חיזוי ניחושים ...

דג תמים

New member
חיזוי ניחושים ...

האם לדעתכם ניתן לשפר סיכויי זכייה בטוטו או בוינר או כל הגרלה המבוססת ידע ע"י ניתוח סטיסטי כל שהו או ע"י ניחוש מבוסס ידע? אילו ראיתי כל מיני תוכנות שמציעות פיתרונות כאלו האם מישהו מכיר /או רוצה לפתח שיטה מדעית? האמת היא האתגר המחשבתי של לקיחת כל הפרמטרים בחשבון נראה לי מסובך. אבל היתי שפח לראות מה אחרים חושבים על הנושא ..

דג תמים

New member
דוגמאות ...

אני אסביר קצת יותר למה אני מתכוון, למשל ניתן לבחון שאם קבוצת הבית הקבוצה המארחת ממוקמת בטבלה במקום גבוהה יותר מהקבוצה האורחת רוב הסיכויים שהיא גם תנצח ... ואז עדיף לסמן ניצחון בית במקרה כזה ... הרעיון הוא לא להגיע לחישוב בטוח אלה למשהו שמתקרב אליו כמה שיותר תוך חישוב עלויות שכן בטופס טוטו למשל ניתן לתת ניחוש כפול או משולש על משחק .. אבל אז הדבר מעלה את המחיר.. מה שאני מחפש זה רעיונות לצימצום נחושים .. אם ניקח לדוגמא טוטו: אז ברור שניחוש זוכה יהיה כזה אם נמלא בכל X אבל ניתן לבחון למשל שאם קבוצה בראש הטבלה משחקת נגד האחרונה בטבלה יש סיכוי גבוה שהיא תנצח אותה ולכן ניתן למצמצם את הניחוש. שיטה נוספת למשל היא לבחון את היסטוריית משחקי הבית של קבוצה א´ (המארחת) ומשחקי קבוצה ב´ האורחת ולנסות לחזות לפי העבר את תוצאות העתיד . חשוב לזכור שככל שנצמצם את הניחוש הוא יעלה פחות ... הרעיון הוא למצוא מצב בו נצמצמם את הטופס אבל לא נקטין משמעותית את סיכויי הזכייה. עוד דבר אותו ניתן לבחון למשל הוא הסטוריית המשחקים למשל ידוע שמספר הפעמים בממוצע בו קבוצות הבית מנצחות הו 9 מתוך 16 ... אפשר להיעזר בנתון כזה לצימצום מספר הניחושים ... וכו´ אלו רק כמה דוגמאות שעלו לי בראש אבל הייתי רוצה לשמוע דעות נוספות...

בדיוק לזה מכוון הטוטו, שנוצר רושם

מוטעה שהמומחיות שלנו עוזרת (אתה הרי גם יודע נוסף למיקום ולביתיות ולתוצאות האחרונות, גם מי פצוע, מי מורחק, מי עייף, מי רב עם המאמן, מי רב עם אשתו וכו´). כמה שגורמים אלה יותר מובהקים, סיכויי הניחוש אכן יותר גבוהים, אבל יחד אתם יורד הצפי המתמטי לסכום הזכייה. כשסבירות תוצאה מסויימת יותר מדי גבוהה, המארגנים פשוט מוציאים את המשחק מהטופס. היה לא מזמן דיון רחב, ולא רק אחד, בנושא ההימורים.

דג תמים

New member
לדעתי ...

אני לא מחפש מומחה אני רוצה להתבסס על נתונים מצטברים חיזוי לא חייב לנוע ממומחיות הוא יכול לנבוע מהיסטוריה הרעיון הוא לבנות מערכת לומדת על פי נתונים שניתנים למדידה.. למשל ניתן לבחון רצף ניצחונות אם למשל ידוע שקבוצה מסויימת לא ניצחה העונה יותר משני משחקים רצוף או שתמיד אחרי הפסד היא מנצחת אז ניתן לשער מה אמורהלהיות תוצאת העתיד אם נצליב את זה עם עוד מגוון גדול של פרמטרים היתן יהיה לחזות תוצאה זאת רק דוגמא כמובן האעיון הוא לא לבסס את החיזוי על פרמטר אחד כמו מיקום טבלה בית חוץ או משהו כזה אלה על מספר רב של פרמטרים ובנות מערכת גמישה שתוכל ללמוד מטעויות העבר ... מה שאני מחפש זה רעיונות כאלו אני יכול להגיד שבחנתי כבר מספר שיטות וישנם כאלו שעובדות טוב מאחרות אבל זה עדיין לא מספיק אני שואף להגיע למצב בו הניחוש לא יהיה מבוסס על ניחוש אני כן יכול להגיד בוודאות שניתן להגיע למצב הרבה יותר טוב מ 33% למילוי טור יחיד. עוד דוגמא ניתן למשל לבנות שיטה המבוססת על 6 משחקים "בטוחים" כלומר כאלו אותם אתה כמעט בטוח שאתה יכול לנחש בסימון אחד ולשחק עם 10 כפולים על מנת להגיע לתוצאה קרובה מאוד לניחוש הנכון ... כמובן ששיטה זו יקרה יחסית מאוד אבל גם סיכויי הזכיה שלה לא קטנים... על מנת לייצר גם טופס יעיל ואיכותי לא מספיק להסתמך על הידע בלבד אלה לשלב בתוכו ניתוח מעמיק של תוצאות העבר...

למעלה