חיוּת בזוגיות

מיכלי441

New member
חיוּת בזוגיות

שלום לכולם,
אשמח לפרספקטיבה שלכם לאור מה שמתרחש אצלנו בשנים האחרונות.
אנחנו נשואים עשרים שנה, שלושה ילדים, בית, משכנתא, עבודות טובות. מצב כלכלי טוב.
לאורך כל שנות הנישואין שלנו היו לנו משברים קטנים או גדולים אבל בסך הכל היה בסדר. בדרך כלל חשבתי שיש לנו זוגיות טובה, עם שיתוף ואהבה.

אלא שבזמן האחרון אני מרגישה ריקנות גדולה. למרות שדיברנו על זה והסברתי לו את התחושות שלי, שאני רוצה שנצא יותר (איננו יוצאים בכלל. בשנה האחרונה יצאנו פעם אחת לסרט..), שנחייה את הזוגיות שלנו, שנעשה יותר סקס. הוא מבחינתו כאילו רדום.
הסקס הוא בדרך כלל ביוזמתי, כמו גם הנסיונות לצאת ליציאה זוגית. הוא לרוב בחדר העבודה שלו (עובד מהבית) או מחובר לסלולרי וגם משם עובד. הוא יוצא לנסיעות עבודה במקומות שונים בעולם ואני מטפלת בכל הקורה בבית. אני עושה זאת בשמחה, אני מאושרת מהמשפחה שלי ומתגעגעת אליו ומחכה שישוב אבל מרגישה שאני גם רוצה עוד. רוצה את הזוגיות שלנו יותר חיה ומלאת שמחה.

דיברתי איתו על זה הרבה פעמים, הסברתי לו בדיוק מה עובר עליי ומה אני מרגישה ומה הייתי רוצה שנעשה. הוא תמיד מחבק ואומר שאוהב אותי ושהוא ישתדל, אבל .. כלום.
לפני שבוע "חגגנו" יום נישואין. הוא התעורר מאוחר, הבאתי לו קפה למיטה, נתתי לו נשיקה ואמרתי "יום נישואין שמח" ושאולי נצא בערב לאנשהוא יחד. והוא.. כלום. קם, הלך לחדר העבודה ושם היה כל היום.

האמת, לא ידעתי איך לבלוע את כל ההתנהגות הזו. חשבתי על כל אותו יום ולמחרת והבנתי שככה הוא, והוא לעולם לא יהיה אחר. אבל בפנים אני מרגישה כאילו החיים עוברים לי ואני לא חווה התרגשות ולא אהבה (כי כמה שהיא שם, היא רדומה כל כך..) ולא חיזור מצידו ואני לא רוצה להמשיך ככה.

שוב, דיברתי איתו על זה והוא שואל אותי "אז מה את רוצה שאני אעשה?"
אמרתי שאם הוא היה בא אליי ואומר לי את הדברים שאני שוטחת לפנין, הייתי עושה הכל כדי שלא ארגיש ככה. הייתי מחזרת, הייתי מקרקרת סביבו ועוטפת אותו בכל האהבה שאני יכולה. ושוב, הוא אומר, "אני יודע שלפעמים אני ככה, את מכירה אותי".. וכאן כבר ממש לא יכולתי יותר לשאת את השיחה ואמרתי לו שיעשה מה שהוא רוצה. ואני אעשה מה שאני רוצה ושאין לי יותר מה לומר.

מאז ההתנהלות בבית זורמת כשכל אחד עושה את שלו. אנחנו לא כועסים, אבל ביננו ניתוק מוחלט. אנחנו בסדר ליד הילדים, אבל בפנים אני כבויה לגמרי.
ממש לא יודעת מה לעשות עכשיו ואיך להמשיך מכאן.
אשמח לשמוע את דעתכם.

גארוטה

New member
הבנת נכון

ככה הוא ולעולם לא יהיה אחר והוא גם לא מעוניין להשתנות, נוח לו וטוב לו, מידי פעם את מתלוננת ומבקשת, הוא מהנהן בהסכמה
וממשיך כאילו כלום.
מה עושים? את הרי לא הולכת לפוצץ הכל כי כמו שאת מתארת, יש לכם זוגיות טובה עם שיתןף ואהבה, אממה, אתם לא על אותו גל. החלטת שאת לא מוכנה להמשיך ככה? אז לפחות כשאת מכריזה שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, תבצעי! תתחלי
לעשות מה שאת רוצה. תצאי עם חברה/חברות, תלכי לסרטים, תתחילי ללמוד משהו שמעניין אותך, תמלאי לעצמך את הזמן כמו שאת
אוהבת ורוצה כשבתכלס את גם נהנית ועל הדרך גורמת לו להבין שאת יכולה לבד,או שהוא יבין, יתעורר ויצא מהקליפה או שלא, אבל בכל
מקרה את זו שתרוויח.

מיכלי441

New member
זו התעלמות מהבעיה

ואני מודה לך על התגובה. אולי אם הוא היה אחר, ששם לב לדקויות האלה, היה כבר מזמן מתעורר ורואה שיש בעיה.
היתו תקופות שיצאתי יותר וחשבתי שאולי זה יהיה הפתרון לחוסר ההתעניינות שלו, אבל גיליתי שבעצם זה מאוד נוח לו שאני לא שם. אף אחד לא דורש ממנו שום דבר והוא יכול להתעסק בדברים שלו בלי הפרעה..

גארוטה

New member
סבבה

אני מבינה שכשבאים לפורום לכתוב על בעיה לא יכולים לכתוב על הכל והפוסט הפותח הוא הרבה פעמים "לשפוך"
כל מה שיש, לכן הבעיה שלכם היא כלל לא "חיות בזוגיות" כפי שהגדרת אותה אלא יותר אי זוגיות.
את חיה בזוגיות רק על הנייר אבל בתכל'ס את חיה לבד כי בן הזוג שלך הוא פסיבי בכל הפרמטרים.
סקס, רק את יוזמת
יציאות ובילויים, תפקיד שלך עם אפס שיתוף פעולה מצידו,
מחוות ימי נישואין/הולדת זה תפקיד שלך,
טיפול זוגי, הלכת לבד כי הוא מתנגד

אז איזה תפקיד בכ"ז הוא ממלא בחייך שהשאיר אותך איתו עד עכשיו?
למה עשרים שנה כן ועכשיו פתאום לא? מה השתנה?

מיכלי441

New member
כי היו תקופות טובות

ואני אדם מאוד אופטימי מטבעי ואולי אפשר גם לומר, מוכנה להתרצות בקלות.
הוא היה מחבק ומנשק ואומר שהוא אוהב אותי ולא רוצה שזה יגיע למקומות של אין חזור, ואני הייתי מתרצה.
ואז היתה תקופה טובה שנעה בין שבועות לחודשים.. ושוב הכל חזר.

לפעמים הוא ממש מקסים ותומך ומלא עניין ועוזר.. ולפעמים- זר מוחלט. כאילו אינני מכירה אותו ולא יודעת איך יגיב.
זה לא עשרים שנה כם ועכשיו לא, אני פשוט התעייפתי מן התהליך החוזר הזה ומהידיעה שזה לא יהיה אחרת, והתחלתי לחשוב על כמה חסר לי וכמה זמן נותר לי ליהנות מהחיים ולקבל מהם כל מה שאני רוצה וצריכה.

גארוטה

New member
תארתי לעצמי

שזו תהיה התשובה בעיקר בגלל, כמה שזה נשמע קלישאתי, חלק מהגיל, לעשות מאין ספירת מלאי של מה היה לי,
מה יש לי ומה אני רוצה שיהיה לי. אכזבות, שאיפות, אוטוטו החיים חומקים, הילדים גדלים ופחות צריכים אותנו, מה הספקתי
ומה אני עוד רוצה להספיק, הכל ביחד וכל אחד לחוד.

אני במקומך, אם מותר לי לומר, לא הייתי ממהרת לקבל החלטות ובטח ובטח לא לשבור את הכלים.
גם להתנהל כמו שאתם עכשיו זה לא רעיון מוצלח (למרות שמבחינתו זו אחלה מתנה)
נצלי את העובדה שהוא לא מעוניין להגיע למקומות של אין חזור, תסבירי לו כמו לילד, מהם הדברים שמבחינתך הם מאסט, אחד שניים, ארבע,
לא יותר, דברים שאם הם לא יתקיימו תאלצי לשקול את המשך דרככם. לא באיום, לא זאת הכוונה, בשיחה שבה גם הוא יוכל לבטא את עצמו
ולהציע דרכים ופתרונות לבעיה שאת מעלה בלי לטייח במילים יפות כי זה כבר לא עובד עלייך... הזדמנות אחרונה

מצד שני, אני לא שוללת את אפשרות הבגידה שהועלתה כאן לאור כמה מהדברים שכתבת.

בכל מקרה, בהצלחה

ALIN47

New member
קשה לחיות כך...

איך אפשר לחיות כך בזוגיות ? זו אומללות ..

nirity1

New member
ניסיתם ללכת לטיפול זוגי ?

יכול להיות שאם משהו מבחוץ יעמיד מראה מולו ומול הסיטואציה שהוא עומד בפניה , אולי הוא יתעורר. סביר להניח שהוא לעולם לא יהיה הטיפוס שאת מבקשת אבל הוא באמת יכול להתאמץ יותר.

מיכלי441

New member
הוא לא מוכן בשום פנים ואופן

היה לנו משבר מאוד רציני בשנה שעברה. אני הלכתי לבד לטיפול והוא לא היה מוכן.

איימי127

New member
יואווו

אם הוא ממש אנטי ולא מוכן לעזור לנישואין איך אפשר להמשיך לחיות כך?!
זה מצב ממש מדכא שאני עוברת אך לי כן עזר איום בפרידה וגירושין..
הוא היה מוכן לוותר וללכת לייעוץ.
דרך אגב, בייעוץ לא נתנו לך כלים לשיפור המצב? עזרה בהתמודדות עם מצב כזה?

dovk

New member
!!! - רק ייעוץ זוגי!

ותלכי לבד.

תתחילי לבדוק בעזרת אדם מקצועי מה מניע אותך, מה חשוב לך, איך להתנהל בבית באופן שיגרום לו להבין ש"זה לא זה" ככה...

לפי מה שאת מתארת, יש סיכוי די סביר שבשלב מסוים הוא ירצה להצטרף אלייך לטיפול הזוגי.

אל תהססי, את אומרת בפירוש שאת רוצה את מה שיש לך, ולא דברים בשמיים. זו זכותך המלאה, והדברים שאת רוצה, לדעתי, הם בהישג יד.

טיפול זוגי, גם כשהולכים לבד, זו הדרך הכי נכונה לשפר זוגיות קיימת.

בהצלחה (ותחזרי לעדכן?)

דב

לא כתבת

מה את עושה מעבר לטיפול במשפחה ובבית. יש לך חברות? יש לך תחביבים? יש לך דברים משלך שלא קשורים אליו?
נשמע שהעבודה שלו וכל מה שקשור אליה ממלאים אותו לגמרי והוא לא זקוק למשהו נוסף.
קחי את עצמך לטיפול שיחזיר לך את תחושת הערך העצמי מעבר להיותך אמא ובת זוג. אחר כך, כשתמצאי אותך, לכו לטיפול זוגי.

מיכלי441

New member
יש לי חברות והרבה מאוד תחביבים

ואני עובדת במשרה טובה ומוערכת.
אני מרגישה שהטיפול צריך להיות בבעיה הזוגית שלנו. לצערי, נראה לי שרק אני חושבת שיש בעיה זוגית. הוא מתעלם מן הבעיה לגמרי.
אחרי ריב, הוא מחבק ואומר שאוהב ובזה נגמר העניין, ואני נשארת עם תחושת תסכול נוראית..

מריוס זכריה

Member
מנהל
הפעם לא לגמרי מסכים עם קודמיי

ברור שחייך צריכים להיות מלאים בתעוסקה, חברה, עניין, התפתחות וכולי.
אבל אם הנקודה הספציפית שחסרה לך זו אהבה, את זו לא ניתן למלא בכל הדברים שרשמתי לעיל, אלא רק בדבר עצמו.

במידה וזה המצב, שתי האפשרויות הסבירות הן: רומן מהצד או פרידה, כשההמלצה שלי היא פרידה - אפיול זמנית! - מכיוון שבגידות, בסופו של דבר, הן עסק בעייתי וגרוע מהמון בחינות.

ובשורה התחתונה אני אומר שיש מצבים שבהם לא ניתן להמיר אהבה בשום תחליף.

ובהערת אגב אני אומר שאני בטוח שבעלך כן אוהב אותך - הוא רק חווה את זה בצורה פושרת, ואז בעצם החוויה שלו שהוא אוהב אותך בדרכו לא ממש עוזרת...

מיכלי441

New member
אני מסכימה איתך

ומאוד כואב לי להכיר בזה.

אני חוששת שהוא לא יסכים לפרידה. כשאני מעלה את זה בשיחות שלנו הוא מבטל את זה ואומר: על מה את מדברת?
לטיפול הוא לא מוכן בשום פנים ואופן ללכת.
זו הרגשת תקיעות נוראה, שאין לי עם מי לדבר

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא שאני דוחף אותך חלילה לפרידה,

אבל למיטב זכרוני הסכמה של שניים דרושה בחתונה.
בפרידה מספיק צד אחד.
(אלא אם כן את מקווה שהוא גם יערוך לך מסיבת גירושין מפוארת, עם די ג'יי וקייטרינג ומתנות)

במלים אחרות, נסי להיות ממוקדת, ולא לחלום באספמיא.
אם לפרידה, קדימה לפרידה.
ואם לא לפרידה, על כל המשמעויות של זה, קדימה לשיפור היחסים בכל אמצעי שאפשר (או האופציה השניה ההיא)

מיכלי441

New member
אתה מתכוון שלהציב לו אולטימטום של

טיפול או פרידה? זה קרה לפני שנה. הוא לא היה מוכן לטיפול בשום אופן. רצה שנדבר ביננו יותר. זה עזר לתקופה מסויימת, קצרה מאוד, ובעניין אחר.
אני לא חולמת או לא ממוקדת. אני מבינה את המצב היטב. אבל, שלא כמותו, אני חושבת על כל הגורמים הטכניים של פרידה, על הילדים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא התכוונתי לשום אולטימטום

ואני לא מאמין גם בכאלה.

אני מתכוון שיהיה לך טוב סוף סוף לבחור עמדה נפשית, בלי תלות באף אדם אחר: האם את בפנים, על כל המשתמע, או בחוץ, על כל המשתמע.

הרעיון הוא שאיננו יכולים לשלוט במעשיו של מישהו אחר, שלא לומר ברצונותיו, וגם לא במה שקורה על הפלטה הזאת. אנחנו כן יכולים, במידה רבה, לשלוט על העמדה הפנימית שלנו. ולכן אני ממליץ לך על בחירה, ולא על התקעות ארוכה בעמדה של "זה לא בשליטתי", או "זה קשה מדי בלי עזרתו" וכולי.

מיכלי441

New member
אני מקווה שאני יורדת לסוף דעתך

בכך שההחלטה איך לשלוט במחשבות שלי ובפעולות שלי צריכה להגיע ממקום נקי וחד משמעי.

אני יודעת שרגשית אני מאוד תלויה בו כי יש לי רגש כלפיו שיהיה לי מאוד קשה לנתק. אני גם יודעת שהוא אוהב אותי.
ההחלטה שלי צריכה להיות מאוד קרה, אבל הסיטואציה היא לא פשוטה. כי כמה אנשים כבר פירקו נישואין רק בגלל שזה לא מתאים?
במיוחד אם המשפחה והמוסד המשפחתי כל כך חשוב לי..?

ובתוך כל זה, אני מודעת לזה שזה לא יהיה קל להיפרד ממנו. הוא יכול להיות מאוד מאוד קשה ולא משתף פעולה, כמעט עוין, אם הוא מרגיש מאוים.

למעלה