חיה בבלאגן היסטרי

טיפלה3

New member
חיה בבלאגן היסטרי

היי לכולם,
אני מאז ומעולם הייתי בחורה עצלנית ומעופפת בדרך נס סיימתי תואר ראשון.
כעט חזרתי ללימודים ואני שוכרת דירה והיא בבלאגן מטורף כול פעם שאני מתחילה לסדר אני נתקפת חרדה ושעמום שלא אצליח וכך הבלאגן מצתבר!!!!
מה יש לעשות ???אני מאוד אוהבת סדר ואירגון אבל מרגישה שאני לא מתפקדת בגלל הבלאגן שלי....

שלום לך

מה שלומך?
את מעידה על עצמך כבחורה עצלנית. האם את עצלנית בכל דבר שאת עושה?
העובדה כי חזרת ללימודים, שכרת דירה, את קמה בבוקר ופעולות נוספות יכולות להעיד אחרת.
כנראה ישנן פעולות מסוימות שגורמות לך לחוסר אנרגיה ובחרדה אך אני ממליץ לך לא לאמץ את זהות העצלנית והמעופפת. אני בטוח שאם תחשבי לעומק, את תמצאי רשימת דברים שיתמכו בכך שאת לא כזו בכל דבר.
לגבי הסדר והארגון, את מציינת שאת נמצאת בחרדה. מה את אומרת לעצמך לפני שאת ניגשת לסדר את הדירה? את בחרדה ממה?
האם הצלחת בעבר לסדר את הדירה?

בברכה,
מני

טיפלה3

New member
היי מני

אני אומרת לעצמי שאני לא מסוגלת לסדר שאני בכלל לא יודעת לסדר מחשבות כגון אלו....
אני מרגישה שאני עצלנית בכל דבר שאני עושה שאני לא משקיעה מספיק בלימודים ושהכול קורה בפוקס כזה אולי זה באמת חוסר ביטחון והדברים יותר טובים ממה שהם...אני מביאה מנקה מעולם לא הצלתי לסדר לבד תמיד באה מנקה או אחותי מישה צריך להיות איתי שאני מסדרת

סידור הבית

את מציינת כי מעולם לא הצלחת לסדר את הבית.
מה המשמעות של סדר עבורך? מה קרה כשלא הצלחת?
האם יש תחומים אחרים בחייך שבהם את מרגישה מסודרת?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בלאגן

יקירה,
נשמע שבלאגן אצלך קודם כך בראש - אולי בעיקר עמוס ומוצף מדברים שאת רוצה לעשות, מהדאגה לא לשכוח דברים חשובים.
את יכולה לנסות להכין רשימה של הדברים שאת רוצה לסדר בבית, ממש ברמה פרטנית - הספרים שעל השולחן, הבגדים ליד המיטה, וכן הלאה. חשוב שהרשימה תהיה מורכבת מפריטים קטנים ולא גדולים, כך שאפשר לסיים כל פריט ב-5-10 דקות לכל היותר. אחרי שיש רשימה (או לפחות 10 פריטים ברשימה, לא חייבים לסיים אותה), סמני לעצמך 2-3 פריטים מהרשימה שאת רוצה לעשות באותו יום. כל יום סדרי קצת ומחקי מייד מהרשימה מהרשימה - כך את מרגישה שגם הסדר מתקדם וגם הרשימה מתרוקנת לאט לאט.
כשכל כך עמוס לא תמיד טיפים עוזרים - אם תרגישי שאת צריכה יותר עזרה, כדאי לפנות לאימון קשב וריכוז - באימון כזה הפוקוס הוא ביצירת ארגון, פנימי וחיצוני.
בהצלחה.

איך לא תהיי "מעופפת" ו"עצלנית"

היי טיפלה 3,
נעים מאד.

קודם כל, לא בדרך נס סיימת את התואר, אלא למרות הקשיים הארגוניים שאת מתארת - הצלחת בכוחותייך לסיים תואר ראשון!!!! (רמז: פה טמון הסוד להצלחה, באיך שאת תופסת את עצמך).
את מספרת על משהו שלטענתך מאפיין אותך מאז ומעולם, עצלנות, עפיפונאות ובלגאן.
את מביעה רצון לסדר וארגון ושואלת מה אפשר לעשות.

אז מה אפשר לעשות?
אני אענה לך ב-2 רמות: ברמה מיידית וברמה רחבה יותר.

ברמה המיידית:
  • את מתחילה לסדר. מה שעוצר אותך מלהמשיך ולסדר זה ה"הצפה" וריבוי המשימות (כל הכבוד לך על המודעות!!) - תשבי עם עצמך ותעשי סדר עדיפויות. מה אם יהיה מסודר יעשה לך הכי טוב ויעזור לך להתנהל? תעשי לך רשימה של 5 דברים משמעותיים ותדרגי אותם מהקל לקשה (למשל: שטיפת כוסות, קיפול בגדים וכד'). תבחרי את הקל ביותר מבין המשמעותיים ואותו תעשי בכל פעם שאת חוזרת השבוע מהעבודה. רק אותו. בשבוע הבא תוסיפי משימה נוספת. הרציונאל: לחלק למשימות קטנות וברות ביצוע, לחוות הצלחה ולראות שזה אפשרי עבורך ואת מסוגלת)
  • בקשת עזרה - מי יוכל לעזור לך? בתשלום או באמצעות כך שאת תעזרי לו במשהו אחר? עזרה פיסית / של מוטיבציה.
  • מודעות לבחירה שלך - שימי לב שאת בוחרת לא לסדר כלל מאשר לסדר מעט. מה התוצאה של הבחירה הזו? מה יקרה אם תוותרי על החשיבה של ה"שחור לבן" ותבחרי לסדר קצת בכל פעם?
ברמה הרחבה יותר:
עלו פה המון דברים בפוסט אחד, אין ספק שאת מודעת לעצמך. העניין הוא שנראה שכבר הדבקת לעצמך תווית של "עצלנית ומעופפת" וזו הסיבה שאת מתנהלת כמו מישהי עצלנית ומעופפת
תדעי לך שאת הרבה יותר גמישה ממה שאת חושבת ואת מסוגלת לבחור להתנהל אחרת, אם תחליטי שזה מה שנכון לך. יש מקום לבדוק תכל'ס איך הבלגאן מפריע לך לתפקד, לנסות להיות מדוייקת יותר ומשם לצאת לשינוי.
נשמע שיש פה עבודה מעניינת ומרגשת, את מוזמנת לפנות לעזרה מכל סוג (וכן, אני חושבת שאימון מתאים פה מאד).

בהצלחה ותעדכני.
-----
אורטל זיו, מאמנת אישית מתמחה בגישת "אדלר".

ommerl

New member
שיטת הסלאמי...

נראה שסידור הדירה הוא מאוד מאיים עבורך וזה מאוד הגיוני אפילו. אבל את מבינה באופן מודע שאת צריכה את הסדר כדי לתפקד טוב יותר.

אני מציע לך לפעול על פי השלבים הבאים:
1) תחלקי את סידור הבית למטלות קטנות ומוגדרות. בכל רגע שמוקדש לסידור הבית תתמקדי רק במטלה הרלוונטית. זה צפוי מאוד להפחית את מידת החרדה.
2) תחליטי כמה זמן את מעוניינת להשקיע ביום בסידור הבית ומתי במהלך היום את רוצה לעשות זאת. אל תחרגי מהזמן הזה ואל תעשי שום דבר אחר בזמן הזה. כלומר- אם בא לך לסדר עוד אז לא!
אם לא בא לך לסדר תבדקי מה עדיף לך. אני חושב שעדיף להתבטל עד שעמום מאשר לעבור לעיסוק אחר. השעמום יהווה "עונש" שיניע אותך לסדר. אם בכל זאת את לא מצליחה להניע את עצמך בשום אופן תבדקי אם המטלה מספיק מוגדרת וקטנה. אם שום דבר לא עובד- תשאלי כאן שוב..

3) תעקבי אחרי הביצועים וההתקדמות שלך לאורך השבוע ותעדכני אם צריך. למשל: אם את רואה שיש לך יותר כוח לסדר בכל יום- תגדירי מחדש את הזמן היומי המוקדש לסידור לזמן ארוך יותר.

הכי חשוב כאן, לא משנה מה את בוחרת לעשות, זה לחלק את המשימה הגדולה לחלקים קטנים. זה מאוד מאוד עוזר להתמודד איתה. גם בתור סטודנטית זה יכול לעזור לך להתמודד עם כמויות גדולות של חומר למידה, מניסיון.

rinatr2

New member
טיפים לטיפלה...

היי
נאמרו פה המון דברים שכדאי לנסות והיתי רוצה להוסיף לך עוד כמה שאלות למחשבה:
*עד כמה את חייבת לעשות משהו שגורם לך להרגיש לא בנוח?
*האם בעינייך, מגיע לך שהבית יהיה מסודר ונקי (ואם כן זה חייב להיות מלווה בסבל?)?
*האם התוצאה (=ניקיון) שווה את המאמץ (=השעמום והחרדה)?
*האם יש אלטרנטיבה אחרת בנוגע לניקיון (מנקה, חברה, בארטר בתמורה ועוד)?
האם חשבת לבדוק אופציות אחרות בנוגע לסדר וניקיון? איך זה יתאפשר לך?
*במידה ויש דברים נוספים שלא זורמים לך.. האם יש בניהם מכנה משותף? מהו?
*איך התגברת על משהו אחר שלא בא לך בטוב? מה איפשר לך לעבור את זה שם?
*כתבת שסדר וניקיון גורם לחרדה ושעמום. ניסית פעם לבדוק מה משמעות המילים האלה עבורך? איפה עוד חווית חרדה ושעמום שזה משאיר אותך בבלגן?
ולמה זה כ"כ נורא להרגיש זאת לפעמים?

בכל שאלה מסתתרת תשובה. לכל תשובה יש פתרון יצירתי ומפרה עבורך.
את מוזמנת לענות על השאלות ויחד נמצא פתרון יצירתי...

אחרי הכול

קיבלת יופי של טיפים .לאחר שעשית אפילו מעט תוקירי את עצמך על מה שעשית תתרכזי העשיה ואפילו צ'פרי את עצמך מגיע לך

למעלה