חיות הים המופלאות

חיות הים המופלאות

רוב ההרפתקאות מתרחשות ביבשה, אבל מה עם עולם החי של הים?

אסופות המפלצות מציגות לנו אמנם אנשי-דג מכמה סוגים, כרישים ולוויתנאים, וגם דיונונים מגעילים, אבל מה חוץ מזה?

לי פה ושם היו כמה רעיונות..

זנקנים: את השם גנבתי מספר של פרנק הרברט, אבל לא ממש היה שם תיאור אז המצאתי אותו בעצמי - מין שילוב מכוער של קוף וכלב ים, עם שיניים חדות וטפרים עצומים. הם זכו לשם הזה כי הם היו שוחים במהירות אדירה, וקופצים אל ספינות כדי להפיל אנשי צוות לים, להטביע ולאכול אותם.

קופי מים קונכיתיים: מפלצת שהמצאתי בתור ילד בעיקר כי חשבתי שהיא חמודה - מין קופיף חום-כחול שמשולב עם קונכיה כמו של שבלול - פלג הגוף התחתון שלו משולב כמו של חילזון בקונכיה, ומהמתניים ומעלה הוא יכול להגיח ממנה כדי לעשות כל מיני דברים, כמו לתקשר ולהתיידד עם הרפתקנים.

דגים ענקיים: תחשבו קרפיונים בגודל לווייתנים. תחשבו שיש לקרפיונים האלה חרטום דמוי פה של תנין שמלא בשיניים חדות. תחשבו על קרפיון לבן ענק כזה שנקרא "מובי גפילטעפיש".

מירטל

New member
אני לא חושבת שצריך ללכת רחוק.

דוקא בעולם הזה של הים נראה לי שהמונח "המציאות עולה על כל דימיון" נכון : חדי קרן בצורת ליוויתנים ( דמיינו שכוחות שמיוחסים להם אמיתיים!) דגי חרב ודגי מסור ( אצולת הדייג?) צלופחים חשמליים ( איכשהו מה שעולה לי בראש אלו הנומים מהר לאמשנה בקריין) דולפינים כקירקס נודד ואת כלבי הים, אריות הים ופילי הים בתור... תן לי לחשוב על משהו...

לוויתנאים נגד ראשרגליים

פעם חשבתי על רעיון לקמפיין אפי של מלחמה על שליטה בעולם הים בין כוחות הטוב שאותם מייצגים הלוויתנאים (לווייתנים, דולפינים, פוקנות, לוויתי מזיפות וכו') ובין כוחות הרשע שאותם משרתים הראשרגליים (מונח אמיתי לגמרי שמתייחס לתמנונים, דיונונים, לוליגו ושאר חבריהם המוכרים מהמטבח היווני).

עולם היבשה במקרה הזה משמש כזירה משנית למאבק התת-ימי, וכמקור למשאבים וסיוע שאי אפשר להשיג בים עצמו - כלבי הים, שיכולים לנוע בים וביבשה, משמשים כשליחים של הלוויתנאים לבעלי בריתם שבחוף...

למעלה