חיוב אבחון

חיוב אבחון

שלום
בית הספר מחייב אותי לעשות אבחון קשב וריכוז
אני יודעת שהם רוצים על ידי כך להעיף את ילדי מן המוסד ( חרדי )
האם על פי החוק אני חייבת להעבירו אבחון שאני יודעת שישמש כנגדי?
בתודה אמא מיואשת מהמערכת

zivadina

New member
האם מותר לחייב לקחת את הילד לאבחון?

אני מקוה שעו"ד נוגה תענה לך מן הצד הרשמי. היא תענה כאן ביום ה'.
באופן אישי, אני יודעת שאבחון הוא לטובת הילד, כדי למצוא דרך לעזור לו.
ועוד באופן אישי, אני יודעת שיש היום ישיבות שבהן מעודדים ילדים עם הפרעת קשב לקחת ריטלין
כדי להשיג את המטרה הכי חשובה בעיניהם: שהילד יצטיין בלימודים.

למה בית הספר מחייב אותך לעשות לילד אבחון?

אמרו לך למה הם רוצים?
אני חושבת שאם בית הספר היה אומר לי שהם חושבים שיש בעיה ושכדאי שהילד יעבור אבחון, הייתי בודקת טוב למה הם אומרים את זה, ואם יש לילד שלי בעיה, הייתי מעבירה אותו אבחון, גם אם עושים אבחון, לא כל כך מהר מסלקים ילד ממוסד חינוכי.
ואולי המסגרת הבית ספרית הזאת לא מתאימה לילדך?
לא היית רוצה לעזור לו?

מוסדות חינוך חרדיים זו אכן בעיה

כי מדובר בחינוך מוכר שאינו רשמי או משהו כזה ולא תמיד כל החוקים של משרד החינוך נאכפים, ראו מקרה עמנואל למשל.

בינינו, את הרי יודעת- שאם הם רוצים להעיף את הבן שלך הם ימצאו על מה להעיף אותו ולא ממש יהיו חייבים את האבחון. הם מנסים למצוא פירצה (ממתי הפרעת קשב היא סיבה להחלפת מוסד חינוכי ?).

השאלה היא האם את רואה קשיים אצל הילד שלך ? האם את חושבת שהוא זקוק לעזרה ולטיפול ?

את יכולה לקחת אותו לאבחון (בשבילו) ולא להעביר את התוצאות לביה"ס- אף אחד לא מכריח אותך. אם ירצו להעיף אותו על רקע של חוסר התאמה- ימצאו איך.

יש בעייתיות גדולה בציבור החרדי בהקשר הזה כי יכולות להיות להחלטה אם ילד נשאר או לא נשאר במוסד חינוכי מסויים השלכות מרחיקות לכת לעתידו, את זה אני לא מחדשת לך.

את לא חייבת להעביר אותו אבחון. אבחון עושים בשביל הילד- כדי לראות אם יש בעיה ולראות איך אפשר לעזור לו.

האם יש רב שאיתו אתם יכולים להתייעץ ? אולי יש מסגרת חינוכית חרדית אחרת שתתאים לילד שלך יותר, שירגיש בה רצוי ושתתן לו יותר הזדמנויות להצליח ?

למה להחזיק את הילד במקום שרוצה להעיף אותו?

אסור להם לחייב אותך לעשות אבחון. אסור להם להעיף אותו בגלל תוצאות אבחון. אבל, קודם כל, ההיגיון הבריא אומר לא להתעסק עם כאלה אנשים. אל תהיי צודקת. תהיי רחמנית אל הבן שלך. שימי אותו במקום, שכן רוצה אותו.

אבחון שישמש נגדך

כפי שכתבו קודמי, מטרת האבחון לתת מענה לצרכי הילד
הוא משמש בעד ולא נגד.
בדרך כלל, כאשר מופעל לחץ מצד המורים, זה מעיד על כך שהם לחוצים
ומרגישים חסרי אונים.
ההמלצות שיתקבלו מאבחון לא בהכרח יהיו להעביר אותו לבית ספר עחר
יתכן גם שיהיו המלצות אחרות שיתנו למורים כלים להתמודדות.
אם ההמלצה תהיה להעביר אותו לבית ספר אחר, יתכן שכדאי לשקול זאת
לטובתו של הילד שממשיך לצבור חוויות שליליות במקום שלא מקבל אותו.
ציפי קוברינסקי

על פי חוק לא ניתן סתם להעיף ילד

אבל בבתי ספר פרטיים יש נהלים אחרים....
ורוב בתי הספר החרדים הם כאלה, והם לא חייבים לקבל איש....

חיוב אבחון

שלום לך,

כעקרון רק ועדת השמה לחינוך מיוחד רשאית לחייב הורים לערוך אבחון לילדם.
עם זאת, לא כדאי להגיע לועדת השמה ולכן כאשר בית ספר מבקש אבחון עדיף לעשותו.
כמו כן מומלץ לעשות את האבחון אצל גורם בלתי תלוי ולא בשירות הפסיכולוגי החינוכי אשר מסתמך במידה רבה על חוות הדעת של בית הספר.
לא ניתן לחייב אותך לעשות את האבחון אצלם ואת זכאית ללכת לכל גורם שנראה לך.
אבחון קשב מומלץ לערוך אצל פסיכאטר ילדים, אפשר גם אצל נוירולוג וניתן לעשות זאת דרך קופת חולים.

בברכה, נוגה

למעלה