חידת שחמט

עריסטו

Active member
חידת שחמט

שני שחקנים הגיעו למצב שבתמונה. תור הלבן. פתאום החליט הלבן שהוא רוצה להתאבד!
איך יכול הלבן להכריח את השחור לעשות מט במסע השני שלו? כלומר: הלבן עושה מסע, אחר כך השחור עושה מסע, אחר כך הלבן עושה מסע, ועכשיו השחור נמצא במצב שהוא מוכרח לעשות מייד מט. איך יכול הלבן לעשות זאת?

FuryUri

New member
למה ללכת כל-כך רחוק?

מצטער שאני לא כותב באותיות ומספרים... בחיים לא הבנתי איך זה פועל :p רץ לבן זז קדימה שמאלה עד הסוף צריח שחור תחתון זז שלושה משבצות ימינה. מט לא? או שלא הבנתי את מהלך החידה? או שאני טמבל ולא ראיתי את ההתחמקות מהמט הזה?

עריסטו

Active member
אבל למה שהשחור יעשה דווקא את

מה שכתבת? בחידה הזו הלבן צריך להכריח את השחור להנחית מט.

1אברהם

New member
../images/Emo62.gif

לבן: רגלי ו3 שח שחור: מלך חייב להכות את הרץ ב ה3 לבן: מלכה ל ג5 שח שחור: צריח מכה מלכה רץ ב א1 מאים על המלך ומט

עריסטו

Active member
../images/Emo128.gif

השחור יכול במסע השני שלו פשוט להזיז את המלך

niv1990

New member
האם המסע של השחור

הוא מה שאני רוצה הוא שזה מסע שהשחור חייב לעשות עקב שח? אם הוא מה שאני רוצה אז פתרתי..

עריסטו

Active member
השחור עושה מה שהוא רוצה

(חוץ מלהיכנע), בתנאי שמה שהוא עושה חוקי, כמובן. הלבן צריך להכריח את השחור לעשות ללבן מט במסע השני של השחור.

niv1990

New member
טוב אם ככה אז

הצריח משמאל למעלה 'אוכל' (כבר מלא זמן לא שיחקתי, שכחתי איך קוראים להרודת כלי מהמשחק) את המלכה. הפרש שצמוד לצריח בורח למעלה. ואז הצריח השני אוכל את הרץ שבמרחק שתי משבצות ממנו (זה המהלך של המט). מקווה שהייתי מובן, לא מצאתי שום בעיה... צדקתי?

djdror

New member
כנראה ש../images/Emo128.gif

שמע...... לא קראתי אפילו את החידה אבל בחידות של עריסטו יש בעיה. ואם לא מצאת אותה, אז או שקוראים לך "נשר בלי כנפים" או שאתה טועה.

niv1990

New member
עברתי על זה שוב

וחוץ מזה ששכחתי לכתוב את המהלך הראשון של הלבן שהוא תזוזה של המלך באלכסון לכיוון הפש השחור, ושהפרש התחתון הלבן זז במהלך השני בצמוד למלך (תודה שגרמת לי לבדוק שוב), לא מצאתי בעיות. טוב נראה מה עריסטו יגיד.

AlonGG

New member
ממש לא הבנת את החידה

אתה לא יכול לקבוע לשחור איך לזוז, אתה צריך להכריח אותו לזוז לאן שאתה רוצה (למשל אם הוא חייב למנוע מט - ולצורך העניין בשח הוא חייב כל עוד הוא יכול).

עריסטו

Active member
../images/Emo128.gif הלבן מתחיל, לא השחור...

אני מסביר עוד פעם - תור הלבן. הלבן צריך להכריח את השחור להנחית על הלבן מט במסעו השני. כלומר יש לך שתי טעויות - א. הלבן מתחיל ולא השחור; ב. אתה לא יכול לקבוע מה השחור עושה. תחשוב שאתה משחק בכלים הלבנים ומישהו אחר משחק בכלים השחורים. אתה צריך להכריח אותו לעשות לך מט במסע השני שלו (אסור לו להיכנע).

1אברהם

New member
עוד ניסיון

לבן: רץ א7 3 אפשרויות: 1) אם השחור עושה כל מהלך חוץ מלהזיז את הצריח ב ג3 אז ההמשך לבן: רגלי ל ו3 מאים על המלך שחור חיב להכות את הרגלי הזה עם הצריח שבג3 ונותן מט ללבן 2) שחור צריח ג5 לבן מלכה ד4 שחור חיב להכות את המלכה עם הרץ שב א1 ונותן מט ללבן 3) שחור צריח שבג3 זז לכל מקום חוץ מ ג5 לבן מלכה ה5 שחור חיב להכות את המלכה עם הרץ שב א1 ונותן מט ללבן

עריסטו

Active member
../images/Emo128.gif../images/Emo127.gif חצי נכון

נתת את המסע הראשון הנכון וגם כתבת שלש אפשרויות של השחור ואיך הלבן ממשיך אחריהן, אבל לא דייקת - לא חשבת על כל האפשרויות של השחור. יש שש אפשרויות, לא שלוש.

AlonGG

New member
עוד מהלך אפשרי

אם השחור מזיז את הרץ ל-ו5 הלבן מאיים ב פג5+ ואז שחור:צג5 ומט (המלכה כפותה)

AlonGG

New member
ועוד אחד

אם השחור משחק צא7 הלבן לא יכול לכפות עם הרגלי כי ה3 לא מאוים, לכן מהג6+ והשחור חייב להשיב ב צג6 ומט

AlonGG

New member
ונראה לי שגם זה

אם השחור חוסם את הרץ צב6 הלבן עונה מהד3+ והלבן חייב להכות צד3 ומט

למעלה