חידת היום מי שידע איך התחיל מנהג ההצדעה יקבל פרח
א אזרח111 New member 17/8/07 #2 אבירים בימי הביניים ... שהיו מרימים את כיסוי העיניים של הקסדה לפני הקרב בתור אות של כבוד הדדי.
E EmGee New member 17/8/07 #3 לדעתי זה היה כדי להסתיר את השמש כדי שהם יוכלו לזהות בבירור מול מי הם נלחמים.
B BenisaaC New member 17/8/07 #4 לא מדוייק אבל קרוב מאוד ../images/Emo140.gif האבירים היו מרימים את כיסויי הקסדה לפני שיכלו לדבר עם המלך באותה תנועה של הצדעה
לא מדוייק אבל קרוב מאוד ../images/Emo140.gif האבירים היו מרימים את כיסויי הקסדה לפני שיכלו לדבר עם המלך באותה תנועה של הצדעה
א אזרח111 New member 17/8/07 #11 למה לא מדויק? הטיעון שלי נשמע יותר הגיוני ... כי בימינו הצדעה היא הדדית ... ואילו המנהג שאתה מתאר, ההצדעה הייתה פעולה חד-צדדית.
למה לא מדויק? הטיעון שלי נשמע יותר הגיוני ... כי בימינו הצדעה היא הדדית ... ואילו המנהג שאתה מתאר, ההצדעה הייתה פעולה חד-צדדית.
J Jan22 New member 17/8/07 #7 אני מכיר שהצדעה קשורה לזה שמי שמרים את היד ,היה בעצם מסמל לשלום (כלומר PEACE) וזה היה מראה לבנאדם השני שהבנאדם הראשון אינו חמוש.
אני מכיר שהצדעה קשורה לזה שמי שמרים את היד ,היה בעצם מסמל לשלום (כלומר PEACE) וזה היה מראה לבנאדם השני שהבנאדם הראשון אינו חמוש.
J Jan22 New member 17/8/07 #9 אנחנו מדברים על ימי הביניים אז היו עושים סקס עם חיות ,אז PEACE בצורה של הנפת יד הוא דבר שדי מתקבל על הדעת.
אנחנו מדברים על ימי הביניים אז היו עושים סקס עם חיות ,אז PEACE בצורה של הנפת יד הוא דבר שדי מתקבל על הדעת.
א אזרח111 New member 17/8/07 #12 גם היום זה סימן מקובל להצהרה שאתה לא חמוש. רק שמדובר ב2 ידיים מונפות באוויר.
M Misha345 New member 17/8/07 #15 לדעתי בימי הביניים לא היה אפקט החממה אז היה פחות חם, לכן הגבות של האנשים היו גדולים יותר. כשהם ראו מישהו חשוב כזה הם פשוט הזיזו את הגבות הענקיות עם היד ואז איכשהו עם הזמן זה נהיה להצדעה.....
לדעתי בימי הביניים לא היה אפקט החממה אז היה פחות חם, לכן הגבות של האנשים היו גדולים יותר. כשהם ראו מישהו חשוב כזה הם פשוט הזיזו את הגבות הענקיות עם היד ואז איכשהו עם הזמן זה נהיה להצדעה.....