חידת דיג

Tesseract

New member
חידת דיג

קבוצת דייגים החליטה ללכת ולדוג. הם דגו מספר רב של דגים, ואירגנו אותם בערימה. אחד הדייגים רצה לקחת שליש מהדגים בערימה. הוא שם לב שמספר הדגים לא מתחלק ב-3, זרק דג אחד ולקח שליש. אחריו בא דייג נוסף, שרצה לקחת שליש מהערימה. שוב, המספר לא התחלק ב-3, ולכן גם הוא זרק דג אחד, ולקח שליש ממה שנשאר. לאחר מכן, הגיע הדייג השלישי, שחזר על התהליך. בסופו של דבר, כל אחד מהדייגים לקח מספר שווה של דגים. כמה דגים דגה קבוצת הדייגים מלכתחילה? נ.ב: אם מישהו חשב / שם לב שנעלמתי לכמה זמן, אז הוא צודק
(צבא וכאלה..)

soroker

New member
יש לי בעיה עם החידה שלך

ברגע שהדייג הראשון לקח שליש זה אומר שהמספר מתחלק ב-3 .... ואז מחסרים 1 (מה שהדייג השני עשה) זה כבר לא מתחלק ב-3 .... לא יודע ......

soroker

New member
אפשר לקחת חצי דג?

ושאלה שניה הראשון זרק 1 ולקח שליש השני זרק 1 ולקח שליש השלישי זרק 1 ולקח שליש זה אומר 3 נזרקו. כל אחד משלושת הדייגים לקח מספרים שלמים של דגים !? ומספר הדגים שכל אחד לקח שווה מספר רב של דגים ?!?!?@ אתה יכול לאשר לי שכל דייג לקח לפחות דג אחד?

Tesseract

New member
../images/Emo127.gif

לא חוכמה אם פתרת בעזרת משוואה
soroker - בחידה יש הטעיות, אין טעויות. 2- הוא מספר רב יחסית ל-1000-

soroker

New member
הם דגו מספר רב של דגים

זה לא הטעיה זו טעות "הם דגו מספר רבשל דגים " הכוונה יותר מ-2 ואם כמו שאמרת אז זה התעיה מה לגבי ..... "הם דגו מספר רב של דגים" המשמעות של הצירוף הזה גם הוא טוען את המשפט שהם דגו יותר מדג אחד וזה אומר שזה שולל את ההפשרות של 0 וכל מה שקטן ממנו ( -1,-2 -3 וכו) :] לא נורא עדין חידה נחמדה עם טעות ניסוח קטנה

Tesseract

New member
לא אמרתי...

שאני מגביל את עצמי לעקרונות הפיזיקליים של היקום
בהנחה הזאת, אני טוען שאפשר לדוג מינוס 2 דגים (ותוכיח אחרת). מבחינת ניסוח, אין כאן שום טעות, בדיוק כפי שרשמתי בהודעה הקודמת.

soroker

New member
ובכן.. אני בהחלט יכול להוכיח זאת

" אני טוען שאפשר לדוג מינוס 2 דגים " (כתבתי את זה בשביל לראות את זה מול העיניים) בוא נקביל את המשםט שלך לגאומטריה למשל אתה מחפש צלע מסויימת בעזרת נוסחת שורשים ...... יצאו לך שתי פתרונות אחת חיובית ואחת שלילית את השלילית אתה פוסל בעזרת המשפט : "אורך צלע תמיד חיובי" עכשיו נחזור לעיניין שלנו: הם דגו דגים. (נקודה) מה שאומר שהם מתחילים לדוג דגים מ-0 אלא אם כן מצויין אחרת ובנוסף לזה מספר רב של דגים לפי מילון אבן שושן זה אומר מספר חיובי גדול מ-0 בקיצר עדין יש טעות בניסוח ... :]

soroker

New member
יש לי עוד משו

"כמובן שאנחנו לא מדברים על המציאות" משפט של _______ שניסה להסביר לי את החידה בהמשך השירשור אימצתי את המשפט הזה ואני יכול להוסיף את זה ..... ברגע שלא מדברים על המציאות אפשר להגיד שהחידה אינה במקומה כי מדובר בחידה שהיא מחיי היום יום דברים שצריכים תמיד להיות אמיתיים ונכונים זה חידה תיאורתית והסיפור על החידה אינו נכון בדיעווד אם יש לך תיעון שסותר את דברי תכתוב בבקשה אני אוהב עימותים כאלה :]

Gaius Octavius

New member
ובכן:

נגיד ויש כזה דבר מספר שלילי של דגים. כמובן שאנחנו כבר לא מדברים על המציאות, אבל מילא. יש לנו 2- דגים. בא דייג אחד וזרק דג אחד, כלומר, עכשיו יש לנו 3- דגים. ואז הוא לקח שליש מהכמות, כלומר, לקח 1- דגים, כלומר נשארו לנו, שוב, 2- דגים, וחוזר חלילה.

למעלה