חיה ותן לחיות

ok1985

New member
חיה ותן לחיות

שלום לכולם.
אני פונה אל האנוסים שבכם...
אני באמת מאמינה באימרה "חיה ותן לחיות" , אני מבינה את המצוקה שבה אתם נמצאים.
יש דבר אחד שקשה לי להבין...
אני עכשיו רואה את התוכנית של אמנון לוי, פשוט לא יצא לי לראות אותה כששודרה בטלויזיה..
אני לא מבינה למה אתם שוכחים שאתם מייצגים משהו, זרם מסויים, ואפילו מנק' ראות של החילוניים, אתם מייצגים את כל הדתיים באשר הם..
אני לא מבינה למה אתם לא מכבדים את מה שאתם מייצגים- למה 'תמר' הולכת לחוף הים בחזות דוסית לגמרי, ומול כל העולם ובהפגנתיות משוועת, מורידה את הפאה, פושטת את הבגדים ונכנסת לים בבגד ים?
אני לא מבינה למה לא יכלה לכבד את העולם שבאה ממנו, ולעבור מחזות דוסית לבגד ים במלתחות?! למה?! היא הורסת את התדמית של כל הדתיים והחרדים... היא גורמת לציבור החילוני לראות את הציבור הדתי/חרדי בעין מזלזלת...
לגבי הגברים שבקבוצה, אין ספק שלהם יותר קשה להתמודד, כי הם לא יכולים להחביא את הזקן והפאות... אז למה לצאת למקומות הומי אדם ולגרום לגיחוך על כל הציבור הדתי? למה?! למה אתם לא יכולים להמשיך לעשות מה שאתם עושים בהחבא? תזמינו לכם אוכל לא כשר לאיזה גן, תשלחו את האנוסות להביא לכם ת'אוכל, תשכרו איזה חדר בבית מלון/ חדרי אירוח ...
אתם הורסים את התדמית של כל הציבור הדתי-חילוני, בכך שאתם יוצאים בגלוי ובהפגנתיות...
אני לא חושבת שזה הוגן מה שאתם עושים... חיו, תעשו מה שאתם אוהבים, אבל אל תשכחו שאתם מייצגים משהו, אין מה לעשות, אין לאן לברוח, אז לפחות תכבדו.. קצת..
תהנו ותכבדו, זה מה שאני מבקשת (אם אפשר)..
יום טוב..

moshe010

New member
למה אני חיב מישהו למשהו

אני רוצה ללכת למסעדה לא כשרה (ולא להזמין באיזשהו גן במחבוא)
כאחת שמאמינה בחיה ותן לחיות
לא הבנתי מה הבעיה שלך עם זה

אני לא פוגע באף אחד, זה שמישהו דואג לעשות תדמית מסוימת שלא מסתדר עם המעשים שלי זה ממש לא הבעיה שלי

ok1985

New member
נאה דורש, נאה מקיים

לך לאן שאתה רוצה.. אבל עצם העובדה שאתה הולך עם פאות, זקן וציצית בחוץ זה לא מתאים...
לא אמרתי לתמר לא ללכת לים, פשוט לא הבנתי למה היא עושה זה בהפגנתיות..
לך, כגבר, יש יותר בעיה, אין מה לעשות... תוריד ת'פאות, גלח ת'זקן וצא לאן שאתה רוצה בחזות חילונית ...
אני רק לא מבינה למה לעשות את כל אלה עם החזות הדוסית.. זהו.
כשאתם עושים את כל אלה בחזות הדוסית, לא רק שאתם שמים את עצמכם ללעג ולקלס לפני כולם, אלא גם את כל העולם שממנו אתם באים.
זה כמו שאתה (או לפחות אני והרבה שאני מכירה) לא מצפה מבחורה חילונית, שתבוא לקנות משהו במאה שערים עם מכנס קצר וגופיה .. תצפה (או לפחות אני) שתכסה את עצמה קצת.. לא? לא אבקש ממנה לשים חצאית שתנקה איתה את הרצפה, אבל אצפה שתשים מכנס עם עוד קצת בד וחולצה עם מינימום של שרוול..
זה עוד משהו שאני מאמינה זו-נאה דורש, נאה מקיים.
בהצלחה.

moshe010

New member
מה הבעיה ללכת עם זקן ופאות

זה עבירה על החוק?
יש בלעדיות חרדית על האופנה הזאת?
למי בדיוק אני צריך לבקש רשות כשאני רוצה ללכת עם זקן ופאות

ואם זה משים ללעג את כל החברה החרדית, זה בעיה חברתית כלל עולמית של סטיגמות ולא בעיה אישית שלי

אני לא אמור להגביל את עצמי בגלל סטיגמות מטומטמות

מי שאמון על "חיה ותן לחיות" לא מצפה מבחורה חילונית לשנות את לבושה בשום רחוב שהוא
כמובן זה לא חכם מצידה יש שם אנשים אלימים שלא ממש אמונים על "חיה ותן לחיות"

המשמעות של "חיה ותן לחיות" איננו בתוספת תנאי שתשנה את הלבוש לצורכי

ok1985

New member
תגובה

ברגע שאתה עם זקן ופאות- אתה מייצג משהו!
ברגע שאשה עם כיסוי ראש- היא מייצגת משהו.
אני מצפה, כאחת שדוגלת ב"חיה ותן לחיות", שיהיה מינימום של כבוד.
אם אלך לבקר את אחותי הדתיה, לא אלך עם גופיה ושורט, כי אני מכבדת את המקום שאני הולכת אליו, למרות שאצלה בבית אני מייצגת את העולם החילוני.
באותה מידה, אני מצפה מאשה/גבר שמייצגים את העולם החרדי-דתי, לכבד את העולם שהם מייצגים, ולא להכפיש... שתלך עם הבגד ים הכי אופנתי והכי חושפני שיש, זה ממש לא מעניין אותי, רק שתחליף מפאה לבקיני במלתחות.
אם היא לא רוצה לכבד, שלא תכבד.. רק שקשה לי לקבל את זה.
אני מסכימה איתך שיש בעיה חברתית כלל עולמית מטורפת, אבל קטונתי מלפתור אותה.

מה זה משנה איפה מורידים את השכבה העליונה

סלח לי מיסטר/מיסיס OK,
אני ממש לא מבין מה הבעיה שלך,
מה זה משנה אם היא מורידה את השמלה והפאה במלתחה או על החוף?בכל מקרה רואים אותה בטלוויזיה בבגד ים ואת מה שמתחת הבגד ים לא ראו גם כך, אז איפה ההבדל העצום?

moshe010

New member
מינימום של כבוד

זה אומר לכבד את התנהגותו השונה של האחר
ובודאי לא לדרוש ממנו להתנהג אחרת ממה שהוא רוצה כי נוח לך

אני לא צריך לחיות כל חי במחשכים רק כי מישהו החליט שאני מיצג משהו וזה מפריע לו

למה "הלכבד" זה תמיד חד צדדי
כשאחותך הדתיה באה לבקר אצלך היא הולכת עם גופיה כדי לכבד אותך?

כשחילוני משתמט מהצבא או לא עומד בצפירה הוא צריך לדעתך להתחפש לחרדי כדי לא לפגוע במה שהוא מיצג?

moshe010

New member
ממתי אנחנו צריכים לתחזק סטיגמות

אדרבה המטרה של אדם נהור היא לנפץ סטיגמות
ואם יש אנשים חרדים או אנשים בלבוש חרדי שהולכים
למסעדה לא כשרה, לא צריך להצניעו
השאיפה היא שאף אחד לא יתבייש לעשות מה שבא לו מבלי להתחפש(כל עוד זה חוקי ולא פוגע באחרים)

כמו שאשה שאוהבת ספורט לא צריכה להתחפש לגבר
וכשם שגבר שנוהג גרוע לא צריך להתחפש לאשה
כשם שאשכנזי כעסן לא צריך להתחפש למרוקאי
ומרוקאי קר מזג לא צריך להתחפש לאשכנזי

תגובה

אני לא מצליח לרדת לסוף דעתך, גם בכתבה עצמה תמר אמרה במפורש, שזה נגד העולם החרדי, אז מה לך כי תליני עליה, כל חילוני שיש לו כמות אפילו קטנה של IQ
מבין שהיא פרשה מהדרך, והיא לא מייצגת את הדת.

ok1985

New member
תגובה

עוד לא סיימתי לראות את כל התוכנית בשביל לדעת שהיא עושה מה שהיא עושה "נגד העולם החרדי".
אני אנסה להסביר את עצמי שוב ולהגיב גם למה שכתבת בקצרה-
אם היא עושה את כל זה "נגד העולם החרדי" הייתי מצפה ממנה שתסתובב עם חזות חילונית גם בבני ברק/ ירושלים (ומאיפה שהיא באה)...
אבל עצם זה שהיא בבני ברק/ירושלים מסתובבת עם חזות דוסית זה מראה שהיא כן מכבדת את המקום שבו היא נמצאת..
אני לא מבינה למה היא לא מכבדת את מה שהיא מייצגת.
היא רוצה ללכת לים?! אין בעיה- רק שתחליף את הבגדים במלתחה ושלא תוריד לנגע כל העולם את הפאה והחצאית..
לא באתי אליה בטענות כשהחליפה בגדים בתוך האוטו, במושב האחורי.. כי זה כן מכבד...
הבנת?

yellow feather

New member
זה בבחינת "ונשמרתם לנפשותיהם"

כשהיא מסתובבת בחזות חרדית בבני ברק/ירושליים, היא לא מכבדת את המקום או את הסביבה החרדית - היא פשוט פוחדת שיזהו אותה ושירביצו לה מכות רצח, או לחילופין שיציתו את הבית שלה.

מה בדיוק את חושבת שהיא מיצגת?
ומה רע בזה שהיא גורמת לזלזול כלפי כל החרדים? הרי רק ככה ה"מסורתיים" הטפשים יפסיקו להאמין ב"קדושה" של כל החרדים ואולי יפסיקו לתמוך בכל זכויות היתר שיש לחרדים במדינה הזאת, כגון הזכות לא לעבוד לפרנסתם, כגון הזכות לדיור מסובסד, כגון הזכות להנחה של 90% מארנונה, כגון הזכות שלא לשרת שרות צבאי או אזרחי. כגון הזכות שלא ללמד את ילדיהם שום דבר שעלול להביא להם תועלת בעולם המודרני. ואפילו כגון הזכות לשבת מקדימה באוטובוס...

אוייי אוייי אוייי

מה יגידו?

זו הבעיה שלך? שחילונים יראו דתי עושה משהו שלדעתך אסור, והוא יגיד "תראו את הדתי הזה" !

אז יגיד, לא נראה לך שחיים של קהילה שלמה, שהדבר שהכי חשוב לה זה "מה יגידו" לא שווים התייחסות?

ok1985

New member
דרכו של עולם

תתפלא, גם בעולם החילוני, ממנו אני באה, מאוד חשוב ה"מה יגידו", אולי לא באותה רמה שבעולם החרדי... אבל זו דרכו של עולם ואי אפשר לברוח מזה...
גם כשאני הולכת לקנות בגדים, חשוב לי לדעת מה יגידו אחרים כשאלבש אותם... אז?!
ביקשתי רק קצת יותר כבוד לעולם שאותם אנוסים מייצגים..
עוד דקה אחת ללכת להחליף בגדים במלתחה? זה כלום..
לשתות אלכוהול ולאכול לא כשר בגן זו גם אפשרות.. זו גם דרך של חילוניים לבלות, רק בדרך קצת יותר שקטה..
הם יכולים להמשיך לעשות כל מה שעושים עם פחות פרובוקציות, פחות רעש..
מקווה שהבנת אותי.

nini132

New member
לא הבנת את מה שראית

וכמו שאתה אומר: "אם היא עושה את כל זה "נגד העולם החרדי" הייתי מצפה ממנה שתסתובב עם חזות חילונית גם בבני ברק/ ירושלים (ומאיפה שהיא באה)... "
אנוסה, חרדית בעל כורחה! היא לא יכולה להסתובב ככה וזאת הבעיה
הוא לא יכול להוריד זקן ופיאות, היא לא יכולה להסתובב פחות מדוסית...

היא רבנית, פאקינג רבנית!! אתה חושב שרבנית תסתובב עם מכנס ג'ינס? שהראש כולל ילך בלי זקן ופיאות?

זה מה שהכתבה באה להגיד, הם רוצים לעשות אתזה, היא רוצה להסתובב בלבוש חילוני בירושלים ובני ברק.

היא אנוסה להתנהג כלפי חוץ כחרדית.

ok1985

New member
אז כנראה שגם אתה לא מבין מה אני מנסה להגיד...

הבנתי שהיא אנוסה, הבנתי שהיא רוצה לחיות כחילונית... שתעשה את זה, אם זה מה שעושה לה טוב..
רק שתכבד קצת... תחליף בגדים במלתחה ולא באמצע החוף מול כולם...
הבנת?!?!???! מקווה שכן.
יום טוב.

nini132

New member
בשביל מה לה?

היא תרוויח מזה את היכולת לבוא לירושלים בחולצה קצרה?

אה להיות מנומס לאנשים שהורסים לה את החיים, לסוהרים שלה, כן בטח.
זה בגד שמתחתיו יש בגד ים, היא מורידה אותו, אין שום סיבה לעשות את זה במלתחה בדיוק כמו שאתה לא מוריד חולצה במלתחה כאשר יש לך גופיה מתחת....

ok1985

New member
כנראה שלא תבין אותי, לא נורא..

אני מקווה שאחרים הבינו.

למעלה