האם זה משנה אפריים?
מהיכן הגיע הידע? כל ידע ומסר מגיע בצורה הנכונה לאותו אדם, יש מסרים המגיעים באמצעות ספרים או סדנאות שמלמדים בדיוק את מה שהאדם צריך, אסור לפסול מידע רק כי הגיע בצורה שונה מכפי שאנו רגילים, זה מזכיר לי את הבדיחה אלוהים יבוא לעזרתי פעם אחת היה איש אחד מאמין גדול באלוהים, חסיד שמקפיד על קלה כחמורה. יום אחד ירדו גשמים עזים באותו מקום ושיטפון גדול נוצר. עלה האיש על גג ביתו וציפה לכך שמשהו יקרה. המים עלו ועלו עד שגובה המים הגיע עד למותניו של החסיד. ואז הגיעה למקום סירה והאנשים שעל הסירה צעקו לחסיד: "באנו לעזור לך. עלה מייד על הסירה"! החסיד אינו עולה על הסירה ואומר להם: "אלוהים יבוא לעזרתי". המים ממשיכים לעלות ומגיעים לו עד החזה. ואז מגיעה למקום ספינת הצלה והאנשים שעל הספינה קוראים לעברו: "באנו להציל אותך. עלה מהר על הספינה!". שוב החסיד אינו זז והוא ואומר בביטחון גדול: "אלוהים יבוא לעזרתי". השיטפון מתגבר והמים מגיעים לחסיד עד הראש. ואז מופיע באוויר מסוק. מן המסוק מורידים לו חבל וצועקים: "תפוס את החבל ועלה על המסוק!". האיש אינו זז והוא ואומר: "אלוהים יבוא לעזרתי". המים ממשיכים לעלות והאיש מת ומגיע לשמיים. בשמיים הוא פוגש באלוהים ופונה אליו בטרוניה: "אלוהים, אני חסיד וצדיק. אני בטחתי בך. למה לא באת לעזרתי?". עונה לו אלוהים: "אני לא עזרתי?! שלחתי אליך סירה, ספינת הצלה ואפילו מסוק. אז למה לא עלית עליהם?" בעיני ספר, קורס, אדם, תקשור הכל נובע מאותו מקור שתפקידו להעביר לנו את הידע. לצורך המשך תפקידנו אחרת נהיה כאותו אחד טובע שלא מקבל שום הצלה אם היא לא באה כפי שהוא חושב שהיא צריכה לבוא...