חיון רוק #10

Grimble Grumble

New member
חיון רוק #10

והגענו למספר 10 גם הפעם הגיעו אלי מספר שאלות, הפעם מליידי ג´י יקירת הפורום ומקומפורטבלי פינק נתחיל עם 3 שאלות מבית היוצר של מלכת הפורום LadyG: שתי שאלות על עטיפות אלבומים: 1. איזה עטיפת אלבום של האבנים המתגלגלות הגה וצילם האומן אנדי וורהול? 2. הצלמת הנודעת אנני לייבוביץ אחראית לצילום אלבום של איזה כוכב רוק ידוע? ועוד שאלה לידע כללי: 3. איזה משיריו של לנרד סקינרד נכתב כתגובה לשירו של ניל יאנג Southern Man? ונמשיך עם שאלות (רובן על רוק פרוגרסיווי) באדיבותו של Comfortably Pink: 4. באילו להקות רוק רשמיות הופיע המתופף ביל ברופורד? 5. מה היה התקליטור הראשון שמכר יותר ממליון עותקים? 6. באיזו עוד להקת רוק כבד מצליחה (חוץ מדיפ פרפל) הופיע איאן גילאן? 7. על מה ניגן פיטר סינפילד באלבומים הראשונים של קינג קרימזון? 8. איך קראו להרכב הרוק של רוב חברי יס לשעבר: אנדרסון, וויקמן, האו וברופורד? ועכשיו כמה שאלות שלי: 9. בביצוע של הדורס לAlabama Song ג´ים מוריסון שינה בסה"כ מילה אחת מהשיר המקורי - מה המילה הזאת? 10. האלבום Frank Zappa Meets The Mothers Of Prevention הוא אחד מאלבומי המחאה הכי מפורסמים של פראנק, נגד מה מוחה פראנק זאפה באלבום הזה? 11. באיזה שיר של הסמיתס מבין מוריסיי איך הרגישה ז´אן דארק כשהלהבות צלו לה את האף והמיסו לה את הווקמן? 12. עם איזו קבוצת כדורגל מזוהה סאגס - סולן להקת מדנס (ואפילו כתב וביצע מספר שירים עליה) ועכשיו מספר שאלות על עטיפת האלבום סרג´נט פפר: 13. איזו שחקנית מופיעה על העטיפה פעמיים 14. איזה מנהיג מפורסם צולם לעטיפת האלבום אבל ברגע האחרון הוצא ממנה (מחקו את הפרצוף שלו) (לבקשת חברת התקליטים) 15. ואיזה מנהיג מפורסם אחר שקלו להכניס אבל החליטו בסוף לא לצלם אותו לאלבום? זהו בהצלחה ותמשיכו לשלוח לי שאלות, כמו שאתם רואים זה גם עוזר להרחיב את החידון מ10 ל15 שאלות...

ralf2

New member
שאלה 3 ושאלה נוספת

sweet home alabama ומי יודע לענות על זה:איזה חבר להקה של לינרד סקינרד חי בירושלים בשנים 86-87 ומי היו אלה שניגנו איתו ובאיזה להקות הם ניגנו?

TheFly

New member
תשובה ל-2

אנני לייבוביץ חתומה על הרבה צילומי אלבומים של אגדות רוק החל מהבנד , סטיב ויינווד , ברוס ספרינגסטין אבל במקרה הזה נראה לי שאתם מתכוונים לצילום של האלבום WANDERING SPIRIT של מיק ג´אגר

TheFly

New member
4

בסוף שנות השישים היה המתופף של להקת יס תקופה קצרה אחר כך הופקד על התופים של להקת ג´נסיס ולאחר מכם הצטרף לקינג קרימזון , בין לבין לא נטש את הג´אז ועבר עם גף ברלין , אלן הולדסוורט דייב סטיוארט ולבסוף הקים הרכב ג´אז משלו Bill Bruford´s Earthworks

godsdice

New member
כמה שאהבתי את

Feels Good to Me (של ביל ברופורד) עשיתם לי חשק לחזור אליו
np - Aim - Cold Water Music

LadyG

New member
שאלה 15

נדמה לי שגנדי, כדי לא לפגוע בהודים. לא בטוחה.

TheFly

New member
10

באלבום זה מוחה זאפה נגד ועדה שקמה ודרשה "לצנזר" את המוסיקה כלומר על אלבומים בעלי תכנים שעלולים לפגוע ברגשות המאזינים יש להדביק מדבקת אזהרה כגון " העישון פודע בבריאות" אחת מנשות הארגון הייתה טיפר גור אשתו של סנטור צעיר בשם אל גור היו דיונים בקונגרס בנושא והנה תגובתו של מיודענו זאפה לנושא.

Grimble Grumble

New member
התשובות

ידעתם את הרוב, הנה התשובות המלאות: 1. Sticky Fingers זה נכון 2. פה הכוונה היתה דווקא לאלבום Born In the USA של ברוס ספרינגסטין 3. Sweet Home Alabama יפה מאד 4. כאמור הכוונה היתה לשנות ה70 בלבד והתשובה היא יס, קינג קרימזון, ג´נסיס, UK 5. Brothers In Arms 6. Blakc sabbath 7. צדקתם פה, הוא לא ניגן אלא כתב את המלים 8. ABHW יפה מאד 9. פה אף אחד לא ענה, השינוי היחיד של ג´ים לשיר הוא בשורה "Show me the way to the next little boy" ג´ים כמובן שינה את המלה Boy ל Girl וכך נתן לשיר משמעות פדופילית מעט... 10. מחאה נגד ארגון הPMRC שרצה לשים מדבקות שמזהירות נגד מוסיקה פוגעת זה נכון, על האלבום הזה דרך אגב הוסיף פראנק זאפה מדבקה מאד מאד משעשעת (לינק יתקבל בברכה גם לפה) די ארוכה שבקיצור מדברת על זה ששמיעת האלבום לא תגרום לאף אחד בעיות עם האיש האדום עם הקרניים הגדולות... 11. "And now I know how Jean of Arc felt as the flames rost her roman nose and her walkman started to melt" The Smiths - Bigmouth Strikes Again 12. צ´לסי, הוא גם כתב השיר המפורסם של הקבוצה "יום כחול" (Chelsea, Chelsea, We´re gonna make this a bluueeeeeeee day) 13. פה לא עניתם, השחקנית הצעירה שירלי טמפל הופיעה פעמיים על האלבום 14 ו15. צדקתם פה אבל בסדר הפוך... זה היה גנדי שפרצופו נמחק לבקשת EMI, והיטלר היה זה ששקלו להכניס אבל בסוף גם לא צלמו אותו. זהו להפעם... בהביי

ganooov

New member
אוקיי: ../images/Emo13.gif

5. נו, באמת - האלבום הגרוע ביותר של דייר סטרייטס (נתתי אותו היום לאחותי, ואמרתי לה שהוא גרוע), "אחים לנשק". הוא מכר עד היום יותר מ-40 מיליון עותקים. אין לי מושג לגבי השאר
. לומדים...

האלבום הכי נמכר של ג´נסיס הוא

לא יודע בדיוק, אבל זה משהו בתקופה של קולינס, זה לא אומר שזה יותר טוב מסלינג וטראספאס

Grimble Grumble

New member
הגרוע ביותר?

דווקא המשובח ביותר לדעתי, אלבום באמת גאוני של נופלר והחברים. (וכן, מבטים את השם שלו נופלר ואני אמשיך לקרוא לו נופלר, לא קנופפפפפלר, לא קניידעלך ולא נעליים)

ganooov

New member
זה ענין של טעם. ../images/Emo13.gif

זה כמו שאני לא אוהב היום את השיר הראשון ב-The Court Of של קינג קרימזון, ופעם זה היה השיר היחיד באלבום שאהבתי. אני בהחלט לא מבין מה מוצאים ב"אחים לנשק", למעט 4 שירים טובים - הכל זבל. ותסלח לי - אבל הגרסה הארוכה של Money For Nothing פשוט גרועה. גירסת הקליפ יותר טובה (אגב, בחלק לא קטן מהשירים שיש באוסף נעשתה עריכה קטנה שהורידה את הסוף וההתחלה של השיר,
). אני לא יודע כמה הקשבת לדיסקים האחרים, אבל לדעתי הוא הגרוע ביותר מתוך כל האלה שקנופ הוציא בתקופת דייר סטרייטס. מייקינג מוביז ה-ר-ב-ה יותר טוב ממנו, כנ"ל לגבי קומיוניקיי. ולגבי ההגיה של השם: אתה תגיד "נופלר" עד סוף חייך, אני אגיד "קנופפלר" עד סוף חיי, שנינו צודקים לחלוטין מהכיוון שלנו. הקטע הוא שהכינוי הוא על מנת שלא יהיו כאן יותר מדי חילוקי דיעות בקשר להגיה, ולכן אני מעדיף להשתמש בכינוי.

למעלה