חידת הסתברות

תיקון

המספרים האפשריים הם 1 , 100 , 1000 , ... הנוסחא לאיבר הכללי של סדרה זו הינו 10 בחזקת n-1, מאחר ואין גבול עליון לסדרה ערכי n נעים מ-1 ועד אינסוף והאיבר במקום האינסוף שווה ל-10 בחזקת אינסוף פחות 1. האם עד כאן אתה מסכים?

עריסטו

Active member
לא

אין בסדרה "מקום אינסוף". הערך n של כל איבר בסדרה הוא מספר טבעי.

clocker

New member
בוא נעשה לך קצת סדר

אם כבר הכנסת סדרות לעניין, הבה נרשום את זה בצורה פורמלית יותר כל איבר בסדרה יהיה זוג, (סכום הכסף המקסימלי,ההסתברות לקבל אותו) a1=(10,1/2),a2=(100,1/4),......z לכן an=(10^n,1/2^n)z כעת נשאיף את n לאינסוף, ונקבל את הגבול a∞=(∞,0)z עכשיו מה זה אומר לנו ? שהסיכוי שלנו לבחור מעטפה עם ∞ כסף הוא 0, לכן כל בחירה של מעטפה תניב סכום כסף <∞. זאת אומרת סכום סופי.

clocker

New member
היות ובהסתברות עסקינן

יש אינסוף כסף בהסתברות 0

ייץ

New member
נראה לי

שוודאי כדאי להחליף. בהנתן שפתחת מעטפה שבה יש X שקלים יתכנו שני אפשרויות בלבד. במעטפה השניה יש X/10 בהסתברות 2/3 או 10X בהסתברות 1/3 לכן כדאי להחליף.

1אברהם

New member
זה לא אותו דבר

לפני שפותחים את המעטפה שבחרתי אז תוחלת הרווח היא אינסוף ולכן לא משנה מה אני בוחר, אבל אחרי שבחרתי מעטפה ופתחתי אותה, תוחלת הרווח בהנתן שיש שם סכום x היא סופית והיא חיובית אם אני מחליט להחליף את המעטפה. מסקנה: לבחור מעטפה , להסתכל מה הסכום ואז להחליף בכל מקרה (האמת שנראה לי די מוזר המסקנה שלי
)

אבל...אבל...

אם 1. בוחרים מעטפה 2. פותחים 3. מסתכלים 4. מחליפים אפשר בהחלט לדלג על שלבים 2 ו-3 כי הם לא מוסיפים או גורעים שום דבר מהתהליך.. וברור ש-1 ו-4 משולבים יחד הם חסרי משמעות. לדעתי, כל פתרון שבסופו של דבר הוא "בוחרים ותמיד מחליפים" הוא חסר משמעות...

1אברהם

New member
אבל

אם אתה בכל זאת מבצע את שלבים 2 3 אתה לפחות יודע כמה הרווחת או הפסדת

בסג

New member
../images/Emo10.gifזה מדכא אותי...

מהי התשובה? גם הדברים של יאיר של תמר נשמעים נכונים, אבל גם התוחלת נשמעת נכונה.

Belgarath1

New member
תשובה

נגדיר את ההסתברויות באופן הבא:
for n =1,2,3, ... P(n) = 1/2^n for 10^n or 10^(n-1) NIS​
ונניח שהוצאנו מעטפה עם x=10^n שקלים. אסמן x2 הסכום במעטפה השניה ואחשב את ההסתברות המותנה (x נתון):
P(x2 > x / x=10^n) = P(x2 >x, x=10^n) / P(x=10^n) = if n=0 ==> = P(x2 >x, x=1) / P(x=1) = P(x=1)/P(x=1) = 1 for n>0 ==> = P(x2>x, x=10^n)/P(x=10^n) = 0.5*[1/2^(n+1)] / (0.5*[1/2^n + 1/2^(n+1)]) = 1 / (2 + 1) = 1/3​
לכן רק כאשר x=1 יהיה כדאי להחליף מעטפה.

1אברהם

New member
אמנם נכון ש

ההסתברות שבמעטפה השניה יש סכום גדול יותר הוא רק שליש אבל מצד שני הסכום גדול פי 10 ולכן בכל זאת כדאי לקחת את הסיכון ולהחליף כי תוחלת הרווח חיובית אם מחליפים.

למעלה