חיות בטבע,

anat281

New member
חיות בטבע,

אשמח לדעת דעתכם הוטרינרים וגם דעות האנשים.
בטח כולכם מכירים את סרטי הטבע של נשיונל ג'אוגרפיק, צלמים יורדים לשטח, מצלמים ומתעדים חיות בטבע.
אותי מרגיז שהצלמים והצוותים שנמצאים שם אף פעם לא עוזרים לחיות במקרה הצורך, לדוגמה : אמא עם גורים, בא בעל חיים אחר לתקוף אותם, הצלמים לא מבריחים אותו, זה אמא עם גורים, אפשר להגן עליהם, או שהיא רעבה, מחפשת אוכל ימים שלמים בשבילה ובשביל הגורים, מה יש אם יתנו להם אוכל ? או שהם רואים שהולך להיות קרב רציני בין שני בעלי חיים, תפרידו, אתם נמצאים שם, ואם יש איזו חיה פצועה, למה לא נותנים לה טיפול רפואי ? ואני לא מקבלת את הטיעון שלא מתערבים בטבע, אם זו התערבות טובה שבאה לעזור והצלמים ממילא שם אז למה לא לעזור, לפחות בתקופה שהם שם (שזה לא יום ולא יומיים), מה גם שלדעתי שגם שאחרי שהם עוזבים אפשר מידי פעם להגיע ולתת אוכל או טיפול רפואי.
אשמח לקרוא דעות לכאן ולכאן כולל שלכם הוטרינרים.

אין צורך להתערב בטבע

לא לטוב ולא לרע כי כל התערבות היא רעה. לא מדובר על מצב שבו בגלל בני האדם נפגעו בעלי חיים, מדובר על מצב טבעי שבו בעלי חיים נפצעים, מתים, נאכלים או כל דבר אחר. כל זמן שמדובר בהתנהלות טבעית - צריך לתת לדברים להתנהל כמו שהם. במקרים בהם נפגעים בעלי חיים בגלל פעילות האדם - זה המקום להתערב ולנסות לצמצם את הפגיעה עד כמה שניתן.

ד"ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.

meedas

New member
אני לא מסכימה איתך

אני דווקא חושבת שברוב הגדול של המקרים, אין צידוק להתערב בטבע
הצלמים שם כדי לתעד, לא כדי לשנות את הסדר הטבעי של הדברים (אני מיתממת פה כמובן. לא מעט מהסיצינות בסרטים "מבוימות" ברמה כזו או אחרת)
האמא עם הגורים שאתה לא רוצה שיפגעו - אל תשכח שלחיה הטורפת שמנסה לפגוע בהם יש גורים משלה. גם היא רוצה לשרוד ולהאכיל את הדור הבא. המעשים לא נעשים מתוך רוע
להפריד בין ניצים? ריבים בטבע באים לשרת מטרה מסויימת. מאבק על נקבה, טריטוריה, מעמד. מאבק בטורף. הם לא נלחמים על דברים טפשיים וחסרי חשיבות לחלוטין כמו האל של מי יותר מוצלח, כמונו.
לטיפול בחיה חולה יכולות להיות השפעות רחבות כמו העברת המחלה לפרטים נוספים (מה שמוות של החיה החולה מונע), או פגיעה בטורפים שמסתמכים על חיות חולות וחלשות לציד להם

זכור לי רק מקרה אחד שבו ישבתי מול סרט טבע וממש רציתי לצרוח על הצלמים שיעשו משהו - הם עמדו ותיעדו, רגע אחרי רגע, קרנף מזן נדיר במיוחד שנפל לבור וגווע מצמא. הקריינות ברקע סיפרה כמה הארוע טרגי, כי מהמין נשארו פרטים בודדים בעולם, זה הפרט האחרון בשמורה ומותו יביא כליה מוחלטת על המין... עד היום אני לא מבינה למה הם לא עזרו לו לצאת מהבור והצילו אותו, ודרכו אולי את המין כולו
זה היה לחלוטין הזוי.
אבל אין דין קרנף אחרון בעולם כדין ולד יתום של גנו, נגיד, אחד ממליונים...

זה באמת הזוי

לרוב לא מתערבים כשמתרחשת סיטואציה טבעית, אבל מה שתארת באמת הזוי לגמרי ולא ברור.

התערבות

שני דברים אפשר לומר:
1. הסרטים רובם מבויימים. לא תמיד הם מתרחשים בטבע אמיתי. חלקם כן, זה נכון, אבל היכולת שלנו כצופים להבדיל קטנה מאוד.
2. אי אפשר לומר שאין להתערב בטבע, אנחנו עושים זאת גם כך, אבל השאיפה היא לצמצם את ההתערבות הזו ככל שניתן. לדוגמה מהארץ - החוכמה היא למצוא את הדרך לתמוך באוכלוסיית הנשרים ולהאכיל אותם, בלי לגרום לפיצוץ אוכלוסין של אוכלוסיית התנים, שגם כך נמצאת בפיצוץ אוכלוסין וגורמת לנזקים אדירים לטורפים קטנים יותר.

מסכימה שאנחנו כל הזמן מתערבים בטבע

אנחנו אלו שפוגעים באיזון מלחתחילה, כך שיש נסיונות לתקן את הפגיעה הזו... לא תמיד בהצלחה, לא תמיד בחוכמה, אבל יש נסיונות וחלקם אפילו מוצלחים ומחממי לב

yaelofer

New member
מסכימה איתך שאנחנו כל הזמן מתערבים בטבע

ושאנחנו אלו שפוגעים באיזון מלכתחילה, אבל, בדיוק בגלל זה אנחנו צריכים לתקן את הפגיעה הזו, ולא ע"י המתה בייסורים (של חוסר האכלה) או בלי ייסורים (ע"י פגיעה של פקחים), אלא, כפי שכתבתי בשרשור הקודם, חמלה והאכלה של אותן חיות בר שהגיעו לשטחים ש"כבשנו" להן, ועיקור/סירוס שלהם כדי שלא יתרבו, כי גם כך כבר אין מקום להכיל כ"כ חיות בר במיוחד לאור צמצום השטחים הפתוחים. (כשם שמנסים לחסן את חיות הבר ע"י זריקה לשטח של חיסוני כלבת כדי שיאכלו ע"י חיות הבר וכך יחוסנו, ולא ע"י השמדה המונית כפי שנעשה לחתולי כפ"ס בשנת 2004, כך צריך גם למנוע מראש את התרבותם, ולא לדאוג אח"כ להמתתם.)
המתה ע"י מניעת אוכל או ע"י ירייה של פקח היא אכן "לא תמיד בהצלחה, לא תמיד בחוכמה".

פצית219

New member
באחד מהסרטים האלו שראיתי היתה "התנצלות"

ואמרו שהם השאירו את ציוד הצילום בשטח מוסווה ולא מאוייש וערכו אחר כך את הצילומים, לכן למרות שהיו שם חיות שמתו מרעב/צמא/זיהומים, לא היה שם אף אחד בזמן אמת שיכול היה לעשות עם זה משהו. אני לא זוכרת איזה סרט זה היה.

למעלה