כדי מדיטציה לא עמוקה, שמספר בלוני הליום קשורים לי לכל יד, ועוזרים לי להשאיר את הידיים באוויר. בנוסף, עבדתי במדיטציה על הרפיית שרירי הצוואר / כתפיים / שכמות - הצלחה חלקית אך מסייעת. פיני

pinibs

New member
שאלה על התרגיל השני

הי בן, בתרגיל השני (ירכיים) פלג הגוף העליון שעון קדימה (הידיים, כמובן, לא נשענות על הרגליים). גיליתי שיש לי מעט "משחק" עם תנוחת פלג הגוף העליון, כלומר, אני יכול להזיזו לאחור בכיוון הישיבה הזקופה (אני לא באמת מגיע לישיבה זקופה, אבל אני יכול להגדיל את הזווית בין הגוף העליון לריצפה). האם זה משנה לביצוע התרגיל? האם, גם אם זה לא משנה לצורך החיזוק, כדאי לי לנסות בהדרגה להגיע לישיבה זקופה? האינטואיציה שלי אומרת לי שכן, אבל אני מרגיש שיש בזה הפעלת לחץ באזור הגב התחתון. מה אתה אומר? פיני

תשובה לפיני

יש הבדל משמעותי, כפי שאתה חש (ומן הסתם אף יותר מכך). מידת המאמץ שונה ואופן הפעלת הגוף שונה. אלה ממש שתי תנוחות שונות. אתה מוזמן לתמרן ביניהם לפי הרגשתך ו/או ידיעותיך. האם לחץ באיזור הגב התחתון הוא דבר שלילי??

רמי ד.

New member
תרגיל שני 2 דקות ועשר שניות

תרגיל שלישי דקה ועשר שניות תרגיל ראשון לבסוף 7 דקות

למעלה