חידת מטבעות

חידת מטבעות

דמיינו לעצמכם שורה ארוכה וסופית של משבצות עם "פתח" בצד השמאלי שלה. בשורה שלוש מטבעות כסף ומטבע אחד זהב,כאשר כל מטבע נמצא במשבצת נפרדת ומטבע הזהב הוא המטבע השני משמאל. שני שחקנים משחקים משחק שמטרתו להוציא את מטבע הזהב דרך ה"פתח" בצד שמאל. חוקי המשחק - בכל תור, על השחקן להזיז מטבע אחת כלשהי (כסף או זהב), שמאלה, כמה משבצות שהוא רוצה, כאשר אסור לדלג מעל מטבע אחרת. לשם הבהרה - בתור הראשון יכול השחקן הפותח להוציא מהשורה את מטבע הכסף השמאלי, אך אז בתור הבא יוציא השחקן השני את מטבע הזהב מהשורה. החידה - בהינתן סידור התחלתי מסוים, האם כדאי להתחיל או להיות שני (או - האם זה נתון בסידור ההתחלתי ואיך?), ומהי אסטרטגיית הניצחון? נ.ב - מי ששאל אותי את החידה עוד לא גילה לי את הפיתרון, ורק רציתי לדעת אם יש פיתרון פשוט יותר מזה שהגעתי אליו...

עריסטו

Active member
חידת המשך (מגיעה עם רמז)

פיתרו עבור מספר מטבעות כלשהו. (רמז בהמשך) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . רמז: נים.

The6thAngel

New member
../images/Emo62.gifניסיון

אני חושבת שכדאי להתחיל ראשון - להוציא את המטבע הראשון למשבצת האחרונה, ככה שהשחקן השני יהיה חיב להוציא אותו החוצה, ואז בתורך להוציא את המטבע השני - מטבע הזהב
ותמיד כדאי להתחיל ראשון, כל פעם להעביר מטבע למשבצת האחרונה, כך שבתורו השחקן הבא יהיה חייב להוציא אותו, וכך תגיע לזהב ותוכל להוציא אותו...

למעלה