חיה ותן לחיות

אני דווקא מבין

מה אמרת, מה שאת אומרת זה בעצם מה שכתוב בכניסה לכל בסיס צבאי "חייל שפר הופעתך" כמו שצה"ל דורש מחייליו להופיע בצורה מסודרת ומאורגנת(לחיילים והן לחיילות) וחייל מרושל או חיילת מרושלת, משמיצים את שמו של הצבא בו הם משרתים....
זה נכון עקרונית בכל מסגרת וחברה. גם בחברה החרדית וגם החילונית יש קודים של לבוש והתנהגות נורמטיביים.
הבעיה שיש כאלה בכל חברה שמוסכמות החברה מסביבם נראים להם ככובלים אותם והם מנסים להשתחרר מהכבלים הללו.
אותה תמר, התפשטה בחוף ולא בצינעה כי רצתה למרוד במוסכמה כיצד דתיה או חרדית אמורה להתנהג,
אני משוכנע שרוב הרוחצים בחוף בכלל לא שמו לב מה היא עשתה, כי רוב הרוחצים עסוקים מאוד בעצמם ובהנאה מהחוף והגלים. אם היית עושה סקר בין הגברים והנשים בסביבה באותו הרגע ספק אם מאן דהוא שם לב להתנהגות שלה כדבר חריג, מה עוד שהרבה דברים הרבה יותר חריגים קורים בחוף ולאף אחד לא כל כך איכפת.

את הזויה

עומדים קבוצת אנשים, חבורת כופים, מחייבים אותנו 'להתנהג בהתאם', לא נותנים לנו טיפה אוויר, אין לנו אפשרות להתנהג כפי צו מצפוננו,
ואת באה עם דרישה; תכבדו את המגזר.

תביני את הדרישה החצופה שלך.

אנה למל

New member
מגיע לחברה חרדית לשלם את המחיר!!!

החברה שעקב סגירותה יצרה מצב של אנוסים-מגיע לה לשלם את המחיר. שיפסיקו לרדוף יוצאים לשאלה, וזה יעזור להם להימנע מאנשים שהורסים את התדמית.

המושג "מגיע" לא שייך לדיון

אני מבין את האמוציונאליות הרבה שמופיעה כאן, אבל הנושא הרבה יותר עמוק ורציני.
החברה החרדית גדלה מאוד בעשרים וחמש שנה האחרונות , היא היום פי שלוש או ארבע גדולה מבעבר, תמיד היה אחוז מסויים של "אנוסים" בחברה החרדית, כל שהיא גדלה וככל שהקשר עם העולם החילוני זולג אליה דרך האינטרנט והמכשירים הניידים, המציאות משתנה, למעשה הציבור החרדי יתפלג שוב לחרדים מקוריים ולחרדים חדשים זה התהליך וכולם מבינים שאין ממנו חזרה

אחרי שאני קראתי את כל השרשור ואת נסיונות

ההסבר,
את פשוט חושבת שאף אחד לא הבין אותך, נראה לי שאת לא מבינה.
את באמת קראת את הכותרת שלך לפני שהסברת את עצמך???
חיה ותן לחיות!
למי היא מציקה שהיא מורידה בים את הפאה, ולמי מציק הדוס שאוכל שרימפס עם שמונת בגדי חרדיותו?
וכיצד הוא מציק?
מקים רעש בין שתיים לארבע? משאיר שביל רטוב מהפח שהוא הוריד במדרגות?
משליך עטיפות מסטיק ברחוב? לא עוצר באדום?

למה הוא מציק לך?
את צריכה לשאול את עצמך את השאלה, ולפתור עם עצמך את הבעיה.
היא לא קשורה לאי נוחות שעלתה בך.
והיא גם ל-א מייצגת את החברה החרדית, וגם לא מעוניינת לייצג אותה.
אז אל תקחי ממנה דוגמה.
כמה פשוט.
נראה לי שדווקא אחרי הכתבה את כבר לא יכולה לבוא אליה בטענות.
היא הודיעה לך קבל עם ועולם, אם את רואה חרדי מתנהג כך, תדעי, אנחנו לא חרדים באמת.
אנחנו מתחפשים.
יש חוק שאסור להתחפש באמצע אב?
דוקר לך בעיניים שמייקל ג'קסון עשה ניתוחים להבהרת עורו? הוא לא אמור לייצג את השחורים?
מציק לך אם לבנה מתחתנת עם שחור בשידור עולמי, רק כי היא אמורה לייצג את הגזענות נגד שחורים? כאילו, אם החלטת להתחתן עם שחור, תעשי את זה לפחות בשקט.

חלושעס

New member

yoni13077

New member
אני לא חושב שענין ההתחשבות קשור לכאן

אם כי לדעתי זה סתם חסר טעם במצבים קיצוניים. יצא לי להכיר כמה אנוסים שממש משתייכים להארד קור החרדי ומגיעים לבלות במקומות חילוניים למהדרין בלבוש ומראה חרדי למהדרין בלי שום נסיון התאמה מינימלי, כולל בשבת לעתים. בעיני זה דבילי, אבל אין שום חוק נגד טעם רע.

אני מסכים

בנושא הטעם האישי, לדעתי יותר מפריע לרוחצים שאשה לא יודעת איזה בגד ( בגד ים או לא בגד ים) מתאים לגיזרה ולמראה שלה.... אבל אנו במדינה חופשית וכל אחד עושה מה בראש שלו.

חלושעס

New member
לפני עידן האינטרנט

יצא לי לראות חרדי דוס-דוס במועדון תועבה ירושלמי בערב שבת, ולטעמי זה היה מגניב לאללה, וכך גם חשבו הסובבים אותי.

אל תידון אדם עד ש....

אפשר לחשוב שאת או כל אחד אחר מנהל את חייו כנציג ציבור. בסך הכל אנחנו פרטים שמנסים לחיות את חיינו בצורה הכי פשוטה שיש, ללא הוראות וללא ציווים לא מובנים (אפילו בלי כל קשר לדת), לכן "הם" עושים את מה שעושים, מתוקף היותם אנשים פרטיים שחיים את חייהם. כאחד שחי את העולם המערבי יותר מהעולם הדתי, אני יכול לומר שלהדברים שכתבת אין כל נגיעה במציאות, נכון, תמיד יהיו הניאנדרטליים שיאמרו את זה, אבל רוב רובם של האנשים שאני מכיר, יקבל את ה"תופעה" הזו כחוויה אישית ולא כתופעה מייצגת את העולם החרדי/דתי בכללותו.

כל אחד שלא נמצא במצבם של האנוסים, לא יבין מה עובר עליהם. מה שאת מציעה בעצם, זה שלא מספיק שהם מתחבאים אצלהם בבית, אלא הם ימשיכו להתחבא גם בפרהסיה, אז בשביל מה לצאת מהבית, אני שואל.....

חומר למחשבה

gadi85

New member
לפי דעתי הנחת היסוד שלך שגויה

רוב האנשים כן יכולים לעשות אבחנה ולא להצמד להכללות .
זה אומר שאם הם רואים אותה פושטת את הפאה ועולה על ביקני הם לא ישלכו את זה על כול הציבור החרדי.כמו שאם את תראי חילוני בהתנהגות לא מקובלת לא תאשימי את כול קבוצת ההשתיכות שלו.
נקודת המבט החילונית כמו שאני רואה אותה שכול אחד בראש שלו לעשות מה שבא לו ולחיות את חייו כראות עיניו{כול עוד שהוא לא מזיק לבן אדם אחר} תופסת גם במקרה הזה .

אני מבין אותך מצויין

כל פעם שאני רואה חילוני מעלים מס או תוקף מינית ילדים קטנים, גם אני מתעצבן על זה שהוא לא מגדל פאות וזקן ועובר ללבוש קפוטה לפני כן, כי כשהוא נראה כמו חילוני הוא אמור לייצג את כל החילונים באשר הם וזה ממש לא מוצדק.

זה מבאס, החיים לא הוגנים...

קתרזיס

New member
מה פתאום?

מנקודת מבט של חילונים הם מייצגים חלק קטן בציבור החרדי. זה הכל. מאיפה קבעת שהם מייצגים את כל הדתיים? (אם כבר הם מייצגים את השפיות שקיימת אפילו במקומות הכי קיצוניים בעולם החרדי)

למעלה