חיזוי 'עתידות'.

MetalSinagouge

New member
חיזוי 'עתידות'.

אני בעיצומו של ספר מעניין בשם "The Book Of Ordinary Oracles"- Lon Milo Duquette, זה ספר פראקטי שמציג כל מיני שיטות מודרניות וגם מודרניות פחות להשיג מידע סמוי, רציתי לשאול: בספר מוצגות כמה אקסיומות, מהן: 1. הכלי רק משמש מדיום כדי לשעשע את הצד הטיפשי שבנו ולתת לצד החכם שבנו לענות על השאלה שנשאלת. 2. אין עתיד או עבר, יש רק הווה. איך אני יכול לתפוס את זה? האם אפשר בכלל לתפוס את זה? אני מנסה להיות מודע לעובדה שאני כאן עכשיו, חי משנייה לשנייה, אבל אני לא בטוח שזה זה. 3. צריך קודם למצוא את השאלה נכונה, ואז התשובה תראה את עצמה בכל מדיום. שאלתי היא: מה ההבדל בין שאלה כמו: Should I take this job- שאלה שהתשובה אליה יכולה להיות חיובית, והדבר לאו דווקא יגרום תועלת לבנאדם השאול- ז"א יכול להיות שאם הוא יקח את העבודה, הבוס הקודם שלו ימצא מישהו זול יותר- לכן הוא צריך לקחת את העבודה החדשה. ...לבין שאלה כמו: What can I do to make X feel better?- שהיא שאלה לגיטימית ע"פ המחבר. (הדוגמאות הן מהספרים).

gwizard

New member
מדליק

הדברים שרשמת ממש ממש נכונים ואני די נדהם למצוא אותם יחד בספר אחד ועוד על חיזוי. לשאלתך, הכוונה היא שאתה צריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות בצורה נכונה בזמן הנכון. מכיוון שבכל רגע נתון המצב משתנה בגלל מעשינו, וגם הקריאה עצמה זה משהו שבהחלט מתערב בתהליך, צריך לדעת מה לשאול ברגע השאלה. בדוגמאות שהבאת זה דווקא קל: 1. "האם אני צריך לקחת את העבודה הזו" - לא מספיק מפורט. מה זאת אומרת "צריך" ? מה אתה רוצה מהעבודה שלך ? מה הקריטריונים למשהו שמספק אותך ? 2. "מה אני יכול לעשות כדי לגרום ל-X להרגיש טוב יותר" - זאת כבר שאלה טובה יותר כי היא מספיק ממוקדת ואין כאן דו משמעות בטקסט.

MetalSinagouge

New member
אז לדעתך, האם ניתן להחליף את השאלה

הראשונה ב: האם אהיה מאושר אם אקבל את עבודתי החדשה, לדוגמא? או שפשוט צריך לשאול שאלה ש.. איך לומר.. לדוגמא בשאלה הראשונה כנראה שלשואל יש שיקולים של בעד ונגד, בעוד שהשאלה השנייה היא שאלה פעילה מאשר סבילה, לזו הכוונה, אני מניח?

gwizard

New member
לדעתי

הכל תלוי במה אתה רוצה לדעת. אם אתה רוצה לדעת האם העבודה הספציפית שאתה מתכוון אליה מתאימה לך או מהי העבודה הכי מתאימה לך. במקרה הראשון אתה שואל לגבי משהו מוגדר כאשר במקרה השני אתה שואל לגבי משהו שאין לך מושג עליו. כמו כן, אתה חייב להיות מוכן לקבל את התשובה, אפילו אם היא לא מוצאת חן בעיניך. לדוגמה, במקרה השני אתה מקבל תשובה שלעבוד כפועל זבל זו העבודה הכי מתאימה לך. כאשר אתה שואל שאלות בתחום החיזוי הכי טוב שתרשום את השאלה על נייר, תתבונן בה ואז תחשוב שאתה לא יודע שום דבר ונסה לראות אם אתה מבין את השאלה ללא דו משמעויות.

T i a

New member
אני הייתי שואלת

מה ההשלכות לטוב ולרע אם אני אקח את העבודה הזאת. אבל את ההחלטה הייתי משאירה בידיי.

MetalSinagouge

New member
השיטה של לרשום את השאלה

נשמעת טוב, אנסה אותה בהזדמנות הראשונה. אחד 'מהחוקים' הנוספים שהוזכרו היה שהנבואה תמיד צודקת. חוק נוסף היה שהמנבא הוא האורקל, אז עכשיו אני רואה איך זה מסתדר. ז"א הקטע עם הפועל זבל, אני מניח, רק מניח, ומשתמש בהגיון בנושא שכזה, שלדוגמא אני אצליח לחיות באושר על ידי עבודה במזבלה, אולי כי אמצא הנאה בלתקן דברים שאנשים זרקו, אולי כי אפגוש את אישתי במזבלה וכו' וכו'. בכל אופן תודה לכולכם על התשובות, גרם לי לחשוב עכשיו ואני מניח שאחשוב על זה עוד מספיק, בהנחה (הנחה שנשמעת מאוד הגיונית) שהשאלה מרכיבה 90% מהתשובה. -42-

shataltal

New member
ההבדל הגדול ביותר הוא האחריות

בשאלה "האם אני צריך לקחת את העבודה הזו" אתה מפיל את האחריות ללקיחת העבודה על גורם נעלם ועשה מה שאומרים לך. בשאלה "מה אפשר לעשות כדי לגרום ל-X להרגיש טוב" כבר לקחת אחריות על מה שאתה רוצה לעשות (ל-X טוב) ואתה עכשיו מברר איך עושים זאת. בנוגע לשאלה הראשונה, הבסיס צריך להיות לדעת את עצמך. אתה אמור לדעת אם אתה רוצה את העבודה או לא. השאלות הנכונות כדי לקבל מידע האם כדאי או לא יכולות להיות "על מה אני אתחרט אם אקח את העבודה", "מה העבודה הזו תיתן לי בטווח הקצר והארוך" וכו'. ראיתי בשרשור שחשבת על שאלה בסגנון של "האם אהיה מאושר מהעבודה". גם זו, לדעתי, שאלה לא נכונה כל כך. יכול להיות שתהיה מאושר בעבודה הזו מהנוחות שלה, אבל לא מהכסף. יכול להיות מהאתגרים אבל לא מהשעות. השאלה הזו היא בדיוק כמו לשאול אם כדאי או לא לקחת את העבודה במילים אחרות (ברור שתיקח אם התשובה תהיה כן וברור שלא אם לא).

אונתן

New member
שלום .

(אי פעם ראשונה שאני גם מגיב...אז שלום למי שקורא) יש לי שאלה והערה ב 1 יש טענה שהאיתי רוצה שתפרט בבקשה למה הוא מתכוון כי הערה היא שלפי הפיסיקה המודרנית איך שאני מבין אותה זה אימרה לא נכונה כי כיום מתיחסים לזמן כמימד ולא עבר הווה עתיד אז זה לא כל כך נכון להגיד את זה....אבל זה רק פיסיקה אז האיתי רוצה שתסבירו לי את ההיסבט המאגי

למעלה