חיוך לערב נעים

מנורה

New member
חיוך לערב נעים../images/Emo13.gif

חכמת המורה היה היה פרופ' למתמטיקה שברבות הימים הפך לנזיר יוגי. בימים שלימד מתמטיקה לתלמידים,הגיע יום אחד לכיתה וראה את תלמידיו צועקים ,מתנצחים ומעליבים זה את זה. הוא ניגש ללוח,לקח גיר וצייר קו באורך 1.5 מ'. הוא ביקש מהתלמידים לקצר את הקו בכל דרך שהיא. התלמידים באו ללוח והציעו הצעות לרוב:מחיקה מימין, משמאל, אחד הציע לקפל... אז ביקש המורה לקצר את הקו מבלי לגעת בו. התלמידים נדהמו, חשבו, היה זה אתגר לא קל, הם התקשו למצוא פתרון. המורה ניגש אל הלוח וצייר מעל הקו עוד קו ארוך יותר מהקו שאורכו 1.5 מ' הוא הוסיף: כדי "להקטין" מישהו, אינך צריך לפגוע, או להעליב אותו פשוט עליך להגדיל את עצמך --------------------------------------------------------------------------------

דרדרית

New member
../images/Emo124.gifמדריך לאישה- משהו שמצאתי

בפורום אחר שביקרתי בו.... המדריך לרעיה הטובה מאמר שהתפרסם בירחון לעקרת הבית בארה"ב, 13 במאי 1955 (רק לפני 50 שנה) לקרוא ולא להאמין ... · דאגי שארוחת הערב תהיה מוכנה. תכנני מראש, אפילו ערב לפני, כדי שתהיה ארוחה טעימה מוכנה בזמן לקראת שובו. זוהי הדרך להראות לו שחשבת עליו ודאגת לצרכיו. · מרבית הגברים רעבים כשהם מגיעים הביתה והציפייה לארוחה טובה היא חלק מקבלת הפנים החמימה שהוא זקוק לה. · הכיני את עצמך: קחי לך רבע שעה לנוח כך שתהיי רעננה כשהוא מגיע. · תקני את המייק אפ, שימי סרט בשערך ותיראי רעננה. היה לו יום עמוס. · היי עליזה ומתעניינת. יומו המשעמם זקוק ל"הקפצה" ואת האדם לעשות זאת. · הוציאי את האשפה, עשי בדיקה אחרונה בבית, ואם יש צורך – העבירי סמרטוט אבק על השולחנות. · בחודשי החורף כדאי שתבעירי אש עבורו. בעלך יחוש שהגיע לגן עדן של חמימות, שלווה וסדר, וזה ירים את מצב רוחו. אחרי הכל, דאגה לנוחותו תגרום גם לך סיפוק עצמי (!). · צמצמי את הרעש בבית, כשהוא מגיע, אל תפעילי את המדיח, המייבש או שואב האבק. עודדי גם את הילדים להיות בשקט. · היי שמחה לראותו. ברכי אותו בחיוך חם והראי כנות בשאיפתך לרצותו (!). · הקשיבי לו. אולי יש לך תריסר דברים לומר לו, אבל רגע בואו איננו הזמן המתאים. תני לו לדבר תחילה. זכרי, נושאי השיחה שלו הם חשובים יותר משלך (!). · אל תקבלי את פניו בתלונות ובעיות. · אל תתלונני אם הוא מאחר לארוחת ערב או אפילו אם לא הגיע כל הלילה הביתה (!). ראי זאת כעניין פעוט יחסית למה שהוא עבר היום בעבודה. · גרמי לו להרגיש נוח. הניחי לו להשתרע בכורסא נוחה או לנוח בחדר השינה. הכיני לו משקה חם או קר. · סדרי את הכרית שלו והציעי לו לקחת את נעליו (!). דברי בקול שקט, רך ונעים. · אל תשאלי אותו שאלות על מעשיו, החלטותיו או יושרו. · זכרי, הוא אדון הבית (!) וככזה, הוא תמיד מפעיל את רצונו בהגינות ויושר. אין לך כל זכות לחקור אותו (!) · רעיה טובה תמיד יודעת את מקומה !!!

הי דרדרית

אני כן קראתי וכן האמנתי, לו היו נשות של היום נוהגות כמעט כך , לא היו בכלל גרושין, פעם בעבר הרחוק, כך נשים היו מתנהגות ,ואת המילה גרושין לא הכירו, נשות של אז לא יצאו לעבודה כמונו, הבית והילדים, היה הדבר הכי חשוב, אבל מאז עברו זמנים, נשים יוצאות לעבוד,והילדים הם ילדי מפתח, רצינו שיווין, עכשיו יש שיוויון וכל זוג שני מתגרש היום, והילדים אומללים. עד היום אצל הדתיים החרדים, כך זה נהוג. אינני יודעת מה יותר טוב, אבל זה מה יש. בידידות

מנורה

New member
נושא שאפשר לדון בו נו באמת אז

נשים לא עבדו? גם אז עבדו רק שנושא הגירושים לא היה מקובל זה היה סטיגמה ולכן סבלו בשקט עד שהמות הפריד בינהם. דבר נוסף בשנות ה- 50 בארץ היה מצב שונה לגמרי מאשר בארה"ב כך שבכלל אין מה להשוות. נכון שהיום מתגרשים יותר מהר אם זה טוב או לא זה סיפור אחר. לאה יקירתי גם אצל הדתיים מתגרשים יותר רק מדברים על זה פחות. חבל שאתם לא זוכרים אבל בשנות ה- 50 גם היו ילדי מפתח רק זמנים היו אחרים ולכן האז נראה היום ורוד יותר. לילה טוב

מנורה ערב טוב

אינני מדברת על שנות ה-50 , הרבה יותר מוקדם, הנשים שכן עבדו, עבדו עם הבעלים, נשים לא עשו קריירה, גם לא היה להם האפשרות לקשור קשרים עם הרבה גברים אחרים, הן היו סגורים בתוך המשפחה, כל הבילויים נעשו בתוך המשפחה, נכון, היו גם יוצאים מהכלל, היום יש לאשה את חוג המכרים שלה, ולו את שלו, הרבה פעמים הם יוצאים לחוד, היום, עם יש מזל, הם נפגשים מעט מאוד בבית ולפעמים במיטה, זאת המציאות. קראתי משהו יפה על זוג, חבל שאינני יודעת איפה זה עכשיו, אבל אני מאמינה שגם את קראת את זה, זוג שחיי מאוד יפה ביחד,הוא בחיפה והיא התל-אביב, הם גם אוכלים צהרים ביחד, הוא בחיפה והיא בתל-אביב נכו'........ בידידות

boaz31

New member
דרדרית לא להאמין ממש- זה קצת

מוגזם אבל 2-3 שורות מכאן יעזרו היטב לזוגות העתידיים שובינסט תגידו עלי אבל לא במדויק

דרדרית

New member
לאה ובועז- אתם באמת מאמינים שזהו

המפתח לזוגיות נפלאה? להיות האשה הכנועה והצייתנית שמבטלת את עצמה למען... גבר???? ממש דוחה אותי רעיון זה! איפה היחס לאישה? מה היא? רק עוזרת בית וגיישה???? ומה עם השורה: אל תתלונני אם הוא מאחר לארוחת ערב או אפילו אם לא הגיע כל הלילה הביתה (!). ראי זאת כעניין פעוט יחסית למה שהוא עבר היום בעבודה. ממש משפיל לדעתי..... לאה- ולגבי הדתיים- יש משהו בברכות שמברך הגבר בליל שישי את האשה..."אשת חיל מי ימצא..." שם הוא מפרגן לה ומשבח אותה...

boaz31

New member
דרדרית כתבתי "שזה מוגזם" אבל

שתיים שלוש שורות יספיקו לזוג צעיר

חיניה

New member
לפני 50 שנה והיום

השינוי באורח החיים מבוטא יפה בפרסומת למקרר אמקור המוצגת בטלויזיה. האם מישהי מיכן רוצה לחזור לעידן של "ביקשתי, התחננתי" עד שחיימקה בעלי נעתר לקנות מקרר?

בוקר טוב דרדרית

מצטערת לא זאת היתה הכוונה, לקחת 2 מפשטים הכי לא מתאימים בכלל, ועל זה את בונה את התשובה שלח, כתב נכון בועז, שיש לאמץ כמה דברים שכן נכונים, אני חושבת שצריך יותר כבוד הדדי בין בזוגות, אוזן קשבת משני בני המין, גבר שבא הביתה, שיהיה אוכל מבושל מוכן, יש חלוקת תפקידים, יש דברים שגבר לא מסוגל לעשות, כמו שיש דברים שנשים לא מסוגלות לעשות, אני גם חושבת שאישה צריכה להיות עמוד התווך בבית, לאזן, נכון שלאשה שיוצאת לעבודה, וצריכה גם לגדל ילדים וגם ענייני הבית, היא צריכה להיות סופר וומן, וזה לוקח ממנה הרבה אנרגיה, לכן הגבר צריך להיות לעזר בבית. בידידות

אנימו

New member
שנות החמישים, כבודם במקומו מונח.

עברנו כברת דרך והיום שם המשחק שיויון ופמינזם. זוהי פסגת השאיפות . אבל מה לעשות ששני המינים אינם זהים בדיוק והטבע עשה את שלו. גם היום האשה משלמת מחיר בעבור עצמאותה ועליה לתמרן בין הקריירה וניהול הבית. נכון שעל הגבר להיות עזר כנגדה. אני מתפעלת לפעמים למראה שיתוף הפעולה בין בני הזוג הצעירים. רבים מהם כבר התחנכו לתפיסה הזו ובטבעיות רבה מתפקדים בתוכה. יחד עם זאת נדרשת תבונה ודיפלומטיות (נשים, נשים...) לניהול המערכה גם בימים אלה של שנות האלפיים. הפוזה הנשית הזו אופיינית לכל דור ודור:

הי אנימו, אני בדיעה שלך

את מאוד צודקת, הדור הצעיר הם יותר פתוחים להדדיות, בכל זאת יש חילוקי תפקידים מוגדרים, הרבה גברים יודעים היום לבשל, שפעם זה היה נדיר, שגבר יבשל, אינני מדברת על טבחים, שזה המקצוע שלהם, הכל משתנה, שום דבר לא נשאר כמו מקודם, חלק לטובה וחלק ככה ככה, נקווה לטוב!!!! בידידות

דרדרית

New member
אני ממש מתקוממת נגד ההגדרות של...

גבר ואישה... היום כולם יכולים לעשות הכל. אבל גם אם נחליט שישנם "מעשים נשיים" ו"מעשים גבריים"- מה עם ההגדרה של האישה כאישה? היא צריכה לשים את עצמה בצד והוא חשוב יותר? צרכיו חשובים יותר? היום שלו ומה שהוא עבר חשובים יותר???? ממש לא יעלה על הדעת...מבחינתי! למה ההתבטלות הזו בפני הגבר?

bimbo.

New member
אכן, אסור לאישה להתבטל בפני הגבר!

אבל שוויון מוחלט לא ייתכן. קחו לדוגמה את יכולתו הפיזית של הגבר. נשים תמיד חלשות יותר (פיזית). כמו כן הנשים רואות את הדברים מזוויות שונות מאשר הגברים, לכן החשיבה והסקת המסקנות - שונה. עם זאת, אין לגבר כל זכות לראות עצמו עליון על האשה. לדאבוני, גם היום ישנם כאלה הרואים את הנשים ממדרגה יותר גבוהה.
לעומתם, נשים רבות יותר ויותר, תופסות עמדות במשרות ציבוריות וניהול מפעלים. ומה עם ראשות הממשלה? זוכרים את גולדה? ואת מרגרט תאצ'ר? גם היום מכהנות נשים כראשי ממשלה בארצות מספר.
היום הראו בטלוויזיה את גליה מאור, מנהלת בנק לאומי. לא זכור לי שלפני 20 שנה היה דבר כזה...

אנימו

New member
דרדרית יקירתי. חס וחלילה לנו להתבטל

בפני הגבר. כולנו חשובים באותה מידה ואני מודה שמעולם לא הגשתי לבעלי את נעלי הבית בכניסה כשחזר הביתה מיום עבודתו ולא עלה על דעתי לממש את "הפנינים" שהופיעו בכתבה משנות ה-50. בכלל הייתי נכשלת טוטאל במבחן הזה. אבל אישה היא לא גבר. יש הבדלים שיש להם השלכות. עוד לא ראיתי גבר יולד וחולץ שד להנקה ובו בזמן מנצח על מלאכת הבית וחינוך הילדים... שימו לב שגם בפורום הנושאים "הנשיים"-בישול, קניות וכיו"ב, אינם מעסיקים את הגברים. בד"כ (ויש תמיד יוצא מן הכלל) אלה הנטיות וההעדפות. אמנם לאט לאט כל מין נוגס יותר ויותר בתחומים שנחשבו התחום הבלעדי של המין השני. אבל הבדלים תמיד יהיו, לדעתי.

דרדרית ערב טוב

אף אחד לא אמר שהגבר יותר חשוב, מה שדיברו זה היחס, יש לי הראשם שלא קראת את תשובתי אליך, הייתי מציעה לך לקרוא את הספר "גברים מהמאדים ונשים מנוגה" שם אפשר ללמוד הרבה על ההבדלים הקיימים, כי יש, גם אם תרצי או לא תרצי, אינני מדברת על טוב או רע, לא, אני פשוט מדברת על ההבדלים. אני מקווה שתביני מה שאני מנסה להסביר לך. בידידות

למעלה