גם בטקסי זכרון זה כך.
אם אינני טועה גם בטקס הדלקת המשואות ובכל הטקסים בבתי העלמין ביום הזכרון לחללי מערכות ישראל, החיילות לובשות חצאיות. בבתי העלמין מדובר על שוטרות צבאיות.
אני חושב שהשאלה לכך היא מעט בעייתית. גבר או אישה למשל שיסתובבו בשכונות חרדיות מובהקות כגון מאה שערים, אם כי לא רק בלבוש קצר, גופיות למשל - לא יתקבלו באהבה נגיד זאת כך. האם זה מעוגן בחוק? באמת שאינני יודע.
מה שכן, יישובים מסויימים (גם מושבים או קיבוצים), ובמקומות רבים בשכונות או בחלקים משכונות מוצב שלט לפני הכניסה לרחוב/שכונה האוסר על כניסה עם רכב בשבתות וחגי ישראל. אז אפשר להגיד, אבל אינני שומר שבת, אינני דתי, מדוע אוסרים עליי את זה?
כאן יש עניין דומה אבל עדיין אחר. זה לא שאת באה בגופיה ומיני, אין כאן עניין של אי צניעות. גם אם תיכנסי לבית הכנסת, לרחבת הכותל עם מכנס, אף אחד לא יגיד לך דבר וחצי דבר באשר לצניעות ולכך שאינך מכבדת את המקום.
אני מניח שהמוסדות הדתיים האלו קנאים לשמירת צניעות במיוחד עם מדובר במוסדות חינוך בהם לא רוצים ל"קלקל" את הנערות. לשאלתך האם זה חוקי? אני מניח על פי חוקי המדינה, אין הדבר חוקי, כשם שאין זה חוקי לא להכניס אותך למועדון כי הלבוש שלך אינו מתאים למקום. אבל לאור הסוגיות שהעלתי לעיל, זה מצב שבחברה הוא מקובל למדיי. סוג של הרגל, נורמה אם תרצי.
אני חושב ששאלה זו, עקב הסוגייה המעניינת הזאת עדיף לך לשאול באחד הפורומים המשפטיים כאן בתפוז.