חיזוק הבטן

מילאן

New member
חיזוק הבטן

ראיתי בערוץ הקניות על איזה דבר כזה שמקיף את הבטן ולוחץ אותה פנימה, האם זה שווה משהו? האם אני אשיג אותה תוצאה, אם אני אלחץ את הבטן פנימה ללא הדבר הזה. בתודה מראש, מילאן.

מילאן

New member
תודה, אבל זה לא זה

המוצר שראיתי לפני שנתיים לא היה "מעביר זרמים חשמליים", אלה רצועה שמזכירה לשמור את הבטן בפנים ואם לא אז היא מצפצפת. מישהו אחר?

זה דווקא כן זה במובן מסויים

המכשיר ההוא מכריח אותך לבצע כיווץ והכנסה של הבטן, זו פעולה שמתשתמשים בה ביוגה, אבל היא לא באמת אפקטיבית כדי לחזק שריר ולשרוף את רקמת השומן מעליו. אם יש לך כסף מיותר, קנה אותה ותתנסה, בתכל´ס, חבל על הכסף.

מילאן

New member
תודה, אבל האם

אני לא אקנה את המכשיר ההוא. באופן תיאורטי, אם אני אכווץ ואכניס את הבטן כל היום (ללא המכשיר), האם זה יועיל? ושוב תודה.

אלי ו.

New member
ואם תכוץ את הביספס (יד קדמית)

כל היום? יהיו לך בייספס גדולים? האם זה יותר טוב מלשכב במיטה כל היום ולא לעשות כלום? - כן, כל דבר יותר טוב מכלום. האם זו השיטה היעילה ביותר לבנות שריר? - לא, בפירוש לא. האם בשיטה הזו תוריד שומן ויראו ריבועים? - לא, גם תרגילי בטן לא יעשו את זה. בשביל זה צריך להוריד שומן מהבטן ע"י תזונה נכונה + אירובי

מילאן

New member
אז אני אחדד את שאלתי

מה התועלת של כיווץ השריר כל היום יחסית למספר סטים של שכיבות סמיכה?

מה לא ברור? הסבירו לך כבר

כייוץ סתמי לאורך היום לא תורם לכלום. גם פעילות גופנית צריך לבצע בפרק זמן מסויים ולא, כל המרבה זה לא משובח. אין במכשיר הזה כל תועלת מלבד לאלה שפיתחו אותו, שעושים הרבה מאוד כסף על אנשים כמוך. רוצה להוריד את הצמיג בבטן? סבבה. צא לריצות בערב או בבוקר, תתחיל לבצע מספר תרגילים לחיזוק שרירי הגוף, או אפילו הרשם למכון כושר ותתחיל לעשות פעילות גופנית תחת הדרכה והמלצות של מי שהוכשרו לכך.

מילאן

New member
אוי עינת

לא כתבתי בשום מקום על "הורדת הצמיג", כיוון שאני לא צריך,הכל היה לידע כללי. ודרך אגב אני דווקא עושה הרבה פעילות גופנית.

כששואלים אם אפשר להשיג את התוצאה

הקורא ההדיוט יכול להניח שזו המטרה, בכל אופן, כמו שכבר אמרנו.. פעילות גופנית, כל השאר מעשיר את הכיס של הממציאים. אם יש לך כסף מיותר, אני יודעת איפה אתה יכול לבזבז אותו

דותן1

New member
מטרת המכשיר

אם אני מבין נכון אז מטרת המכשיר היא "להזכיר" לנו להכניס את הבטן פנימה ע"י הצפצוף. אם כך,מטרת המכשיר היא רק לגרום לבטן להראות שטוחה ולא ממש לחזק את השריר אותה תוצאה תושג גם אם תכניס את הבטן ללא המכשיר. בכדי לחזק אותה? אין ברירה- עבודה!

Rיקש

New member
!?!?!?

עינת: "אבל היא לא באמת אפקטיבית כדי לחזק שריר ולשרוף את רקמת השומן מעליו." לשרוף את רקמת השומן מעליו?! חשבתי שכבר הגענו למסקנה שרקמת השומן יורדת באופן כללי מכל הגוף ואין קשר לשריר מסוים שמפעילים בגוף... ה"חידוד" שלי גם בשביל הקורא ההדיוט. Rיקש. (שהולך ומדרדר באימוניו
)

אתה לא צריך להסביר את זה לי

אני יודעת ומכירה את העניין הזה היטב, זה נכתב בתשובה לשאלה ובד"כ אנשים לא מאומנים ובקיאים, מבלבלים וחושבים שכפיפות בטן (או כיווץ במקרה הזה) יוביל אותך להשגים (מה גם שממה שרואים בתשדיר שמציג את המכשיר הם מבטיחים שריפה יעילה של שומן, כנראה בגלל הכלל של ק"ג שריר שורף פי 3) יורידו להם את הצמיג...

Samsara

New member
חידוד הקושיה

הליכה בבטן מכווצת באופן קבוע - מה האפקט שלה לשריר? ברור שהאפקט המיידי הוא בטן מכונסת על כל ההשלכות שלה לתמיכה, יציבה וכו´. אבל האם לכיווץ המתמשך יש אפקט על השריר עצמו? יש לו איזו תרומה לחיזוק השריר? במובן מסויים זה דומה לעבודה איזומטרית - לא? ברור מה שהכיווץ הזה לא עושה - הוא לא משיג שריפת שומנים, קוביות וכד´. השאלה - האם כן יש לו תרומה? מה הוא כן עושה אם בכלל?

התשובה

הכיווץ אכן זהה לפעולה סטטית (איזומטרית). כיווץ לאורך זמן יכול כפי שציינת לפגוע ביציבה. לגבי התרומה כבר ציינו שהדבר מתאים בעיקר לשיקום וגם זה נעשה במידה !

למעלה