חידת מקום.

מצב
הנושא נעול.

easylivin

New member
לא, ככה זה עובד בכל תחנות המטרו העמוקות.

זה לא יהיה קצת מעצבן להחליף דרגנועים בירידה ?
יש מטרה להחלפת הדרגנועים, יהיה משהו שבשבילו הנוסעים ירצו לרדת באמצע, במקום פשוט לרדת בצורה חלקה ורציפה עד לרציפים ?
דרגנוע אחד ארוך כל-כך אינו ישים/אינו בטוח לנוסעים. אז הולכים מרחק ממש קצר (אפילו אם פעמיים, זה ממש לא מורגש) וממשיכים בדרגנוע הבא. ולהבדיל מרוב תחנות המטרו, בתחנת האומה תהיה גם אלטרנטיבה: מעלית מהירה.

down under

New member
כנראה לא שמעת על בודה-ראג או פרא-דהפשט

דרגנוע אחד ארוך כל-כך אינו ישים/אינו בטוח לנוסעים. אז הולכים מרחק ממש קצר (אפילו אם פעמיים, זה ממש לא מורגש) וממשיכים בדרגנוע הבא. ולהבדיל מרוב תחנות המטרו, בתחנת האומה תהיה גם אלטרנטיבה: מעלית מהירה.
(הלחמלים מטופש של בודפשט ופראג)
שם, בשתי ערים נפלאות אלו, יש דרגנועים ארוכים ועמוקים ומפחידים למדי, דרגנוע אחד בלבד (3 עד 4 במקביל אבל כל מי שעולה או יורד אבל כל מי שעולה או יורד פר עליה או ירידה
יכול להשתמש רק בדרגנוע אחד)!

easylivin

New member
לא שמעתי, מה העומק שם?

(הלחמלים מטופש של בודפשט ופראג)
שם, בשתי ערים נפלאות אלו, יש דרגנועים ארוכים ועמוקים ומפחידים למדי, דרגנוע אחד בלבד (3 עד 4 במקביל אבל כל מי שעולה או יורד אבל כל מי שעולה או יורד פר עליה או ירידה
יכול להשתמש רק בדרגנוע אחד)!
לא שמעתי, מה העומק שם?
אני מכיר כמה תחנות עמוקות במוסקבה ובסנקט-פטרבורג שיש בהן דרגנועים ארוכים, וחלקם מפוצלים (אם כי אני לא שולל שיש גם דוגמאות אחרות אפילו בערים הללו). בכל אופן, "ההחלפה" שם בכלל לא מורגשת כפי שכתבתי. זכור לי גם במעורפל שלפעמים הדרגנועים הם בכיוונים שונים, כלומר צריכים לא רק ללכת קצת אלא גם לבצע פנייה בדרך.

לא מבין בדרגנועים, אבל קראתי שה"רציניים" המותקנים בתחנות המטרו, שונים באופן מהותי מהצעצועים שיש בקניונים ובתחנות קטנות. מדובר על מכונות ענק שנועדו לשנע אלפי אנשים בתוך דקות ובבטחה, לצורך זה יש להם מנגנונים מיוחדים שתופסים מרחב רב. וזה דורש כריית חללים תת-קרקעיים גדולים רק עבור המכונות האלו.

down under

New member
בין 40 ל-80 מ' במרבית

לא שמעתי, מה העומק שם?
אני מכיר כמה תחנות עמוקות במוסקבה ובסנקט-פטרבורג שיש בהן דרגנועים ארוכים, וחלקם מפוצלים (אם כי אני לא שולל שיש גם דוגמאות אחרות אפילו בערים הללו). בכל אופן, "ההחלפה" שם בכלל לא מורגשת כפי שכתבתי. זכור לי גם במעורפל שלפעמים הדרגנועים הם בכיוונים שונים, כלומר צריכים לא רק ללכת קצת אלא גם לבצע פנייה בדרך.

לא מבין בדרגנועים, אבל קראתי שה"רציניים" המותקנים בתחנות המטרו, שונים באופן מהותי מהצעצועים שיש בקניונים ובתחנות קטנות. מדובר על מכונות ענק שנועדו לשנע אלפי אנשים בתוך דקות ובבטחה, לצורך זה יש להם מנגנונים מיוחדים שתופסים מרחב רב. וזה דורש כריית חללים תת-קרקעיים גדולים רק עבור המכונות האלו.
בין 40 ל-80 מ' במרבית
תחנות פראג ובודפשט.
רק קו אחד בבודפשט, מתוך 3, הוא די רדוד, בעומק של פחות מ-15 מ', כן, כן, ממפלס הרחוב.
שני הקווים האחרים, בגלל שהם עוברים מתחת לנהר הדנובה (בבודפשט) וגם בפראג (הוולטבה)
הם אמורים להיות די עמוקים.

תחשוב על כך שבירושלים עומק של 90 מ' (הוספתי ככה בשביל הסבבה ובשביל פישוט החישובים) יהיו 3 רצפי דרגנועים, כך שכל דרגנוע יורד 30 מ'.
זה בעצם פחות, הרבה פחות שכן הבנתי שהדרגנוע הוא לא מהרחוב עד לרציף אלא מלובי בעומק 5 עד 15 מ' מתחת לרחוב ועד לרציף.
ככה שבפועל כל גרם דרגנועים יוריד את האנשים רק 20 מ' בקו אנכי.

בבדופשט ובפראג במעל ל-8 תחנות שונות יש דרגנוע אחד ארוך מאוד (טוב, זה לא בדיוק אחד כי הם 3 עד 4 במקביל אבל הירידה/עליה רק בדרגנוע אחד מהם שכן
אדם לא יכוול להיות בשני מקומות במקביל בו זמנית) שמוריד את הציבור לעומק אנכי של בין 40 ל-80 מטרים.

easylivin

New member
* נא למחוק את המילה "בכל", התכוונתי

* נא למחוק את המילה "בכל", התכוונתי
לסתם "בתחנות עמוקות". כי כמובן שלא ביקרתי בכל התחנות בעולם ולא חקרתי את הנושא עד כדי הכללה גורפת שכזו.

easylivin

New member
תודה בועז על מאמציך למעננו, 6 קוראיך הנאמנים!

קדימון ל"שבתשתיות"
עוד ועוד פינות חדשות התגלו לי היום בסיור שערכתי בתחנת האומה. נדרשו לי למעלה משעתיים של הליכת שתי וערב, מהקומות העליונות ועד לתחתית פיר המעליות.
הבשורה הגדולה שמגיעה מהתחנה מופיעה בתמונה: פריצתו, בתחילת השבוע שעבר, של פיר הדרגנועים.

בשורה נוספת וקצת פחות גדולה: בגילי הקשיש אני עדיין מסוגל לרדת ולטפס חזרה 19 קומות של אוויר מאובק, טחוב ומעופש, כפי שמציעה תחנת האומה מבלי להתעלף.
תודה בועז על מאמציך למעננו, 6 קוראיך הנאמנים!
מחכה בקוצר רוח.

kobi88l

New member
רגע!! איך זה קרה כל כך מהר??

קדימון ל"שבתשתיות"
עוד ועוד פינות חדשות התגלו לי היום בסיור שערכתי בתחנת האומה. נדרשו לי למעלה משעתיים של הליכת שתי וערב, מהקומות העליונות ועד לתחתית פיר המעליות.
הבשורה הגדולה שמגיעה מהתחנה מופיעה בתמונה: פריצתו, בתחילת השבוע שעבר, של פיר הדרגנועים.

בשורה נוספת וקצת פחות גדולה: בגילי הקשיש אני עדיין מסוגל לרדת ולטפס חזרה 19 קומות של אוויר מאובק, טחוב ומעופש, כפי שמציעה תחנת האומה מבלי להתעלף.
רגע!! איך זה קרה כל כך מהר??
אני זוכר איך לא מזמן הם רק התחילו את החפירה שלו והתקדמו בסה"כ 14 מטר.
איך זה קרה כזה מהר? כל הכבוד! אין לי משהו אחר להגיד!

תודה ענקית בועז! שמח לראות שאתה שב אלינו :)

alantan

New member
תודה רבה בועז!

קדימון ל"שבתשתיות"

תודה רבה בועז!

בכל עת שאני עובר בסמוך לתחנת האומה...

קדימון ל"שבתשתיות"

בכל עת שאני עובר בסמוך לתחנת האומה...
אני חושב לעצמי - האם בועז מסתובב לו כעת אי שם במעמקי התחנה ומעבריה ?!?!

חנוכה שמח ותודה רבה!

תודה רבה.

קדימון ל"שבתשתיות"

תודה רבה.
ממליץ על מסכת פנים למקומות מאובקים :)-

מצב
הנושא נעול.
למעלה