חיזוי טכנולוגי

katann

New member
חיזוי טכנולוגי

מעניין אותי לדעת על כל החיזויים שמנסים לשער לפי המגמה של ההתפתחות לאן יגיעו בעוד 5 שנים . ואותי לדוגמא מסקרן מתי יגיעו למכור למחשב מעבד עם מהירות 10 ג'יגה עם ארבע ג'יגה זיכרון מטמון למשל. מעניין אותי אם זה יקרה בעוד שלוש שנים או אולי רק בעוד 8 שנים או אולי רק בעוד 10 שנים . והשאלה היא האם ידוע למישהו\י ההשערות בנושא זה לגבי מעבדי מחשב ?

atheist22

New member
מעבדים - תדר ומהירות

קודם כל, התדר של המעבד לא אומר כזה הרבה לגבי המהירות שלו. לדוגמה Athlon 64 2.4GHz של AMD מהיר הרבה יותר מ-Pentium 4 3.4GHz של אינטל. הוא אמור להיות מקביל בערך ל-Pentium 4 4GHz, אילו מעבד כזה היה קיים. אילו אינטל היו ממשיכים עם פנטיום 4, סביר להניח שהם היו מגיעים ל-10GHz עד 2010. לאחרונה אבל אינטל החליטו בצדק לעזוב את הארכיטקטורה של פנטיום 4 ששמה דגש על התדר ולחזור למשהו שמבוסס על פנטיום 3, שהוא מעבד יותר יעיל. בנוסף גם אינטל וגם AMD מתכננים לעבור לצ'יפ שמכיל שני מעבדים שפועלים במקביל. כך התדר ישאר זהה ועוצמת החישוב תעלה כמעט פי 2.

mandark

New member
ובניידים זה בולט עוד יותר

אם תשים לב, המעבד החדש של אינטל לניידים - pentium M שנמצא בתוך מחשבי סנטרינו מגיע עד 1.8 Ghz בערך. זה מקביל ל- 3 Ghz של הארכיטקטורה הקודמת מבחינת מהירות אך הוא יעיל הרבה יותר.

lir O

New member
בקשר לחיזוי טכנולוגי

מה שקובע היום את "עוצמת" המחשב זה בעיקר כמה טרנזיסטורים ניכנסים על גבי המעבד. והיום המעבדים הם פשוט לוחות סיליקון שצרובים עליהם טרנזיסטורים. מערך הצריבה תלוי לחלוטין בקרן האור שמשמת לצריבה (לייזר) ומבחינת התחום הנראה (הגענו כבר לתדר של הצבע הכחול) מיצינו את כל האפשרויות. כלומר כדי למזער יותר את מערך הצריבה פשוט צריך לעבור לצריבה באמצעות גלי UV או X, הבעיה היא שהמערך האופטי שאחראי על הצריבה במפעלים אינו מותאם לתדרים האילו... כלומר בעיית חוזק המעבד תלוי אך ורק בהחלפת מערך המכונות במפעלים - שזה כמובן סיפור יקר... אבל הטכנולוגיה כבר קיימת !

2_be

New member
באותו הקשר

לדעתי, האתר המרתק של דוד פסיג גם יוכל לעניין אותך. וברוך הבא לפורום
[אם אני לא טועה
]

Rtitan

New member
5 שנים הם המון זמן... לא הייתי מציע

כלל לחשוב במונחים של "התפתחות המחשבים של היום". אם נחשבו על זה, המחשבים הללו הם מוצגים ארכאולוגיים עתיקים ביותר, כן, גם זה שאתם עובדים עליו כרגע. אינני יכול לשער מתי הם יצאו לשוק, אבל כבר כיום יש קבוצות מחקר המפתחות מחשבים ביולוגיים, מחשבים שהמידע עובר בהם על ידי פוטונים ולא ע"י אלקטרונים... ועוד. צאו וחשבו לאיזה אפשרויות זה מוביל... נכון, שהמחשבים הללו שאנו כה גאים בהם - דינם נחרץ כדין החשבוניות ולוחות הלוגריתמים...

אם יורשה לי

אם אפשר להרחיב את השאלה של השואל לגבי זיכרון מטמון . כיום יש למעבדי אינטל 2 מגה בייט זיכרון זמני פנימי מטמון בתוך המעבד . האם בטווח של השנים הקרובות יהיו המעבדים עם תושבות שנוכל להרכיב עליהן זיכרון מטמון גדול יותר ? והאם יהיו רכיבי זיכרון מטמון גדולים שאפשר יהיה להרכיב אותם על המעבד ?

amir_aikido

New member
לא, זו המשמעות של זכרון מטמון

מורן זכרון מטמון נקרא כך כיוון שהוא נמצא בתוך המעבד, ומאפשר למעבד לחסוך את הזמן הדרוש להביא את המידע מהזכרון הראשי של המחשב (שהוא גדול בהרבה). ברגע שמוציאים את זכרון המטמון מתוך המעבד, הוא כבר לא יוכל להיות מחובר ליחידות העיבוד באמצעות חיבור בעל אותו "רוחב-פס", שכן זה ידרוש פינים מרובים יותר בתחתית המעבד, הוצאת הספק רב יותר (לדחוף את הקו המהיר עד לזכרון), יגדיל את ההפרעות האלקטרו-מגנטיות מתוך המחשב (התדרים בהם המחשבים עובדים כיום הם למעשה תדרי רדיו) ועוד בעיות. סביר שזכרון המטמון בתוך המעבד עוד יגדל עם התמשכות הזמן, והוזלת המחיר של ייצור בלוק הזכרון בתוך המעבד. וכן שישתפרו האלגוריתמים הקובעים מה יהיה בתוך זכרון המטמון (אלו נושאים שנמצאים במחקר כבר הרבה שנים, ומשלב מסויים השימוש באלגוריתם חכם יותר ויעיל יותר תהיה זולה יותר מהגדלת הזכרון באופן שייתן את אותו האפקט). אמיר

qet1

New member
5שנים זה לא הרבה בהתחשב בעובדה

שהארכיטקטורה הבסיסית של המעבדים לא השתנתה בכלל ב 20 שנה האחרונות( מה 8086 עד הפטניום 4...).

1415926

New member
אל תשכחו גם את הכיוונים החדשים...

כמו לדוגמא מחשב ביולוגי שכבר בנו אבטיפוס במכון ויצמן... או ננו מחשבים.... או אפילו מחשבים קוונטים שאמורים לצוץ עוד 50 שנה.....

למעלה