חידת לוצי ../images/Emo96.gif, נעילת שער../images/Emo141.gif
תודה,לוצי
, על הכבוד בו זיקית אותי.
זותי חידת לוצי:
שמחה למשל לא התקלח כבר יומיים.(3. 4. 3. 3. 6) שורה רשונה משיר. זה השיר:
פרפרים עוד הריח שלך עלי מאתמול ועוד הטעם שלך בפה אני רוצה לדעת מהכל מה בעצם אומר כל זה עוד נושר עלה מהעץ על החול ועוד צומח אחר חדש אני רוצה לצייר לי עולם עם מכחול בצבעים של מתוק בדבש פרפרים לבנים שוב עפים לאור כמו השירים הסיפורים נכנסים לתוך הנפש פנימה נכנסים לתוך הנפש פנימה שוב אותה התחושה שכדאי להמשיך ושאפשר להרים מבט גם כששוקעת השמש גם כשמחשיך זה שנינו יחד אני ואת פרפרים לבנים שוב עפים לאור כמו השירים הסיפורים נכנסים לתוך הנפש פנימה נכנסים לתוך הנפש פנימה וזו דעתי על כל העניין: יש סיפור על אדם אשר נשאל אם הוא מדבר עם אשתו אחרי שהוא מקיים יחסים. והתשובה: אם יש טלפון ציבורי בסביבה – למה לא?! והגירסה המודרנית: יש סיפור על אישה אשר נשאלת אם היא מדברת עם בעלה אחרי שהיא מקיימת יחסים. והתשובה: אם הסלולאר שלו זמין – למה לא?! בשיר הזה לא ברור אם זו שיחת סלולאר-טו-סלולאר, או pillow talk. אני נוטה לסברה השנייה, כי אם ההורים שלה (או בעלה) בחו"ל, או שדווקא אשתו יצאה למסעיה ולא שבה עדיין, ואם הם אוהבים את ריח הגוף (אחרת לא היו כותבים על זה שיר) למה להם לצאת מהמיטה (אפילו כדי להתקלח)? במיוחד אמורים הדברים כשבהמשך נאמר: "שוב אותה התחושה שכדאי להמשיך ושאפשר להרים מבט"... כי אם זה היה בסלולאר הם לא היו אומרים "כדאי להמשיך" או "להרים מבט", אלא מסכמים להיפגש שוב, כאשר הוריה/בעלה יצאו שוב לחו"ל, ו/או שאשתו תצא שוב למסעיה. וראו גם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=191&msgid=9040655 נשאלת השאלה לכמה זמן לאחור מתייחס "עוד הריח שלך עלי מאתמול". סביר להניח שאם הם נפגשו רק אתמול, ולך תדע מה הם עשו לפני כן, ועם מי, ועד כמה הם רוצים לחשוף את זה, איש בפני רעותו (ולהיפך) – שורת ההיגיון אומרת שהם נכנסו למקלחת לפני שנכנסו למיטה. אז הסברה/גירסה של החדה ששמחה למשל לא התקלח כבר יומיים, אין לה על מה שתסמוך, כי אם הוא התקלח אתמול, אז הוא התקלח אתמול, ואילו מתי הוא יתקלח בפעם הבאה – זה עניין אחר, אבל צ לדייק בעוב.dot. לפיכך הדיבר "עוד הריח שלך עלי מאתמול" חל גם על "עוד הטעם שלך בפה", אם כי זה וכול להיות גם דיאלוג: הוא: עוד הריח שלך עלי מאתמול. היא: ועוד הטעם שלך בפה. וכן הלאה, וכן הלאה. נשאלת השאלה על מה נקרא השיר "פרפרים", וכנראה שזה בגלל מה שיש להם בבטן, משום החשש שמא הוריה/בעלה/אשתו ישובו לפני הזמן, ויתפסו אותם in flagranti delicto. וכמובן שהשורה המבוקשת היא:
עוד הריח שלך עלי מאתמול מלים: אורי בנאי. שר: אורי בנאי. לחן: גם. ומי יגיד לי מי זה אורי בנאי?
האתר של קימקא