חידת האופניים

yumalish

New member
חידת האופניים

שלום שמי אלה ואני מנסה ליקנות אופניים. דגש על המנסה !!! זה כל כך מסובך , בימים האחרונים קראתי כל מידע על אופניים שמצאתי: אופני מדבקה ,לא לאופני מדבקה ,שלדת אלומניום , בלמים של shimano , וכו...... אפילו התחלתי להבין קצת!! הבעיה שלי היא כזאת: מצד אחד אני רוצה אופניים טובים לשימוש יומי בעיר וגם לטיולים בשבילי אפר. אני לא מתכננת לעשות משהו אתגרי מדי ובטח לא קפיצות . אז מה הבעיה אתם שואלים? כסף!!!! אני מוגבלת עד 800 שח ( עדיף פחות) . אז מה זה מותיר לי? מדבקה ? ממה שקראתי מומלץ לא לקנות אותם, מצד שני לא ניתקלתי במשהו אחר במחיר סביר. ואיך אני בכלל יודעת עם מדובר באופני מדבקה או לא? עם מציעים אופניים עם שילדת אלומיניום ומיכלול רכיבים של shimano האם זה טוב? בבקשה שמישהו יעזור לי זה פשוט מסובך מדי!!!!

ט ו ר ס

New member
קצת עזרה

לפי דעתי התקציב שאת מקצה הוא די מועט בשביל אופניים נורמליים ( אפילו עבור יד שנייה), מה שמשאיר לך את האפשרות לקנות אופניים שהם לא מפירמה מוכרת (אופני מדבקה), לרכב עליהם ואז או שזה יתפוס אותך ותחליטי לשדרג (קורה לכולם...) או שפשוט תוותרי על הרכיבה ותגידי תודה שלא הוצאת הרבה כסף... אני מציע לך לבקש ממישהו אופניים (אם זה אפשרי) לחודש או חודשיים ולראות אם זה תופס אותך ואז תחליטי בהתאם להנאה שאת מפיקה מהם כמה שווה לך. בכל מקרה חבל שתוותרי על רכיבה בתור תחביב רק מכיוון שהאופניים גרועות. יאיר

yumalish

New member
אין ברירה

היי יאיר תיראה הסיבה שאני לא משקיעה יותר כסף זה לא כי אני לא חושבת שזה שווה את זה , אני אוהבת לירכב , מעבר לזה אין לי אוטו אז זה התחבורה שלי, אבל אני סטודנטית ולא משנה כמה אני אתפס לזה עדיין לא יהיה לי 2000 שח בשביל אופניים. אבל כפי שציינת אני בטח ובטח לא אוותר על רכיבה כי אין לי כסף לאופניים יקרים, רוב השימוש שלי הוא גם יהיה עירוני ומדי פעם טיולים. אז שאלה שלי היא מה הרע במיאוטו ? העם יש אופני מדבקה מומלצים יותר מאחרים? או להפך?

ישי גול

New member
ב 800 ש"ח

את יכולה לקנות אופנים יד שניה שיספקו אוחך בהחלט. מכרתי השבוע כאלה ב-600 ש"ח מותג ידוע שרכבתי עליהם חמש שנים לפחות 10000 ק"מ. את צריכה לחפש באתר "הרים" יד2 יש מבחר ענק וצריך סבלנות וטיפת מזל. ://www.harim.co.il/yad2/ בהצלחה ישי

ishaitaif

New member
טוב אז ככה...................................

לרצות לקבל משהו ברמה גבוהה בזול תמיד יהיה "חשוד" ולכן לא כדאי "לבנות " על זה.. אופני "מדבקה" - פרוש הן שהאופניים אינם אופני הרים שניתן לרכב עלינהן בהרים אלא רק לרכב על השם: אופני הרים. השלדה.. זה הדבר בראשון שיש לשים לב...מומלץ תמיד לרכוש אופניים עם תווית מוכרת ובעלת יכולת שרות בישראל. קיימים בישראל 6-9 דגמים כאלו שמחירי ההתחלה שלהם נעים מ 1300 ש"ח ועד.....(אני מכיר משהו שרכש ב 55000 ש"ח !!!)... אם לא רוצים לקחת סיכון על השקעה לאופניים חדשות ניתן לגשת לאינטרנט ולחפש.... ב.ה.צ.ל.ח.ה......

yumalish

New member
חומר למחשבה

אין איכותי מדי בזול מדי , אז אני מניחה שאין מצב שמה שמפורסם כאן הוא נכון? http://www.tw4u.co.il/topics.php?id=5&productId=129&topicId=1 לרגע הייתה בי תקווה.....

OmerAloni

New member
לא רק שהוא לא נכון

זה גם לא מה שתקבלי ובטח לא מה שמופיע בתמונה...

yumalish

New member
כמה לא מפתיע

ממש מרגיז החוצפה, שיש לחנויות מסוימות!!!!!!!!!!!!!!! תודה על התגובה. אני אתרחק ממודעות כאלה. ואני בהחלט אקח איתי מישהו מבין כשאני אלך ליקנות אופניים. מקווה שיהיה טוב.

אני קניתי את האופניים האלו

וקיבלתי בדיוק מה שכתוב ומה שבתמונה אינני מבין מנין קודמי לקח את המידע שלו המוכרים יציעו לך בתמורה ל99 שקל לקבל כמה תוספות בינהם צמיגים רחבים כבל לנעילת האופנים משאבה וכו אני הייתי מסתפק בצמיגים המקוריים מאחר ורוב הרכיבות שלך מיועדות לעיר. הבעיה באופניים הללו לא שהן אינן טובות ולא שהן לא תחזקנה מעמד כי הן טובות וחזקות וההילוכים הן של שימנו והכל אמת הבעיה היא שאת לא יכולה לקנות אופניים בלי למדוד אותן תחילה כפי שלא תיקני מכנס או חולצה ללא מדידה וזאת הבעיה העיקרית. ולכן לא הייתי קונה אותן דרך האינטרנט. אבל בתקציב שלך לכי לכל חנות אופניים עירונית ושם יתאימו לך אופניים לתקציבך. ושם תוכלי לעשות את הדבר החשוב ביותר והוא לבדוק שאכן האופניים מתאימות למידות גופך. בהצלחה.

OmerAloni

New member
איך קיבלת גם מה שכתוב וגם מה שבתמונה??

כתוב: אופני CZ-6 של קמרון USA בתמונה: משהו אחר לגמרי. כתוב: וי-ברקס בתמונה: דיסק מכאני. מעבר לכך שרשום שהתמונה היא להמחשה בלבד... אבל לפחות מקבלים צמיגי קנדה
(כן בטח...)

צודק - לא שמתי לב לפרטים שבתמונה

מה שקיבלתי תאם לתאור ולצורת השילדה שבתמונה ולכן כתבתי תאם לתמונה. השילדה אכן היתה מאלומיניום האופניים הם תוצרת מינג מסין ומיובאות לארץ ע"י בסידן מנתניה. כתוב בתאור שהם בנויות לפי תכנון אמריקאי וכנראה שהכוונה שהם חיקוי לדגם הזה האופניים אכן עם שיכוך מלא, 21 הילוכים של שימנו ומעצורי V בסך הכל אתה מקבל תמורה מלאה ל549 שקל שאתה מקבל. חבל שהם לא מביאים אופניים עם זנב קשיח שמתאימות יותר למתחילים. הבעיה העיקרית שהיתה לי עם האופניים האלו שהם לא התאימו למידות גופי. אבל מי שהם מתאימות לו והוא רק מתחיל ברכיבה אין פסול באופניים האלו הוא לא צריך לרוץ ולהוציא 2000 שקל על זוג אופניים שאולי ישמשו אותו כמתלה לבגדים. בסך הכל אנחנו רוכבי האופניים מהדירים את שמם של אופני המותג גורמים להעלאת המחיר שלהם בחנויות ויוצרים אוירה של קונים בלבד. שים לב למה שקורה בפורומי האופניים כל רוכב מחפש כל הזמן לקנות אופניים יקרות יותר ויקרות יותר. ואנחנו עושים זאת בכך שאנחנו שולחים את המתחילים לקנות מיד אופני מותג יקרות אני בטוח שגם בינינו תמצא רבים שרכבו שנים על אופני מדבקה בסך הכל הם עשו כושר והביאו את עצמם למה שהם היום.

tomer001

New member
אכן חיים קשים (קצת)...

בסכום המדובר לא תקבלי הרבה וכמו שנכתב כאן כבר, גם יד שנייה לא יהיה משהו ברמת מעל "מדבקה". מה שכן את יכולה מידי פעם לחפש פה -> הרים יד שנייה. אולי יתמזל מזלך. חיי סטודנט ידועים בחוסר מזומנים קבוע ואם זה אמצעי התחבורה העיקרי שלך אולי עדיף להוסיף 200 ש"ח ולקנות משהו משומש שישרת אותך ולא יתפרק לאורך זמן מאשר להוציא סכום זעום וכל תקופה להוסיף בתיקון חלקים פשוטים (בכללי זה יעלה יותר). בכל מקרה את מוזמנת לפנות שוב לפה אם תמצאי משהו ולשאול את חו"ד הפורום. בהצלחה, תומר.

yumalish

New member
יש בזה משהו...

אני אחשוב על זה , אני עוברת עוד חודש לאילת ומאחר שלא אמורים לשלם שם מע"מ אולי אני אצליח לאתר משהו הרבה תודה בכל מיקרה

סטוקמן

New member
יקירתי בוב מארלי כתב פעם

"when thre is a weel there is a way" (אין אחריות על שגיאות כתיב) אם תתאמצי ותחפשי תמצאי אופניים סבירות לחלוטין מיד שניה בתקציב שלך! תמיד יש כאלה שקונים אופניים ואחרי חודשיים הן משמשות כקולב לבגדים.. את תוכלי להשיג עם קצת מאמץ (וכמובן שאנ מדבר על זנב קשיח) דוגמאות: מרידה קלאהרי, טרק 4300 (מומלץ לנשים), דיאמונדבק, הרו מסדרת V, GT ועוד ועוד עם כולם תוכלי להנות רק שימי לב שבאופני XC התנוחה מעט כפופה אז תראי שאת מסתדרת עם זה... תסתובבי קצת בחשמונאים לקבל רעיונות ואלי לעמוס "האופן" באור יהודה ותקבלי השראה לגבי מה מתאים לך ואז מקימום תארבי כמה ימים ב"הרים" לזוג מתאים מומלץ להעזר בחבר/ה מבין בתחום

סטוקמן

New member
ועוד משהו לגבי מדבקה

מומלץ לא קנות אופני מדבקה! וככל שתהתאור "מפוצץ " יותר בסגנון" בולמי זעזועים איכותיים, קירור אויר, פעמון אינטגרלי טורבו" וכו' ככה מומלץ להתרחק מהם יותר אבל אם כבר החלטת אז לא להתקרב לאופניים עם בולם זעזועים אחורי! רק קדמי בהצלחה

yumalish

New member
טוב נישברתי..אני מעלה את התקציב!!!

טוב אז ככה !!! אחרי קצת מחשבה (טוב של די הרבה מחשבה ) הגעתי למסקנה שיש מצב שאני אוכל להעלות קצת את התקציב ל1200 שח אבל זהו לא יותר מזה . אז אני מניחה שעכשיו אפשר להתקדם קצת... אני, איך לאמור את זה בצורה הכי פוליטיקלי קורקט , מאוד קומפקטית. משמה אני 1.50 מטר ושוקלת בהתאם . אז השאלה היא מה לעזאזל מתאים למידות שלי? 26 או 24 ? ואיזה דגמים, (רק בבקשה על תגידו לי ששל ילדים כי אני ממש איעלב, והאגו שלי בטח שלא יתן לי ליקנות משהו כזה) וחוץ מזה תודה על התגובות של כולכם זה מאוד קידם אותי להיע להחלטה..

yumalish

New member
פרט חשוב נוסף

אני מהקריות וחודש הבא אני עוברת לאילת , זה מגביל את קניית האופניים לאיזורים אלו. ומאחר ואני אגור באילת קרוב לשלוש שנים אז לטובת התיקונים העתידים לבוא כניראה גם עדיף שאני אקנה אותם שם..

oferbic

New member
את צריכה S או XS תלוי בדגם

במחיר זה את יכולה להשיג חדשים לגמרי של פירמות אמיתיות, עם 21 הילוכים ואולי אפילו 24. תבדקי את מרידה הם בד"כ בקצה התחתון של סקאלת המחירים. ואל תשכחי לרכוש קסדה, זה פשוט חובה (המחיר מתחיל ב 80 שח). ושלחתי לך מסר.

למעלה