חידת קלפים

super

New member
חידת קלפים

שלום לכולם לאחר שבועות ארוכים של ניסיון לפצח את חידת הקלפים הבאה, נזכרתי שבעצם יש פה פורום איכותי בדיוק לעניין זה... פרטי החידה: שני חברים קבעו ביניהם אסטרטגיה מראש, כאשר אחד מהם יוצא לחדר אחר, מעתה נקרא לו "זה שבחוץ", ואחד מהם נשאר בחדר ("זה שבפנים"). אני בוחרת מתוך חפיסה תקינה של 52 קלפים חמישה קלפים אקראיים, ומראה אותם לזה שבפנים. זה שבפנים בוחר בקלף אחד, ונותן לי את ארבעת האחרים לפי סדר מסוים. עלי להעביר את ארבעת הקלפים בדיוק בסדר שנמסר לי לזה שבחוץ,והוא יגלה את הקלף החמישי. מהי האסטרטגיה
ובכן, לגבי צבע ודגם הגלף (לב אדום, תלתן שחור, עלה שחור ויהלום אדום) אין שום בעיה, מכיוון שתמיד בכל חמישה קלפים יש לפחות שניים שהם זהים בפרמטר הזה, כך שזה שבפנים יכול להשאיר אצלו אחד משני אלה, ולמשל להעביר את הקלף הראשון החוצה - כמייצג של דגם וצבע. הבעיה שלי היא לגבי המספר - איך לכל השדים והרוחות הוא יכול לדעת את מספר הקלף
מוסכם שמספר הקלף החמישי יכול להיות כל אחד מ - 12 מספרים שנותרו כאשר הוצאתי כקלף הראשון את ההוא עם אותו דגם ואותו צבע.. מה דעתכם

djdror

New member
חידה מקסימה../images/Emo58.gif

טוב אם מתעקשים אני אשים כאן את הפתרון, אבל במחשבה שנייה מי שלא מכיר כדאי שיפעיל את התאים כי החידה הזאת באמת יפה ויש לה פתרון יפה. אוקצור - נסו לפתור אותה ולשואל השאלה שחושב כבר שבועות עליה אני אשלח בינתיים פתרון במסר.

djdror

New member
שמע

הוא ניסה שבועות לפתור, אתה רוצה פתרון אחרי שעתיים? קצת סבלנות, עד הערב אני בטוח שהחידה תיפתר מעל דפי הפורום.

ny22

New member
מנהל
מה זאת אומרת?

"רק בשביל לשאר..." אני בוחר 5 קלפים שאני רוצה ונותן אותם לזה שבפנים מבלי לומר לו כלום? ואז בסוף זה שבחוץ צריך לנחש את הקלף ואני צריך להגיד אם זה זה? הבנתי נכון? תודה.

בערך כך.

מהות השאלה היא, איך השני יכול לזהות את הקלף החמישי לפי ארבעת הקלפים המוצגים לו בסדר מסוים, כאשר: לשותף שלו לא היתה כל השפעה על בחירת חמשת הקלפים, אלא רק על: 1. בחירת הקלף ה"חידתי" מתוך חמשת הקלפים שניתנו לו, 2. סדר הצגת ארבעת הקלפים האחרים?

ny22

New member
מנהל
חשבתי על פתרון כזה....

בקשר לצורה, לפי דעתי זה נכון. בקשר למספר: אתה לוקח סדרת מספרים, נניח - 3,4,5,6,7 ואתה בוחר שני מספרים עוקבים מהאמצע (לדוגמא - 4,5) אם אותה צורה וצבע. אחד מהם אתה מוציא. כשזה שבחוץ מקבל אותם הוא רואה 3,4,6,7 ואז הוא יודע שזה 5 ואותו צורה וצבע כמו של 4. ועוד דבר חשוב זה הסדר, ברגע שהוא רואה שיש דילוג של 2 הוא יודע שזה שהצבע והצורה הם כמו בקלף הקודם. והמספר, כפי שכבר אמרתי. אני צודק?

גיאל

New member
התחלה של פתרון

אם יש שני קלפים עם מספר זהה האיש יכול להשאיר אצלו את אחד הקלפים ולשים את השני במקום קבוע, נניח בסוף. ושאר הקלפים מסודרים בסדר עולה (אולי חוץ מהראשון שהוא מיצג צבע) לא יעול להיות שאותו קלף הוא גם באותו צבע וגם באותו מספר כי יש רק אחד כזה בחבילה. אחרת זה אומר שכל הקלפים הם בעלי ערך שונה. במצב כזה יתכן ואפשר ליצור סדרה עם הקלפים או פעולה חשבונית קבועה, שתסוכם מראש שניתן להגיע לכל מספר בין 1 ל13. אני עדיין לא יודע את הנוסחא, המשך פתרון בקרוב.

pazro

New member
פיתרון

מאחר ויש לנו חבילת קלפים שלמה אז קל לקבוע ערך לכל קלף. לדוגמה: לב סידרה ראשונה מעוין שידרה שניה וכו' ובתוך הסידרה לקל קלף יש את הערך שלו. כמה אפשרויות סידור יש ל4 ספרות ? 24 אפשרויות 4*3*2*1 . כשמסתכלים על כל קלף שהוא (אחד מתוך הארבע) אנחנו יודעים מה ערכו ולפי סדר ההצגה נוכל לקבל מספר מ1 ועד 24 שמיצג את ערכו של הקלף המוסתר.

53925392

New member
נצל"ש חידה די קלה...

שני אנשים עומדים בנקודה A של נהר באורך 602 ק"מ, אחד מהם נכנס לסירה ויצא לנהר. אחרי עשר דקות מהירות זרימת המים בנהר גדלה ב- 5 קמ"ש והאיש השני נכנס עם סירה מאותו סוג של האיש הקודם. אחרי כמה זמן הם יפגשו ומה יהיה המרחק מנקודה A?

../images/Emo58.gif

הם לא ייפגשו, אלא אולי רק בסוף הנהר (602 קלומטרים אחרי נקודה A
), מכיוון שהמהירות של שתי הסירות התגברה.

53925392

New member
../images/Emo127.gif חחחחחחחחח

כולכם הייתם אמורים לשים לב לזה....

michaeler

New member
זה לא נכון,וגם לא ענית לשאלה שלי

חובה לציין את כיוון זרימת הנחל, אם לא אמרת זאת - אז יש שני פתרונות אפשריים, ולא רק זה שאמרת.

michaeler

New member
נכון

ואם הזרם נגד הסירות הוא יכול להיות חזק יותר ולהחזיר אותם אחורה עד הפגישה.

למעלה